?>

Macaristan Teknik Direktörü Marco Rossi: Kadro derinliği konusunda Türkiye daha avantajlı

Macaristan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marco Rossi, UEFA Uluslar Ligi A/B play-off rövanşında yarın Türkiye ile yapacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin kadro derinliği konusunda daha avantajlı olduğunu belirtti.

Spor - 4 ay önce

Budapeşte

Marco Rossi, başkent Budapeşte'deki milli takım tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısına orta saha oyuncularından Balint Vecsei ile katıldı.

Türkiye ile geçen yıl bir hazırlık maçı yaptıklarını hatırlatan Rossi, "O zamandan bu yana Türk Milli Takımı çok büyük bir gelişim gösterdi. Çok yetenekli bir kadroya sahipler, günden güne gelişiyorlar. Onlara Dünya Kupası elemelerinde başarılar diliyorum. Biz yarınki maça odaklanıyoruz. Kadro derinliği konusunda Türkiye daha avantajlı. Türk Milli Takımı kadar fazla uluslararası düzeyde tanınmış oyuncumuz yok. Yarınki maçta kazanmak için elimizden geleni yapmamız gerek. Neredeyse hatasız bir performans göstermeliyiz. Türkiye maçından sonra iki hazırlık maçımız daha var. Sonrasında Dünya Kupası elemlerine başlayacağız. İlk maçımızı İrlanda ile oynayacağız, o maçı da kazanmak istiyoruz. Bunun için en odaklı şekilde sahaya çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Sallai için son bir değerlendirme yapacağız"

Marco Rossi, ilk maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Galatasaraylı futbolcu Roland Sallai hakkında, "Sallai için son bir değerlendirme yapacağız. Ona göre karar vereceğiz, yalnız tek karar veren kişi değilim. Sağlık ekibinin kararına göre sahaya çıkıp çıkmayacağı belli olacak." açıklamasında bulundu.

İtalyan teknik adam, "Montella oyun sistemi nedeniyle zaman zaman Türkiye'de eleştirildi. Ancak her geçen gün gelişen bir Türk Milli Takımı var. Siz onu yakından biri olarak Montella'nın performansını nasıl değerlendirirsiniz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Sizin sorunuz sonrasında ilk aklıma gelen şey Macaristan'da da herkes futbol uzmanı. 10 milyon futbol uzmanının ülkesiyiz. Türkiye'de de herkes kendini futbol uzmanı sanıyor. Vincenzo konusunda şunu söyleyebilirim; o çok tecrübeli bir teknik adam, müthiş bir iş yapıyor. Ona zaman zaman gelen eleştiriler bence haklı değil, çünkü Montella çok ciddi başarılar elde etti. Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye sürpriz bir takım olarak çeyrek finale kadar ulaştı. Ona başarılar dilerim."

Rossi, maç takviminin yoğunluğu hakkında ise, "Takvim hem takımlar hem de milli takımlar için daha yoğun olmaya başladı. Bu oyuncuların performansını da etkiliyor. Milli takımlara hazırlanmak için gerekli vakit kalmıyor. Bu takvimlerin yoğunluğu hiç azalmayacak gibi. Macaristan'ın yılda ortalama 10 maçı var. Oyuncularımızın sağlık durumu riskli olabilir. İyi performans gösterme şansları yok. Şampiyonlar Ligi'ne baktığımızda yeni sistemde daha fazla maç oynanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Macar futbolcu Balint Vecsei ise "İstanbul'da oynadığımız maçın analizini yaptık. Onunla ilgili gerekli konularda her sorunu aramızda tartıştık. Yarınki maçta üç önemli konu var, üç alanda gelişmemiz gerek. İlk olarak topu daha çok ayağımızda tutmamız gerekiyor. İkinci konu İstanbul'da rakibimize çok fazla pozisyon verdik, Türk Milli Takımı'nın gol pozisyonlarını azaltmalıyız. Son olarak da hem defansta hem de hücumda daha etkili ve odaklı olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kütahya ve Bolu Dağı'nda kar etkili oluyor

2025-03-19 03:38 - Gündem

Trump, birçok eski hükümet yetkilisinin güvenlik iznini iptal etti

2025-03-22 10:38 - Dünya

1915 Çanakkale Köprüsü 3 yılda yaklaşık 7 milyon araca hizmet verdi

2025-03-18 20:24 - Ekonomi

Down sendromlu milli sporcular iftar çadırında yemek servisi yaptı

2025-03-19 22:32 - İslam-Hayat - Safer 1447

TÜİK ocak ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

2025-03-21 11:07 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine Bissau Devlet Başkanı Embalo'yla görüştü

2025-03-21 21:08 - Siyaset

Arazi toplulaştırma ve sınır belirleme kararları Resmi Gazete'de

2025-03-21 10:43 - Gündem

Orman zararlılarıyla mücadele için geçen yıl 856 bin "terminatör böcek" görev başındaydı

2025-03-20 13:27 - Ekonomi

Kocaeli'de eğitim alan otizmli genç, Adalet Bakanlığında memur oldu

2025-03-20 13:02 - Çevre-Hayat

Fidan, Kahire'deki İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Bakanlar Komitesi Toplantısı'na k

2025-03-22 13:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: İyi bir takıma karşı zor bir maç oynayacağız

20:27 - Spor

Galatasaray, Süper Lig'in yeni sezonu için kadro bildirimi yaptı

17:43 - Spor

FIBA'nın 2025 Avrupa Şampiyonası 'güç sıralaması'nda Türkiye 4. sırada yer aldı

16:09 - Spor

TFF, Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak 3 maçı erteledi

16:03 - Spor

NBA yıldızları Avrupa Şampiyonası'nda sahne alacak

15:46 - Spor

Günün Manşetleri

Karabük'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

22:47 - Gündem

İstanbul'da Hukukçular Derneğinden "Terörsüz Türkiye ve Hukuk" paneli

21:48 - Gündem

Filistinli 13 yaşındaki Tamir Şuhaybir Gazze'de annesinin kollarında açlıktan öldü

21:22 - Dünya

Karabük'te çıkan orman yangını büyük oranda kontrol altına alındı

21:07 - Gündem

BM: İsrail, işgale ilişkin UAD'nin tedbir kararına uymalı ve daha fazla işgalden kaçınmalı

21:03 - Dünya