?>

AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat: (İsrail karşısında) Sessizlik suç ortaklığıdır

AK Parti İstanbul Milletvekili Sena Nur Çelik Kanat, İsrail'in Gazze'de işlediği suçlar karşısında sessiz kalmanın "tarafsızlık" değil "suç ortaklığı" olacağını belirtti.

Siyaset - 2 ay önce

Ankara

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde (AKPM) düzenlenen oturumda Gazze'de felaket boyutlarına ulaşan insani durum ve gazetecilerin öldürülmesi ele alındı.

Oturumda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Çelik Kanat, İsrail'in Gazze'de hiçbir kısıtlama gözetmeden saldırılarını sürdürdüğüne, yardım girişlerini engellediğine, gazetecileri, Birleşmiş Milletler personelini ve insan hakları savunucuları hedef aldığına ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerini durmaksızın genişlettiğine dikkati çekti.

????

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "hakikate karşı bir savaş" olarak niteleyen Çelik Kanat, bu savaşın belgelenmesine hizmet eden gazetecilerin de İsrail tarafından yasaklandığını, aç bırakıldığını ya da yerinden edildiğini kaydetti.

Çelik Kanat, "İsrail, bombalar mahallelerini yıkmadan önce çoğunlukla evlerinde aileleriyle birlikte olan 246 gazeteciyi öldürdü ve onları kasıtlı olarak susturdu." dedi.

İsrail'in gazetecileri hedef alarak Gazze'nin "tanıklarını infaz ettiğini" vurgulayan Çelik Kanat, dün gece Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya da değindi.

Filoya yapılan saldırının "insanlığa bir saldırı" olduğunun altını çizen Çelik Kanat, İsrail tarafından alıkoyulan aktivistlerin derhal salıverilmesi çağrısı yaptı.

Çelik Kanat, "Açık konuşalım. Bu savaş İsrail'in güvenliğiyle ilgili değil. Bu, Filistinlileri yaşadıkları yerlerden bir kez daha söküp atmakla ilgili, on yıllardır süren yasa dışı işgal ve mülksüzleştirmenin devamı." ifadelerini kullandı.

AKPM’nin "çifte standartların arkasına saklanamayacağını" ifade eden Çelik Kanat, Meclis'e İsrail’in soykırıma tepki gösterme çağrısı yaptı. Çelik Kanat, "Böyle utanç verici bir sessizliğin geriye hangi ahlaki otorite kalır? Sessizlik tarafsızlık değil, sessizlik suç ortaklığıdır." şeklinde konuştu.

Çelik Kanat, devletlerin ve kurumların İsrail'in zulmüne son verilmesi, Gazze'ye yardım girişlerine izin verilmesi ve hesap verebilirliği sağlaması için derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Çelik Kanat, Orta Doğu'da barış için Türkiye'den daha fazla çalışan başka bir ülke olmadığını vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

2025-10-01 14:08 - Siyaset

ABD Başkanı Trump'ın tarifelerinin hedefinde ilaçlar da yer aldı

2025-09-26 11:18 - Ekonomi

'Güllü' adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut, Yalova'daki evinin balkonundan düşerek öldü

2025-09-26 10:01 - Magazin

Irak'tan petrol akışının yeniden başlaması Türkiye'nin enerji arzına güç katacak

2025-09-28 11:48 - Ekonomi

TEKNOFEST'ten dereceyle dönen meslek liselilerin hedefi savunma sanayisi

2025-10-02 12:23 - Teknoloji

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturmasında 16 şirkete kayyum atandı

2025-10-02 23:22 - Gündem

Büyükşehirlerde Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlıkları yaygınlaştırılacak

2025-09-30 13:12 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

2025-09-30 20:42 - Gündem

Yozgat'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

2025-09-28 18:22 - Gündem

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

2025-09-28 12:58 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı Eylül 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz

12:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: Ermenistan'la normalleşmeye hazırız

23:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alın teri ve emek hiçbir ideolojiye ipotek edilemeyecek kadar kutsaldır

15:57 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (Terörsüz Türkiye) Niyet hayırlı, inşallah netice de hayırlı olacaktır

12:53 - Siyaset

Bakan Güler: KAAN için geliştirilen yerli ve milli motor çalışmaları planlı takviminde yürütülüyor

11:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çaykur Rizesporlu futbolcu Jurecka, Fenerbahçe maçı öncesi değerlendirmede bulundu

13:47 - Spor

Fatih'teki zehirlenme olaylarına ilişkin gözaltındaki 7 zanlı adliyede

13:43 - Gündem

RTÜK, yayın içeriklerini "yapay zeka" ile denetleyecek

13:33 - Gündem

Çin, Japonya Başbakanı Takaiçi'nin Tayvan'a ilişkin sözlerini geri alması istiyor

13:27 - Dünya

Tüketici derneklerinden "indirimli sıfır araç vaadiyle kapora tuzağına dikkat" uyarısı

13:22 - Ekonomi