?>

Macron ve Merkel Suriye'de ateşkes kararını Putin ile görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Almanya Başbakanı Merkel'in yarından itibaren ateşkes kararının uygulanması ve Suriye'de barışın sağlanması konularında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceği bildirildi.

Dünya - 7 yıl önce

PARİS

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yarından itibaren ateşkes kararının uygulanması ve Suriye'de barışın sağlanması konularında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecekleri bildirildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin düzenlendiği saldırılarda sivillerin öldüğü Doğu Guta'dan tıbbi tahliyelerin yapılabilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) bir aylık insani ateşkes kararının alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bu, vazgeçilmez ilk adımdı. Gelecek saat ve günlerde bu kararın somut olarak uygulanması konusunda son derece dikkatli olacağız. Ateşkese riayet edilmesi gerekiyor ve insani yardım konvoyları, şiddet ve kıtlığa en çok maruz kalan yerleşim yerlerine gecikmeden ulaşabilmelidir. Acil tıbbi tahliyeler engellenmeden yapılmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Astana sürecinin garantörleri Rusya, Türkiye ve İran başta olmak üzere ilgili ülkelerin tümünün, kararın tamamen uygulanması için gelecek günlerde harekete geçmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yarından itibaren, ateşkes kararının uygulanması ve Suriye'de barışın sağlanması konularında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecekleri bildirildi.

Açıklamada, bu bağlamda Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın salı günü Rusya'nın başkenti Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştireceği kaydedildi.

Muhabir: Yusuf Özcan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Zeytin Dalı Harekatının hedefinde PKK'nın Suriye kolu PYD var'

2018-02-19 00:29 - Genel

Genelkurmay Başkanlığından kayıp askerlerle ilgili açıklama

2018-02-18 22:32 - Gündem

Almanya’da dizel otolarda karar 27 Şubat’a ertelendi

2018-02-23 01:52 - Dünya

Her şeylerini satarak dünya turuna çıktılar

2018-02-23 20:03 - Gündem

Almanya'da SPD üyeleri koalisyon oylamasına başladı

2018-02-20 23:37 - Genel

Berlin Büyükelçisi Aydın'dan 'NSU davası' açıklaması

2018-02-20 18:02 - Dünya

Emniyet personeli yeni üniformalarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

2018-02-22 04:50 - Genel

BAFTA 2018 ödülleri sahiplerini buldu

2018-02-19 13:46 - Genel

Sivasspor evinde kaybetmiyor

2018-02-18 16:49 - Spor

Naaşlarına ulaşılan şehitlerin kimlikleri belirlendi

2018-02-19 02:52 - Gündem

İlgili Haberler

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze'deki gazeteciler için İsrail'e çağrı yaptı

14:12 - Dünya

Aşırı sıcakların etkisindeki Türkiye ve Akdeniz'de orman yangınları riski devam ediyor

14:08 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenlerin tutulması için Texas'ta 5 bin kişilik tesis inşa edecek

14:02 - Dünya

Mora Yarımadası'nda 22 Temmuz'da çıkan yangında 12 bin dönüm çam ormanı yandı

13:43 - Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna ile yapılan üçüncü tur barış müzakerelerini değerlendirdi

13:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze'deki gazeteciler için İsrail'e çağrı yaptı

14:12 - Dünya

Aşırı sıcakların etkisindeki Türkiye ve Akdeniz'de orman yangınları riski devam ediyor

14:08 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenlerin tutulması için Texas'ta 5 bin kişilik tesis inşa edecek

14:02 - Dünya

Küresel kömür talebinde bu yıl hafif artış bekleniyor

13:58 - Ekonomi

Türkiye'de işçilerin yüzde 14,02'si sendikalı

13:52 - Ekonomi