Malezya'da İdlib şehitleri için dua edildi

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan Türk askerlerleri için dua edildi.

Dünya - 6 yıl önce

Kuala Lumpur

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Green Project Malaysia tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan kuruluşun genel başkanı Mohd Asri Halid ve Suriyeli alim Mohib Khouli, Suriye'deki iç savaşa dair sunum yaptı.
Suriye'de insani yardım için bulunduğu zamanlara dair hatıralarını paylaşan Mohd Asri, Arap Baharı'nın Suriye'ye yayılması sonrası Beşar Esed rejiminin kendi halkına yaptığı zulümleri anlattı.
Bugün gelinen noktada özellikle mültecilere Türkiye'nin çok büyük katkıları olduğunu belirten Mohd Asri, "Türkiye, 5 milyona yakın mülteciyi evinde misafir ederek ve Suriye'nin kuzeyinde teröre karşı mücadeleye destek vererek oldukça önemli yardımlar yapmaktadır." dedi.
Mohd Asri, İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Türk askerleri için dua ederek Türk ordusunun başarılı olması ve Suriye'de zulmün sona ermesi temennisinde bulundu.

Etkinliğin ardından AA muhabirine konuşan Mohd Asri, şehit olan askerler için Türk hükümetine taziyelerini ilettiğini belirterek, "Bu yaşananlar, İdlib'de ateşkesin olacağına dair verilen sözlerin ihlalidir. Rejim güçleri sözünden cayarak Türk ordusuna haksızca saldırmıştır." şeklinde konuştu.
Mohd Asri, Malezya halkının Suriye'deki haklı mücadelesinde Türkiye'nin yanında olduğunun altını çizerek "Allah hayatını kaybeden Türk askerlerini şehitlik mertebesiyle ödüllendirsin. Türk ordusunun ve halkının İslam ümmetine yardım etmek üzere yaptığı faaliyetleri Malezya olarak desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Türkiye'nin Suriye'de zulme karşı mücadele etmesini doğru bulduğunu vurgulayan Mohd Asri, "Türkiye'nin yardımları olmasaydı Suriye halkı daha büyük zulümlere maruz kalabilirdi." dedi.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs Türkiye'nin dünya ticaretindeki rolünü artıracak

2020-02-25 17:32 - Ekonomi

IKBY'de yeni tip koronavirüs nedeniyle eğitime 28 gün ara verildi

2020-02-25 20:27 - Dünya

Almanya'daki ırkçı saldırıda ölen iki Türk vatandaşının cenazesi Türkiye'de

2020-02-25 11:32 - Genel

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında koronavirüse karşı önlemler alındı

2020-02-27 17:52 - Genel

Depremden etkilenen Başkale'deki 4 mahallede yaralar sarılıyor

2020-02-29 15:02 - Gündem

Bugüne kadarki en büyük kozmik patlama gözlemlendi

2020-02-28 13:53 - Genel

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

Ankara'da FETÖ'nün sivil yapılanmasına operasyon: 13 gözaltı

2020-02-25 17:29 - Genel

Rusya Suriye konusunda Türkiye ve İran'la 'çoklu formatta görüşme'yi değerlendiriyor

2020-02-25 17:31 - Genel

Seramik sanatının duayeni Hamiye Çolakoğlu'nun adı müzede yaşayacak

2020-02-26 19:02 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi'den orduya ve partiye, yolsuzlukla mücadele ve sadakat çağrısı

20:07 - Dünya

Türkiye, İran'da yaralanan Türk şoförün durumunu yakından takip ediyor

20:02 - Dünya

Trump, Güney Amerika'daki kartellerin ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu iddia etti

19:23 - Dünya

İngiltere'de savaş karşıtları, ABD'nin Londra Büyükelçiliğine yürüdü

19:18 - Dünya

İsveç'te İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak etme kararı protesto edildi

17:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim kadına ve çocuğa zulmediyorsa insanlıktan nasibi almamış demektir

20:57 - Siyaset

Çin Devlet Başkanı Şi'den orduya ve partiye, yolsuzlukla mücadele ve sadakat çağrısı

20:07 - Dünya

Türkiye, İran'da yaralanan Türk şoförün durumunu yakından takip ediyor

20:02 - Dünya

Gazprom: Avrupa'daki depolarda kışa hazırlık için doldurulan gaz tükendi

19:57 - Ekonomi

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

19:38 - Gündem