?>

'Atletizmin altın çocuğu' gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

Bu ay içerisinde İstanbul'da düzenlenen 20 Yaş Altı Balkan Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metre erkeklerde altın madalya kazanan Vanlı atlet Mahsum Değer, gelecek yıl yapılacak Dünya Şampiyonası ile 2024 Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

Spor - 5 yıl önce

Van

Türkiye'nin ev sahipliğinde 12-13 Eylül'de İstanbul'da yapılan 20 Yaş Altı Balkan Atletizm Şampiyonası'nda 5 bin metrede altın madalya kazanan milli sporcu Mahsum Değer, Dünya Şampiyonası ve 2024 Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Van'da yaşayan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Mahsum, öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı atletizmde yeni hedeflerine ulaşmak için ter döküyor.

Mahsum, geçen yıl Romanya'da gerçekleştirilen 20 Yaş Altı Balkan Şampiyonası ile Arjantin'de yapılan 34. Dünya Dağ Koşuları Şampiyonasında ikinci olmuştu. Mersin'de de Okullararası Puanlı Türkiye Birinciliği Yarışmasında şampiyon olan milli sporcu, 1-2 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Türkiye 20 Yaş Altı Şampiyonası ile 20 Yaş Altı Balkan Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya alarak kısa sürede önemli bir başarıya imza attı.

Antrenörleri eşliğinde stadyumda günde 6 saat çalışma yapan Mahsum milli takım formasıyla gelecek yıl Dünya Şampiyonasında ve 2024 Olimpiyatlarında Türk bayrağını gönderde dalgalandırmak istiyor.

"Başarımı verimli çalışmaya borçluyum"

Değer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek altın madalya aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Antrenörleri nezaretinde yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan milli atlet, şöyle konuştu.

"Lisedeki öğretmenlerimin yönlendirmesi ve antrenörüm Hüseyin hocanın destekleriyle atletizme tanıştım. Küçüklüğüm dağda, koyun, kuzu peşinde koşarak geçti. Atletizmde uzun mesafe koşuyorum. Başarımı verimli ve sistemli çalışmaya borçluyum. Yarışmalara statta yoğun antrenmanlarla hazırlandım. Çok emek verdik ve başardık. Yeni tip koronavürüs döneminde antrenmanlara ara vermek zorunda kaldık. Normalleşme sürecinde tedbirlere uyarak sıkı şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Günde çift antrenman yaptık, bazen 5-6 saat sürdü çalışmalarımız. Bu başarıları elde etmenin gururunu yaşıyorum. Hedeflerim arasında dünya şampiyonluğu ve 2024 Olimpiyatları var. Orada madalya almayı, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeyi ve bayrağımızı dalgalandırmayı amaçlıyorum."

Ekonomik açıdan zorlandıklarını aktaran Mahsum, "8 kardeşim var. Babamın bir işi yok. Sponsor bulamıyoruz. Çoğu sporcu Vanlı olduğu halde sponsor bulamadığı için başka illerin kulüpleri adına yarışıyor. Bir kulübümüz, bir sponsorumuz olsa ilimiz adına koşmayı isteriz." dedi.

"Sponsor arayışlarımız var"

Van Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç ise kentteki sporcuları desteklediklerini ve onların başarısıyla gurur duyduklarını belirtti.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcu sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan İnanç, şöyle devam etti:

"Mahsum Değer, son dönemde ulusal müsabakalarda kürsünün bir numarası oldu. Bundan sonra dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluklarında ilimizi ve ülkemizi temsil edecek. Sporcularımız gayretli ve istekli çalışıyor. Antrenörlerimizin özverili çalışmalarını görüyoruz. Bu durum umudumuzu artırıyor. Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüz sporcularımızla yakından ilgileniyor. Sponsor arayışlarımız var. İlimizdeki sanayici ve iş insanlarımıza buradan çağrıda bulunuyoruz. Bu tür elit sporcularımıza destek olun. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

"Sporcularımıza sahip çıkalım"

Antrenör Hüseyin Esen de Mahsum'un çok yetenekli bir sporcu olduğunu, bunu aldığı madalyalarla da herkese gösterdiğini dile getirdi.

Milli sporcunun farklı ülkelerde düzenlen birçok yarışmada Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini aktaran Esen, "Masum Değer, bayrağımızı bir çok ülkede dalgalandırdı, madalyalar kazandı. Bir antrenörün en büyük sevinci verdiği emeğin karşılığını almaktır. Sporcumuz kürsüye çıktığı zaman çok mutlu oluyoruz. Sporcularımıza sahip çıkalım. Sponsor bulamıyoruz. Sporcularımızın çoğu Van'da bir kulüp bulamadığı için Türkiye'nin farklı kulüplerinde yarışıyor. Bundan sonra yeni başarılar kazanmak için çalışmalarımıza ara vermeden başladık." yorumunda bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Ruth Bader Ginsburg için üst düzey cenaze töreni

2020-09-24 01:36 - Dünya

TEKNOFEST 2020'nin 3. gününde gösteri uçuşları yapıldı

2020-09-26 17:01 - Teknoloji

Libya Savunma Bakanlığı: Türk tarafıyla birlikte orduyu geliştirme programlarını uygulamaya başladık

2020-09-21 00:07 - Dünya

Savaşın gölgesinde: Libya'da yaşam

2020-09-25 17:36 - Dünya

Avrupa 'ikinci dalga' tehlikesine karşı Kovid-19 tedbirlerini sıkılaştırıyor

2020-09-22 14:11 - Dünya

Batı Karadeniz'de palamut bereketi

2020-09-21 19:31 - Gündem

Kobani soruşturması kapsamında 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenlenecek

2020-09-25 22:31 - Gündem

AB Zirvesi 1-2 Ekim'e ertelendi

2020-09-22 21:26 - Ekonomi

Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte Hindistan'da 1089, Brezilya'da 729 kişi öldü

2020-09-26 12:36 - Dünya

Ayasofya'daki “yeni keşifler“ bilim dünyasıyla paylaşılacak

2020-09-23 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Yeşil Burun Adaları, 2026 FIFA Dünya Kupası biletini aldı

21:38 - Spor

Samsunspor'da kale arkası tribünler kadın, öğrenci ve engelli taraftarlar için ücretsiz olacak

21:08 - Spor

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Ningbo Açık'ta 2. tura yükseldi

18:07 - Spor

Okan Buruk'un ilk hedefi üst üste 4. şampiyonluk

16:37 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarını tamamladı

15:38 - Spor

Günün Manşetleri

Madagaskar Cumhurbaşkanı Rajoelina, ulusa sesleniş konuşmasında "anayasa" vurgusu yaptı

05:12 - Dünya

Ürdün Kralı: İki devletli çözüm ilkesi uygulanmazsa bölge mahvolmaya mahkumdur

03:12 - Dünya

Kabine üyelerinden Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

00:22 - Siyaset

Milano ile Tel Aviv arasındaki kardeş şehir protokolünün iptali için gösteri düzenlendi

00:17 - Dünya

AB, Gazze'nin yeniden inşası sürecinde aktif rol üstleneceğini yineledi

22:32 - Dünya