?>

Manisa'daki yurtta konaklayan depremzede Ayhan Aşkar: Nefes alırken içimiz acıyor

Ayşe Hafsa Sultan Yurdunda konaklayan depremzedelerden Ayhan Aşkar, nefes alırken içinin acıdığını ifade ederek, "Psikolojik desteğe ihtiyacımız var, gerçek anlamda büyük bir travma, bunun yaralarının sarılması zor, çok kaybımız var." dedi.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Manisa

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Manisa'ya gelen depremzedeler, valilikler koordinasyonunda yerleştirildikleri yurt ve konaklama tesislerinde depremin etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin etkilediği 11 ilden tahliye edilen veya kendi imkanlarıyla Manisa'ya gelen yaklaşık 1000 depremzede, Valilik koordinasyonuyla kentteki kamu ve özel konaklama tesislerine yerleştirildi.

Yunusemre ilçesindeki Ayşe Hafsa Sultan Yurdu'nda konaklayan depremzedelerden Ayhan Aşkar, eşi ve 2 çocuğuyla Hatay'ın Defne ilçesinden kendi imkanlarıyla Manisa'ya geldiklerini, tarifsiz bir acı yaşadıklarını ve depremle birlikte kendilerini zor dışarı attıklarını söyledi.

Evlerinin ağır hasar aldığını dile getiren Aşkar, "Eşim ve 2 çocuğumla birlikte evdeyken depremin dinmesini bekledik, 20 saniyede bitecek zannettik, duvarların patlamasıyla evi toz duman kapladı. Kendimizi zor dışarı atabildik. Çok şükür binamız çökmedi ama ağır hasar aldı. Dışarı çıktığımızda çok kötü manzaralarla karşılaştık. Çok fazla çöken bina vardı etrafımızda. Bizim kurtuluşumuz mucizeydi." dedi.

Eşi ve çocuklarının depremden çok etkilendiğini vurgulayan Aşkar, "Çocuklar şu anda en ufak bir seste irkilip, korkuyorlar. Psikolojik desteğe ihtiyacımız var, gerçek anlamda büyük bir travma, bunun yaralarının sarılması zor, çok kaybımız var. Allah sabır ve güç versin, telafi edilemeyecek kayıplar verdik. Allah milletimize devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

"Nefes alırken içimiz acıyor"

Aşkar, Manisa'da oldukça sıcak karşılandıklarını, her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Buraya gelince insanlar bizi bağırlarına bastı, her türlü ihtiyacımızı karşılamak için seferber oldular. AFAD'a ve buradaki yurda yerleştikten sonra her şekilde yardımcı oldular. Burada o kadar sıcak ve gönülden yaklaştılar ki biz kendi ihtiyaçlarımızdan çok Hatay'da kalanlarımızı düşündük. Halen ruhumuz orada, nefes alırken içimiz acıyor. Bu travmanın atlatılması, zor ve zaman alacak."

Defne ilçesinden eşi, 9 yaşında kızı, 7 aylık bir erkek bebeği ile gelen İsmail Daraoğlu da depremin ardından başka bir aileyle birlikte Manisa'ya doğru yola çıktıklarını, 11 kişi 1+1 ev tuttuklarını anlattı.

AFAD'a kayıt yaptırdıkları sırada kaldıkları yerin sorulduğunu anlatan Daraoğlu, "11 kişi 1+1 dairede kalıyoruz deyince yurda yerleştirmeyi teklif ettiler. Bize de mantıklı geldi. Buradaki imkanlardan yararlanıyoruz. Sağ olsunlar bizi burada çok iyi ağırlıyorlar, hiçbir eksiğimiz yok. Allah razı olsun." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı etkili oluyor

2023-02-15 09:58 - Gündem

Orman köylülerinin kışlık odunları depremzedeleri ısıtacak

2023-02-17 15:33 - Çevre-Hayat

AFAD deprem bölgeleri için "öncelikli ihtiyaç malzemeleri" listesi yayımladı

2023-02-15 19:39 - Gündem

Adana Demirspor ile Beşiktaş, depremzedelere yardım için temsili maç yapacak

2023-02-17 11:03 - Spor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal vefat etti

2023-02-11 08:39 - Gündem

Adıyaman'dan 2 yaşlı hasta ambulans helikopterle Diyarbakır'a getirildi

2023-02-16 18:19 - Gündem

Merih Demiral'ın yardım kampanyasındaki bağış miktarı 7,5 milyon lirayı aştı

2023-02-13 21:14 - Spor

Kazakistan’da Türkiye’deki depremzedeler için toplanan yardım 2,8 milyon doları aştı

2023-02-13 17:56 - Dünya

Manisa'daki yurtta konaklayan depremzede Ayhan Aşkar: Nefes alırken içimiz acıyor

2023-02-17 16:19 - Çevre-Hayat

Tayvan'dan depremzedeler için 10 bin battaniye, 600 çadır yola çıktı

2023-02-13 21:03 - Dünya

İlgili Haberler

Somalili kadın girişimci Anisa Abdullah, ülkesinde açtığı işitme merkeziyle engellilere umut oldu

11:47 - Çevre-Hayat

Akdenizli balıkçılar mavi sularla buluşmak için son hazırlıklarını yapıyor

11:42 - Çevre-Hayat

Ordu'da çay ocağında sergilenen eski eşyalar müşterilerin dikkatini çekiyor

14:13 - Çevre-Hayat

Öğrenciler, yanan ormanlık alanların yeniden yeşermesi için 5 bin tohum topu hazırladı

12:58 - Çevre-Hayat

Zengin floraya sahip Munzur yaylalarında üretilen bal emekle hasat ediliyor

12:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Emtia piyasaları Fed'e odaklandı

11:48 - Ekonomi

Hastanede boğazına poğaça parçası kaçan hastayı, tıbbi sekreter Heimlich manevrasıyla kurtardı

11:42 - Gündem

Araç kiralamada temmuz ve ağustosta yüksek talep görüldü

11:37 - Ekonomi

Motorcu dostu bariyerler hayata kalkan oluyor

11:33 - Ekonomi

Zirai dondan etkilenen çiftçilere destek

11:27 - Ekonomi