?>

Meclis, bu hafta iki önemli düzenleme için mesai yapacak

TBMM Genel Kurulunda bu hafta eğitim alanındaki düzenlemeleri içeren tasarı ile Sınai Mülkiyet Yasa Tasarısı ele alınacak. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 9 yıl önce

TBMM - MELDA ÇETİNER

Meclis, bu hafta iki önemli düzenleme için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, geçen hafta görüşülmeye başlanan eğitim alanını düzenleyen yasa tasarısına devam edilecek.

"Temel kanun" olarak üç bölüm halinde görüşülen 76 maddelik Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine, 29 Kasım Salı günü devam edilecek.

Tasarı, önemli düzenlemeler içeriyor. Tasarıyla; MEB'de görev, yetki ve teşkilata ilişkin değişiklikler yapılması; çıraklık eğitimi ve staj altyapısının güçlendirilmesi; Yükseköğretim Kurulu ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığına ilişkin düzenlemeler içeriyor.

MEB'de müsteşar yardımcısı sayısı 5'ten 7'ye çıkarılıyor. Öğrencilere özel barınma hizmeti veren kurumların iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek, mevzuata aykırılık tespit edilirse bakanlıkça kapatılabilecek. Kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde boş kadrolarda sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilecek, öğretmenler 3 yıl süreyle başka yere atanamayacak.

Devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanları, memur ve diğer personeline uygulanabilecek disiplin cezaları, uyarma, kınama, aylıktan veya ücretten kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması veya birden fazla ücretten kesme, üniversite öğretim mesleğinden çıkarma ve kamu görevinden çıkarma cezaları yeniden düzenleniyor. Yükseköğretim kurumları içinde siyasi parti faaliyetinde bulunmak veya siyasi parti propagandası yapmak aylıktan veya ücretten kesme cezasını gerektiren fillerden sayılacak.

28 maddesi geçen hafta kabul edilen bu tasarının yasalaşmasının ardından Sınai Mülkiyet Yasa Tasarısı ele alınacak.

Genel Kurul, 5 Aralık Pazartesi günü başlayacak 2017 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde bu iki düzenlemeyi yasalaştırmak için 2 Aralık Cuma günü de çalışma kararı aldı.

Mecliste, siyasi partilerin grup toplantıları salı günü yapılacak.

Meclisin gündemindeki diğer önemli konu ise AK Parti'den MHP'ye giden anayasa değişikliği teklif taslağıyla ilgili değerlendirmeler olacak. MHP'nin taslakla ilgili görüşlerini iletmesinin ardından, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'tan oluşan komisyonun çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Komisyonlar

Meclisteki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek. Komisyon, 30 Kasım Çarşamba günü TÜRKSAT, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulunacak.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Uçurumun kenarındaki fotoğraflar' ününü artırdı

2016-11-20 14:02 - Çevre-Hayat

Nükleer eğitimi için 100 öğrenci daha Rusya yolcusu

2016-11-25 13:27 - Teknoloji

Panda yavrusu hayvanat bahçesinde ameliyat edildi

2016-11-26 18:27 - Çevre-Hayat

Antalya’da cemevine çirkin yazı

2016-11-26 15:17 - Asayiş

Başbakan Yardımcısı Kaynak maden faciası bölgesinde

2016-11-23 18:52 - Gündem

Maaş krizi Erbil-Süleymaniye ilişkilerini sarsıyor

2016-11-22 18:32 - Dünya

İsrail'in inşa ettiği yerleşim birimlerinin sayısı artıyor

2016-11-21 15:12 - Dünya

Valiz dolusu silah ve mühimmat X-Ray cihazına takıldı

2016-11-20 16:02 - Asayiş

Meclis, bu hafta iki önemli düzenleme için mesai yapacak

2016-11-27 13:17 - Siyaset

TİKA'dan Afgan heyetine eğitim

2016-11-21 19:27 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yeni anayasa Meclisin en önemli ödevlerinden birisidir

14:03 - Siyaset

Erdal İnönü'nün vefatının üzerinden 18 yıl geçti

12:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

17:13 - Siyaset

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelikte çok kısa sürede ciddi mesafe alabiliriz

16:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz'i resmi törenle karşıladı

14:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gönüllü, güvenli ve onurlu geri gönderme mekanizmaları yaygınlaştırılacak

15:22 - Gündem

Türkiye, hidrokarbon arama ve üretimi kapsamında kara ve denizde 300 kuyuda sondaj yapacak

15:21 - Ekonomi

AB’nin Rus gazından çıkışı "dikkatli geçiş" gerektiriyor

15:18 - Dünya

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı yarın yapılacak

15:12 - Gündem

Dünyada ekim ayında birçok sıra dışı ve tuhaf olay basına yansıdı

15:07 - Dünya