?>

Meclis 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına başlıyor

TBMM Genel Kurulunun 27. Dönem 4. Yasama Yılı'ndaki ilk işi Suriye ve Irak, Mali ve Orta Afrika ile Lübnan olmak üzere 3 yurt dışına asker gönderme tezkeresinin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri olacak.

Siyaset - 5 yıl önce

TBMM

TBMM Genel Kurulu, 6 Ekim Salı günü toplanarak Birleşmiş Milletlerin (BM) Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve misyonlara katılımı ile Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin sürelerinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerini ele alacak.

Genel Kurulda daha sonra Kişisel Verileri Koruma Kurulunda, AK Parti, CHP ve HDP kontenjanlarından boşalan üç üyelik için seçim yapılacak.

Genel Kurulda, 7 Ekim Çarşamba günü Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması kapsamında izin süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

Aynı gün Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Teklif, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi, alkol üretimi ve satışının Tarım ve Orman Bakanlığının denetimine alınması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30'a çıkarılması, taklit ve tağşiş yapılmış ürünleri üreten, piyasaya arz edenlere yönelik yaptırımların ağırlaştırılması gibi düzenlemeler içeriyor.

Komisyonlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 6 Ekim Salı günü toplanarak performans esaslı program yaklaşımını Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na yansıtan, yükseköğretim kurumlarına ilişkin bazı değişiklikler yapan, elektronik haberleşme altyapılarının imar mevzuatıyla ilişkisini netleştiren Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni ele alacak.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda ise Ar-Ge insan kaynağı kapasitesini artırmayı, teknoloji ve yenilikçi şirketlerin ortaya çıkmasını, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmeyi, yatırım ortamını iyileştirmeyi amaçlayan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yapılacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu, 7 Ekim Çarşamba günü toplanarak gündemindeki konuları ele alacak.

Grup toplantıları başlayacak

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yeniden başlayacak.

AK Part TBMM Grup Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 7 Ekim Çarşamba günü, 6,5 ay sonra yeniden yapılacak.

Yalnızca milletvekillerinin iştirak edeceği saat 12.30'da gerçekleştirilecek grup toplantısında, maske ve mesafe kuralına riayet edilecek.

AK Parti'nin son Grup Toplantısı, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'ta yapılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kurtlar Vadisi'nin Testere Necmi'si: Tarık Ünlüoğlu

2020-09-30 16:56 - Genel

Malatya şeker fabrikası 64 yaşında

2020-10-01 16:49 - Ekonomi

İtalyan ayakkabı markalarından Türkiye'de 'kaçak fuar' girişimi

2020-10-01 15:51 - Ekonomi

Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfından Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarına kınam

2020-10-02 12:46 - Gündem

İspanya'da Kovid-19 vakalarının 5'te 1'i hastanede tedavi gördü

2020-10-02 14:26 - Dünya

ABD'den Esed ailesi ve çevresine yeni yaptırım açıklaması

2020-10-01 00:20 - Genel

'Atletizmin altın çocuğu' gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

2020-09-27 17:46 - Spor

Trabzonspor, Gaziantep FK ile yarın deplasmanda karşılaşacak

2020-10-01 14:01 - Spor

Ekonomik güven endeksi 5 aydır yükselişte

2020-09-29 16:47 - Gündem

EGE’DEN “KEDİCE BİR SEVDA”

2020-09-28 05:40 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Türkiye ile Malta arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

18:07 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Türkiye'yi ziyaret edecek

16:33 - Siyaset

TBMM'nin ziyaretçi sayısı son 13 ayda 405 bine yaklaştı

12:32 - Siyaset

Siyasilerden 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajları

10:02 - Siyaset

Büyük Önder Atatürk için Anıtkabir'de devlet töreni düzenlendi

09:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Brezilya'da düzenlenen BM İklim Zirvesi başladı

19:07 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü, hakem Lindhout'un yönetimiyle ilgili UEFA'ya başvurdu

18:53 - Spor

Kocaeli'de kozmetik fabrikasındaki yangında yaralanan Ayten Aras konuştu

18:42 - Gündem

Türkiye ile Malta arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı

18:07 - Siyaset

AKOM, İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak beklendiğini bildirdi

17:48 - Gündem