?>

Malezya'dan Trump'ın sözde barış planına sert tepki

Malezya hükümeti, sözde Orta Doğu barış planının Filistinliler için son derece adaletsiz olduğunu açıkladı.

Dünya - 5 yıl önce

Kuala Lumpur

Malezya hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Malezya Başbakanlığından yapılan açıklamada Filistin'in bu anlaşmayı reddetmekte son derece haklı olduğu belirtilerek, "İsrail'in uzun süren işgaline maruz kalmış taraf olarak Filistin, bu teklifin formülleştirme sürecine dahil edilmemiş ve fikri alınmamıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada söz konusu planın tek taraflı olduğu ve İsrail'i işgalinden ötürü adeta ödüllendirdiği vurgulandı ve "Bu kabul edilmez teklif, Filistinliler için son derece adaletsiz olmakla birlikte uzun süredir katlandıkları haksızlıkları ebedileştirmeyi hedeflemektedir." denildi.

Malezya'nın 1967 sınırlarını esas alan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını savunmayı sürdüreceğinin belirtildiği açıklamada, "Malezya, Filistin-İsrail çatışmasına Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde adil ve sürdürülebilir bir çözüm getirilmesi için her türlü somut ve dürüst çabalara desteğini vermeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Trump'ın sözde barış planı

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Shane Larkin, Avrupa Ligi'nde zirveden inmiyor

2020-01-25 18:48 - Spor

İskoçya polis teşkilatında başörtüsüne onay

2020-01-24 16:32 - Dünya

Galatasaray'da transfer

2020-01-30 17:52 - Spor

JAK ekipleri enkazdaki çocuk ve annesine ulaştı

2020-01-26 01:02 - Gündem

Başkentteki FETÖ operasyonunda 21 gözaltı kararı

2020-01-28 12:37 - Gündem

Galatasaray'dan Drogba açıklaması

2020-01-26 20:02 - Gündem

Adalet Bakanı Gül: Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçti

2020-01-31 04:02 - Siyaset

Senatodaki azil yargılamasında 16 saatlik soru-cevap maratonu başladı

2020-01-30 01:47 - Dünya

Meteorolojiden yoğun kar uyarısı

2020-01-30 17:32 - Gündem

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

2020-01-31 12:12 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail basınında, Gazze'de yeni ateşkes teklifinin detayları tartışılıyor

17:18 - Dünya

Avrupalı şirket yöneticileri AB'den yapay zeka yasasının ertelenmesini istedi

17:08 - Dünya

AB, Avrupa'da orman yangını mücadelesini kritik noktalarda artırdı

16:37 - Dünya

Fransız aşırı sağcı siyasetçi Le Pen'in AP'deki siyasi grubunun yolsuzluğa karıştığı iddia

16:32 - Dünya

ABD'nin İran yolcu uçağını vurarak 290 kişiyi öldürmesinin üzerinden 37 yıl geçti

16:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail basınında, Gazze'de yeni ateşkes teklifinin detayları tartışılıyor

17:18 - Dünya

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseltilecek

17:13 - Ekonomi

Avrupalı şirket yöneticileri AB'den yapay zeka yasasının ertelenmesini istedi

17:08 - Dünya

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı

17:03 - Spor

Seyahatsever projesi için başvurular başladı

16:57 - Gündem