?>

Lufthansa DAX endeksinden çıkarılıyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa AG’nin 22 Haziran’dan sonra Alman DAX endeksinden çıkarılacağı bildirildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Berlin

Alman hisse senedi borsası operatörü Deutsche Börse'den yapılan açıklamada, 22 Haziran’da Lufthansa AG’nin DAX 30 endeksindeki yerini gayrimenkul şirketi Deutsche Wohnen SE’nin alacağı belirtildi.

1988'de başlatılan DAX'ın 30 kurucu üyesinden biri olan Lufthansa AG, 22 Haziran’dan sonra orta ölçekli şirketlerin endeksi olan MDAX endeksi içinde işlem görecek.

Dünya genelinde 135 bin çalışanı bulunan Lufthansa AG’nin, hisse senetlerinin değeri son 6 ayda yüzde 40'a yakın değer kaybetmişti.

Şirket, küresel seyahat kısıtlamalarına yol açan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle neredeyse iflas etme noktasına gelmişti. Alman hükümeti 9 milyar avroluk kurtarma paketi sağlayarak şirketi iflastan korumuştu. Bu yıl hisse fiyatında yüzde 40’e yakın değer kaybından sonra, şirketin piyasa değeri yaklaşık 4,9 milyar avroya geriledi. Bu piyasa değeri de şirketi 60’ıncı en büyük Alman şirketi yaptı.

Şirketin Denetleme Kurulu'nun kabul ettiği kurtarma paketi; Alman hükümeti tarafından şirkete sermaye takviyesini içerirken, Alman Ekonomik İstikrar Fonu'nun da (WSF) şirketin yüzde 20'lik hissesinin sahibi olması planlandı. Kurtarma paketi, 25 Haziran'da düzenlenecek şirket olağanüstü genel kurul toplantısında hissedarların onayına sunulacak.

Lufthansa Grubu, ilk çeyrekteki net kaybının, küresel seyahat kısıtlamalarına yol açan Kovid-19 salgını nedeniyle artarak 342 milyon avrodan 2,1 milyar avroya yükseldiğini duyurmuştu.

Son iki yılda 3 kurucu üye DAX endeksinden çıkarıldı

2018’de Deutsche Börse, Almanya'nın ikinci büyük bankası olan Commerzbank'ı DAX endeksinden çıkararak, elektronik ödeme sistemleri şirketi Wirecard'ı endekse dahil etmişti.

Commerzbank da DAX'ın 30 kurucu üyesinden birisiydi. 2019’da ise yine endeksin kurucu üyesi Alman çelik üreticisi ve teknoloji firması ThyssenKrupp Alman DAX endeksinden çıkarılarak yerine uçak motoru üreticisi MTU Aero Engines konulmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Filistinliler kısıtlı imkanlarıyla İsrail'in Batı Şeria'yı 'ilhak' planını engel

2020-06-03 17:57 - Dünya

Sümela Manastırı için hedef UNESCO'da kalıcı olmak

2020-06-03 20:11 - Çevre-Hayat

Washington'da Floyd protestosunda arbede

2020-05-30 08:02 - Dünya

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: Mayısta 4'ü turuncu, 8'i gri kategoride 78 terörist etkisiz hale getirildi

2020-06-04 19:09 - Siyaset

Taliban lideri Akhundzade'nin Kovid-19'dan öldüğü iddia edildi

2020-06-02 15:37 - Dünya

Yolcusunu darbeden taksici hakkında iddianame düzenlendi

2020-06-05 00:22 - Gündem

İHH Mavi Marmara saldırısının 10. yılı için anma programı düzenleyecek

2020-05-30 22:37 - Gündem

Yargıtay Tuzla Piyade Okulundaki eylemlere ilişkin davada kararını verdi

2020-06-04 13:20 - Genel

Bakan Akar: TSK asil milletimizin gurur kaynağı olmaya devam etmektedir

2020-06-01 13:52 - Gündem

Amasra ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

2020-06-04 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

Orman Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği ile mücadele için 5 yıllık yol haritası hazırladı

15:27 - Ekonomi

Togg en çok satılan otomobiller listesinde zirveye oynuyor

15:22 - Ekonomi

İspanya'ya tüm zamanların en yüksek temmuz ayı ihracatı

15:13 - Ekonomi

Trakya'da aşırı sıcaklık nedeniyle ayçiçeği hasadı son yıllarda erken başlıyor

15:08 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Afrika kıtasında 2 bin 39 inşaat projesini Türk müteahhitleri tamamladı

15:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de toplanmayan çöpler tepkilere neden oldu

15:42 - Gündem

Türk Kızılay, hazirandan bu yana 127 orman yangınına müdahaleye destek sağladı

15:38 - Gündem

Orman Genel Müdürlüğü, iklim değişikliği ile mücadele için 5 yıllık yol haritası hazırladı

15:27 - Ekonomi

Togg en çok satılan otomobiller listesinde zirveye oynuyor

15:22 - Ekonomi

İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze kentini işgal planının "ana çerçevesini" onayladı

15:17 - Dünya