?>

Marmara Denizi'ndeki kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve bir kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Bursa

Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenen gemiyle ilgili hava, kara ve denizde yapılan çalışmalara 571 personel katılıyor.

Kayıp mürettebatı arama çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandolarından da 4 dalgıç destek veriyor.

SAS komandolarının gelmesiyle gemiye dalış yapan dalgıç sayısı 30'a yükseldi. Ayrıca bölgedeki balıkçı gemileri de kendilerine belirlenen alanlarda tarama yaparak çalışmalara katıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine, gemiyle ilgili çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "SAS komandolarından 4 dalgıç geldi. Geminin daha dar ve ince noktalarında arama yapacak. Toplam 30 dalgıcımız oldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin dışında. Onlar da sahile yakın yerlerde, balık çiftliklerinde, endişe duydukları kuytu olan yerlere dalıyorlar. Onlar 20 metreye kadar dalabiliyorlar." dedi.

Arama çalışmalarına balıkçıların da destek verdiğini vurgulayan Demirtaş, "Balıkçı teknelerine görev paylaşımı yapıldı. Herkese bir bölge verildi. Herkes şu an alanını tarıyor. Tekneler kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yapıyorlar." diye konuştu.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubatta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Papua Yeni Gine'deki kabile çatışmasında 53 kişi öldü

2024-02-19 09:47 - Dünya

Milli halterci ikiz kız kardeşlerden Avrupa Şampiyonası'nda madalya başarısı

2024-02-14 15:27 - Spor

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde ligde 61. galibiyetini elde etti

2024-02-20 11:23 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman'daki İsias Otel'in enkaz alanında konuştu: Acımız büyük

2024-02-13 15:02 - Gündem

Beşiktaş, Al Musrati'nin bonservisini aldı

2024-02-13 19:32 - Spor

Filistinli çift, İsrail bombardımanında dünya evine girdi

2024-02-17 22:07 - Magazin

AB, nadas kurallarına muafiyet getirdi

2024-02-13 15:57 - Dünya

Öğrenciler müzik eşliğinde egzersizle dersbaşı yapıyor

2024-02-15 14:58 - Çevre-Hayat

Milli tekvandocular ABD Açık'ta takım halinde üçüncü oldu

2024-02-19 12:08 - Spor

AB'de elektrikli otomobilin pazar payı dizeli geçti

2024-02-17 11:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

18:58 - Gündem

MSB: Doğu Akdeniz'deki insani yardım faaliyetleri kapsamında 11 kişi tahliye edildi

18:38 - Gündem

Ankara'nın Çubuk ilçesinde deprem riski nedeniyle boşaltılan 4 katlı bina çöktü

16:57 - Gündem

Bursa'daki "pitbull"lu saldırı davasında sanıkların 21'er yıla kadar hapsi isten

16:53 - Gündem

DMM'den "KAAN uçaklarının motorları" hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

15:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'u kabul etti

19:22 - Siyaset

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

18:58 - Gündem

MSB: Doğu Akdeniz'deki insani yardım faaliyetleri kapsamında 11 kişi tahliye edildi

18:38 - Gündem

AB: Gazze'ye insani yardım ulaştırma konusunda beklemek bir seçenek değil

17:57 - Dünya

Süper Lig'den 11 takım, PFDK'ye sevk edildi

17:48 - Spor