?>

Malatya'daki fuar merkezi "yaşam alanı" olarak depremzedelerin hizmetinde

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Malatya'daki fuar merkezi, "yaşam alanı" olarak afetzedelere hizmet veriyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Malatya

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği fuar merkezinde, depremlerin ardından çalışma başlattı.

Mişmiş Park'ta 15 bin metrekare alana sahip fuar merkezi, kurulan çadırların yanı sıra temel ihtiyaçların da karşılandığı yaşam alanına dönüştürüldü.

AFAD, Türk Kızılay, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve gönüllülerce depremzedelere yönelik çalışma yürütülen alanda, çamaşırhane ve seyyar banyolar da afetzedelerin kullanımına sunuluyor.

"Fuar merkezini tam teşekküllü yaşam merkezine dönüştürdük"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Akif Özbildirici, AA muhabirine, depremin ilk şokunu atlattıktan sonra Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın koordinesinde planlama yaptıklarını söyledi.

Depremzedelerin ilk anda barınma sorunuyla karşılaşmamaları amacıyla fuar merkezine çadır kurduklarını belirten Özbildirici, "Daha önce kayısı, film festivali ve kitap fuarlarını düzenlediğimiz alanda depremzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çadır kent planlaması yaptık. Kendileri de depremzede olan çalışma arkadaşlarımız, görev aşkıyla bütün acılarını bir kenara bırakıp fuar merkezine geldi ve zaman kaybetmeden çalışmaya başladık." diye konuştu.

Özbildirici, hemen 350 çadırın kurulumunu tamamlayarak yemek ikramına başladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Şu an yaklaşık 3 bin 500 misafiri ağırlıyoruz. Hemen ardından 400 kişilik konferans salonumuzda çocuklarımıza çizgi film ve animasyon, ailelerimize ise çeşitli filmler izleterek deprem psikolojisinden uzaklaştırmaya çalıştık. Bir uygulamayla çadır kimliği oluşturduk, giren çıkanların istatistik bilgilerini tutuyoruz. Ekiplerimiz ve gönüllülerimiz bu istatistikleri kullanarak depremzedelerin ihtiyaçlarını çadırlarına kadar götürüyor. Buradaki temel amacımız, insanlarımızı deprem psikolojisinden uzaklaştırmaktır. Bunların yanı sıra alanda seyyar banyo sistemi ve çamaşır yıkama sistemini hayata geçirdik."

"Yaralarımızı hep birlikte saracağız"

Depremzedelerin ihtiyaç duyabileceği tüm malzemeleri depolardan temin ederek kendilerine ulaştırmaya çalıştıklarını aktaran Özbildirici, "Kısacası depremin ilk anından itibaren yaptığımız çalışmayla fuar merkezini tam teşekküllü yaşam merkezine dönüştürdük." dedi.

Özbildirici, devletin tüm kurumlarıyla teyakkuzda olduğunu dile getirerek, "Devletimiz çok güçlü, buradaki bütün birimler AFAD, Kızılay, polis, asker ve gönüllülerimizle tek yürek olarak acıları azaltmak adına bir çalışma yapıyoruz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Rusya-Ukrayna savaşının üzerinden 1 yıl geçti

2023-02-24 12:13 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bakan Soylu: Depremlerde ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü

2023-02-23 00:14 - Gündem

TOKİ Başkanı Ömer Bulut: TOKİ'nin güçlü ve sağlam yapı kriterleri uygulanacak

2023-02-22 18:21 - Gündem

AFAD: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildi

2023-02-25 15:47 - Gündem

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

2023-02-22 16:16 - Asayiş

Alperen Şengün'den depremzedeler için destek mesajı

2023-02-21 20:47 - Spor

Malatyalı yaşlı çift çıkartıldıkları enkazın kaldırılmasını üzüntüyle izliyor

2023-02-27 11:47 - Çevre-Hayat

Hepsiemlak'tan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına destek

2023-02-23 12:32 - Ekonomi

NATO ve AB'den Ukrayna'ya savaşın 1. yılında destek mesajları

2023-02-24 14:03 - Dünya

İlgili Haberler

Ilgaz Dağı eteklerine kar yağdı

19:23 - Çevre-Hayat

Kurbanlık aldığı koçla arkadaş gibi oldu

16:37 - Çevre-Hayat

Avrasya Tüneli girişindeki yükseklik uyarısının bulunduğu levhaya kamyonetin çarpması kamerada

16:32 - Çevre-Hayat

Tekirdağ'da "Ahsen öğretmen" okul duvarlarını resimlerle süslüyor

15:57 - Çevre-Hayat

Çanakkale'de iki kardeş buldukları yüzük mührünü Troya Müzesi'ne teslim etti

15:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ilgaz Dağı eteklerine kar yağdı

19:23 - Çevre-Hayat

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

Borsa günü yatay tamamladı

18:38 - Ekonomi

EBRD'den Adıyaman ve Hatay'da kritik altyapı projeleri için 195 milyon avro finansman

18:22 - Ekonomi

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem