?>

’Mavi Balina’ oyununa bir kurban daha

Adana’da geçen hafta babasının av tüfeğiyle intihar eden 13 yaşındaki Emine Karadağ’ın ’Mavi Balina’ oyununun kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Asayiş - 7 yıl önce

Adana’da geçen hafta babasının av tüfeğiyle intihar eden 13 yaşındaki Emine Karadağ’ın ’Mavi Balina’ oyununun kurbanı olduğu ortaya çıktı.

DSİ Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Emine Karadağ’ı hayattan koparan olay, 21 Ocak Pazartesi günü meydana geldi. Yarıyıl karnesinde teşekkür belgesi alan Emine Karadağ, babasının evde bulunan ruhsatlı av tüfeğiyle intihar etti. 2’si kız 4 çocuk sahibi olan Karadağ ailesi kızlarının ölümüyle yıkıldı.

Emine’nin hayatını kaybetmesinin ardından defterlerini inceleyen aile ve polis, küçük kız tarafından çizilen balinalar ile figürlere rastladı.

“Ölmeden önce 1 yıllık yapılacak” başlığı altında 25 maddelik bir de liste bulundu. “Mavi Balina” oyunundan gelen talimatların Emine tarafından yazıldığı tespit edildi. Listede "İntihar kaçıştır. Herkesle zıtlaşacaksın, herkesle ters gideceksin. Hep yalnız takılacaksın. Gerektikçe konuşmamaya yemin edeceksin. Anneni babanı huzurevlerine atacaksın. Yılda bir kez ziyaret edeceksin o da sevap olsun diye. Artık sana herkes hayalet diyecek" yazıları dikkat çekti.

"MAVİ BALİNA OYUNU YASAKLANSIN"

Amca Mahmut Karadağ, yeğeninin ölümüne hala inanamadıklarını belirterek, “Babasının yatağına uzanmış av tüfeğine 1 mermi yerleştirmiş ve intihar etmiş. Bu çocuğun bunu yapması milyonda bir ihtimal bile olamaz okulunda da başarılı bir öğrenciydi. Defterlerini araştırdık çeşitli notlar ve resimler bulduk. Oyun içerisinde bir grup kurmuşlar farklı filmler ve oyunlar var Mavi Balina gibi. Notlarda, bugün şunu yapacağız, yarın şu çocukları döveceğiz, annemizi babamızı huzurevine bırakacağız, aynı gün hep birlikte intihar edip cennete gideceğiz sonra dirilip geleceğiz diye notlar bırakılmış yani tamamen oyundan etkilenmiş” dedi.

“KENDİLERİNE GÖRE BİR LİSTE YAPMIŞLAR”

Ailelere de seslenen Karadağ, “Anne ve babalar çocuklarını akıllı telefonlardaki ve bilgisayar üzerinden oynanan oyunlardan uzak tutsunlar. Devlet bu tür oyunların erişimini yasaklasın, nice çocuklar hayatını kaybediyor. Çocuk akşam geliyor, kendi telefonunu kullanamıyor, annesinin telefonunu alıyor ‘ders çalışacağım’ diyerek ama arkadaşlarıyla temas kurup oyun oynuyorlar. Kendilerine göre bir liste yapmışlar nasıl talimat alıyorlar onu bilmiyorum ama mutlaka bu oyunlardan sonra yapmışlar. Çok efendi sessiz bir kızdı dükkanın önünden geçerken bile kafasını sallar gülerek geçerdi. Yazık oldu yeğenime” diye konuştu.

NASIL OYNANIYOR?

Dünya çapında çok sayıda kişinin intiharına neden olmuş olabileceği belirtilen ve bu nedenle birçok ülkede erişimi yasaklanan oyuna katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

Bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. Oyun, oyuncuların oyun içi görevlere uymaları durumunda ilerliyor. Oyunu oynamak isteyen oyuncular bu görevlere uymadıklarında bir sonraki aşamaya geçemiyorlar. 50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan intihar etme komutu veriliyor.

Oyunun tasarımcısı 21 yaşındaki Rus vatandaşı Philipp Budeikin, 2016 yılında gençleri intihara teşvik etme suçundan tutuklanmıştı.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kuzey Irak’ta üs bölgesine saldırı

2019-01-26 20:23 - Asayiş

’Mavi Balina’ oyununa bir kurban daha

2019-01-28 16:02 - Asayiş

Larsson ile yollarını ayırdı

2019-01-23 20:56 - Spor

 Şenol Güneş: “Bizim için kaybedilen 2 puan oldu” 

2019-01-26 02:34 - Spor

Nefes kesen maçta kazanan yok

2019-01-28 00:12 - Spor

Kuzey Avrupa’dan iklim çağrısı

2019-01-28 02:32 - Dünya

Antalya’da avuçiçi büyüklüğünde dolu seraları vurdu

2019-01-26 20:27 - Gündem

Boş arazide vahşet

2019-01-27 18:32 - Asayiş

Jet Fadıl mağdurlarından Caprice Gold önünde eylem

2019-01-27 23:52 - Gündem

Potada derbinin galibi Fenerbahçe

2019-01-27 01:12 - Spor

İlgili Haberler

Malatya'da freni arızalanan kamyon, konteyner iş yerlerine çarptı

09:47 - Asayiş

Israrcı eski nişanlıya 'huzur bozma' suçundan hapis cezası

11:58 - Asayiş

Şişli'de inşaat alanındaki vinç öğrenci yurduna devrildi

10:52 - Asayiş

PTT ve HGS adını kullanarak dolandırıcılık yapan 12 şüpheli yakalandı

10:08 - Asayiş

Konya'da 1 kişinin öldüğü 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

19:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Trump'tan Netanyahu'ya "Kahretsin neden her zaman böyle olumsuzsun?" çıkışı

18:42 - Dünya

Trump, Hamas'ın yönetimde kalmakta ısrar etmesi halinde "tamamen yok olacağını" söyle

18:12 - Dünya

Türkiye yeni haftaya yağışlı ve serin havayla başlayacak

17:58 - Gündem

Bosna Hersekliler, Küresel Sumud Filosu'na destek için yürüdü

17:52 - Dünya

Ankara'da "Gazze Kararlılık Yürüyüşü" yapıldı

17:28 - Gündem