?>

Macar basınından Türk SİHA'larına övgü

Magyar Nemzet gazetesi, Türk savunma sanayisinin kaydettiği ilerlemeyi okurlarına aktardı.

Dünya - 5 yıl önce

Budapest

Macar Magyar Nemzet gazetesi, Türkiye'nin kendi üretimi olan yeni nesil silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Libya'da savaşın gidişatını değiştirdiğini, bunların Suriye'de de etkili şekilde kullanıldığını yazdı.

Magyar Nemzet gazetesinin David Laszlo imzalı haberinde, Türkiye'nin yaptığı yatırımlar neticesinde bugün bağımsız bir savunma sanayisine sahip olduğunu ve ürettiği teçhizatı ihraç etmeye başladığını belirtti.

Haberde, Türkiye'nin, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru temsilcisi Libya Hükümeti'ni destekleyerek savaşın gidişatını değiştirdiğini, Türk silahlarının sahada da kendini ispat ettiğini kaydetti.

"Türkiye'nin başka ülkeleri zengin etmek yerine kendi bağımsız savunma teknolojisini geliştirdiği" vurgulanan haberde, ''Türkiye kendi savaş uçağını, uçak gemisini, zırhlı araçlarını geliştiriyor ve bu arada ürettiği dronelar da çok iyi işler çıkarıyor.'' denildi.

Gazeteye konuşan Türkiye Uzmanı Zoltan Egeresi, Türkiye'nin 1952'de NATO üyeliği sonrası Soğuk Savaş döneminin başlarında savunma teknolojisinde tamamen ABD'ye bağımlı olduğuna, 1974 Kıbrıs müdahalesi neticesinde ABD tarafından Türkiye'ye uygulanan ambargo sonrası Türkiye'nin kendi savunma sanayisine yatırım yapmaya başladığına dikkat çekti.

Egeresi, ''Kendi savunma sanayisini geliştirme konusunda 1990'lardan itibaren adımların atıldığını ama gerçek atılımın 2002'den bugüne kadar iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde yapıldığını görüyoruz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılda Altay tankı, Fırtına obüsü, T-129 Atak helikopteri gibi ses getiren projelere imza attığına dikkati çeken Egeresi, bu kapsamda üretimi devam eden uçak gemisini de bu yıl içinde denize indirmeyi planladığını kaydetti.

Türkiye'nin ürettiği savunma teknolojisini iyi ilişkilere sahip olduğu bazı ülkelere ihraç da ettiğini belirten Egeresi, 2014-2018'de ihracatını yüzde 170 arttırdığını ve geçen yıl 2,7 milyar dolarlık silah ihracatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Egeresi, Türk savunma sanayisine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Macaristan'ın da ilgi gösterdiğini, basında yer alan haberlere göre Macaristan'ın zırhlı muharebe aracı Ejder Yalçın'la ilgilendiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gök bilimciler bir bebek gezegenin doğuşunu görüntüledi

2020-05-20 22:12 - Teknoloji

TÜBİTAK'a personel alımı

2020-05-22 14:42 - Teknoloji

Teknosa'da "Teknoloji Bayramı" başlıyor

2020-05-20 14:45 - Ekonomi

Utah Jazz'da Bojan Bogdanovic sezonu kapattı

2020-05-20 14:12 - Spor

Yeni Ford Kuga Türkiye'de haziran ayında satışa sunulacak

2020-05-22 15:20 - Genel

Macar basınından Türk SİHA'larına övgü

2020-05-23 14:37 - Dünya

Öğretmenler kapı kapı dolaşarak maske dağıtıyor

2020-05-20 14:27 - Çevre-Hayat

Turkcell'den şirketlere yerli ve milli siber güvenlik hizmeti

2020-05-20 14:42 - Ekonomi

Almanya'da Kovid-19 salgını sonrası ilk cuma namazı kılındı

2020-05-22 19:17 - Dünya

Bor katkılı dezenfektan satışı 4 milyon şişeye yaklaştı

2020-05-17 18:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD Kongresi üyeleri ve bazı mağdurlar, Epstein dosyasının tamamının açıklanmasını istedi

21:23 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

21:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Polonya'daki Amerikan askerlerinin kalacağını açıkladı

20:02 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

19:32 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde iki bölgeye hava saldırısı düzenlediğini duyurdu

19:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Hırvatistan Savunma Bakanı Anusic'ten Bayraktar TB2 SİHA'ya övgü

21:47 - Gündem

Mevlit Kandili idrak edildi

21:37 - Gündem

ABD Kongresi üyeleri ve bazı mağdurlar, Epstein dosyasının tamamının açıklanmasını istedi

21:23 - Dünya

Vincenzo Montella: Gürcistan maçı kuşkusuz benim açımdan en önemli maçımız

21:18 - Spor

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

21:12 - Dünya