?>

Lübnan'da gösteriler 25'inci gününde devam ediyor

Lübnan'da ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikalarına karşı 17 Ekim'de başlayan protestolar, bugün de "Israr Pazarı" sloganıyla devam etti.

Dünya - 6 yıl önce

Beyrut .

Lübnan'da ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikalarına karşı 17 Ekim'de başlayan protestolar, bugün de "Israr Pazarı" sloganıyla devam etti. Başkent Beyrut'un şehir merkezindeki meydanları dolduran göstericiler, Lübnan bayrakları taşıyarak, hükmet karşıtı slogan attı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere ülkenin kuzeyindeki Trablusşam ve diğer birçok bölgede meydanları dolduran göstericiler, ellerinde Lübnan ulusal bayraklarının yanı sıra "sivil devlet istiyoruz" ve "adil yargı istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Ülkeyi ekonomik çöküntüden kurtaracak hükümetin bir an önce kurulması taleplerini sloganla dillendiren göstericiler, Beyrut şehir merkezinde yer alan Şehitler Meydanı'nda, yolsuzluğa bulaşanların yargı önünde hesap vermelerine dikkat çekmek için bir tiyatro sahneledi.

"Lübnanlı annelerin devrimi" sloganıyla Beyrut'taki İçişleri Bakanlığı binasının önünde toplanan onlarca kadın da yabancılarla evlenen Lübnanlı kadınların çocuklarına vatandaşlık hakkı verilmesi talebiyle Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

Ülkenin güneyindeki Sayda kentindeki Merkez Bankası şubesinin önünde toplanan kalabalık da milli marşlar eşliğinde iktidardaki siyasiler ile bankacılık yöneticilerin hesap vermeleri yönünde slogan attı.

Gösterilerin başladığından beri şehir merkezindeki Nur Meydanı'nı hiç boş bırakmayan Trablusşamlılar ise teknokratlardan oluşan bağımsız hükümetin bir an önce kurulması talebiyle yine meydana akın etti.

Kendilerini "Lübnan Devrimcileri" olarak tanıtan aktivistler ise genel grev ve yolları kapatma eylemlerine devam edilmesi çağrısında bulundu.

Hükümeti istifaya zorlayan gösteriler

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim'de başlayan protestolar kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmıştı. Gösterilere karşı 13 gün direnen Hariri, 29 Ekim'de istifasını vermek zorunda kalmıştı.

Göstericilerin, iç savaşın sona erdiği 1990'dan beri yönetimi paylaşan siyasi partilerin oluşturduğu kabine yerine teknokratlardan oluşan bağımsız ve küçültülmüş bir hükümet kurulması, erken seçime gidilmesi, yolsuzluğa bulaşan yöneticilerin yargılanması gibi talepleri bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: Baş tacı yaptığımız Atatürkçülük güçlü Türkiye'den yana olan anlayıştır

2019-11-11 00:04 - Siyaset

“Hedefimiz, Türk markalarını uluslararası arenaya taşımak“

2019-11-06 14:23 - Genel

4 Soruda Bulgaristan'dan zorunlu göç

2019-11-04 14:32 - Dünya

Lübnan'da gösteriler 25'inci gününde devam ediyor

2019-11-11 03:02 - Dünya

'Her an seçim olacakmış gibi sahadayız'

2019-11-04 21:02 - Siyaset

Model yatıyla dünya şampiyonasına katılacak

2019-11-10 15:47 - Spor

ABD'den İran'a rehine krizinin 40'ıncı yıl dönümünde yaptırım

2019-11-05 01:27 - Dünya

Vanlı depremzedelerin kahramanı: Atsushi Miyazaki

2019-11-08 16:02 - Çevre-Hayat

Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yolda

2019-11-07 17:07 - Sağlık

Pakistan'da iktidar ve muhalefet görüşmeleri yine sonuçsuz kaldı

2019-11-06 00:17 - Dünya

İlgili Haberler

İspanya: İsrail'in "E1" yerleşim planını ilerletme kararı uluslararası hukukun ihlali

00:08 - Dünya

Solomon Adaları'nda 6,3 büyüklüğünde deprem

23:38 - Dünya

AB'den, İsrailli Bakan'ın duyurduğu ‘E1’ yerleşim planını ilerletme kararına tepki

23:17 - Dünya

Tel Abyad'da Beggara aşiretinden, terör örgütü PKK/YPG’ye karşı direniş çağrısı

23:07 - Dünya

California Valisi Newsom, eyalet seçim bölgelerini yeniden çizme planını açıkladı

23:02 - Dünya

Günün Manşetleri

AFAD'dan Balıkesir'deki deprem sonrası çalışmalara ilişkin açıklama

02:57 - Gündem

Bakan Kurum: 6,1’lik depremden etkilenen illerde 675’i konut, 831 yapı ağır hasarlı veya yıkık

01:22 - Gündem

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu tamamlandı

00:57 - Spor

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi'ndeki rakibi Universitatea Craiova oldu

00:22 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu tamamlandı

00:18 - Spor