?>

Meclis ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi için mesai yapacak

Düzenlemeye göre, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları, elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

TBMM'de, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulunda, 13 Nisan Salı günü, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Düzenlemeye göre, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a tabi kamu kurum ve kuruluşları, menkul ve gayrimenkul malları, elektronik ortamda açık artırmayla satabilecek.

Artırmaya iştirak edeceklerden, menkul mala biçilen değerin yüzde 5'i nispetinde para, teminat olarak alınacak.

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde, 2021 yılı mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlardan halihazırda uygulanmakta olan nakdi ücret desteğinden faydalanmayanlara, 2021 yılı nisan ve mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılacak.

Halihazırda nakdi ücret desteği alan kişiler için de destek tutarı 50 liraya çıkarılacak.

Kurumlar vergisi 2021'de yüzde 25, 2022'de yüzde 23 oranında uygulanacak. Tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.

Komisyonlar

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, salı ve çarşamba günü toplanacak. Komisyonun salı günkü toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sunum yapacak.

Komisyonun çarşamba günkü toplantısında ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut ile Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz sunum gerçekleştirecek.

TBMM Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Alt Komisyonu, çarşamba günü toplanacak. Komisyon, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) verdiği tavsiye kararlarına uymayan/uyamayan ya da KDK'nin istediği bilgi ve belge taleplerine olumlu yaklaşmayan kurum temsilcileri ile KDK'nin verdiği tavsiye kararlarına uyum oranı yüksek olan kurum temsilcilerini dinleyecek.

Bu arada siyasi partilerin haftalık olağan grup toplantıları da yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Konyaspor deplasmanda 3 puana uzandı

2021-04-04 19:49 - Spor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına 130 sürekli işçi alınacak

2021-04-05 12:38 - Ekonomi

Teknoloji ürünlerinde kiralama dönemi

2021-04-08 19:16 - Teknoloji

Japonya Başbakanı Suga'dan erken seçim sinyali

2021-04-07 10:31 - Dünya

İstanbul'da 'siber dolandırıcılık' operasyonunda 9 gözaltı

2021-04-06 14:11 - Gündem

Yürüme engelli avukat azmiyle örnek oluyor

2021-04-05 19:05 - Çevre-Hayat

FIFA dünya sıralamasında Türkiye üç basamak yükselerek 29. oldu

2021-04-07 19:39 - Spor

PTT, Türk ürünlerini 'turkishsouq.com' üzerinden dünya pazarına sunuyor

2021-04-10 13:40 - Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Aşılama programında önceliği açık olan tesislere veriyoruz

2021-04-08 15:21 - Siyaset

Fransa’da hükümetin kapattığı Pantin Camisi yeniden açılıyor

2021-04-07 15:31 - Dünya

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmamasına tepki

15:43 - Siyaset

AKPM'den Gazze'deki yıkıcı insani durumun son bulması çağrısı

11:13 - Siyaset

AK Parti Milletvekili Çelik Kanat: İsrail karşısında sessizlik suç ortaklığıdır

11:02 - Siyaset

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat: (İsrail karşısında) Sessizlik suç ortaklığıdır

23:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs'ün fethinin 838'inci yıl dönümüne ilişkin paylaşım

20:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ankara'nın 5 ilçesinde bazı mahallelere yarın su verilemeyecek

16:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

15:57 - Ekonomi

KADEM'in "Kadın ve Aile" temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni düzenlendi

15:52 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'nin yeni yasama yılı açılışına katılmamasına tepki

15:43 - Siyaset

Türkiye ile BAE arasındaki swap anlaşmasının Körfez yatırımlarının önünü açması bekleniyor

15:23 - Ekonomi