?>

Lösemi hastası minik Elif, tanımadığı bağışçıdan gelen kök hücreyle hayata tutundu

Afyonkarahisar'da lösemi hastası 1,5 yaşındaki Asel Elif Filiz, kök hücre nakli için ailesinden uygun bağışçı bulunamayınca, hiç tanımadığı birinin Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'ne (TÜRKÖK) yaptığı bağış sayesinde yaşama tutundu.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Afyonkarahisar

İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Muhterem (33) ile Berivan Filiz çiftinin 3 çocuğundan biri olan Asel Elif, 4 aylıkken karın ağrısı şikayetiyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesine götürüldü.

Tetkikler sonucu lösemi tanısı konulan ve kemoterapi tedavisine başlanan çocuğun hastalığının ilerlemesi üzerine kök hücre nakli yapılması gerektiği bildirildi.

Uygun bağışçı bulunamayan Asel Elif'e, TÜRKÖK'e yapılan bağışlardan birinin uyum göstermesi ile nakil yapıldı.

Umutlarını hiç yitirmediler

Kızıyla yakından ilgilenen baba Muhterem Filiz, AA muhabirine, kızına teşhis konulduktan hemen sonra tedaviye başlandığını söyledi.

Bu süreçte doktorlardan büyük destek gördüklerini ifade eden Filiz, "Aylardır çok zor günler geçirdik ama umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Süreç çok zorluydu. Sadece şunu söyleyeyim; bir çeken bir de yaşayan bilir. Bir ara Ankara'da hastanede 3 ay kaldık. Zor günler geçirdik. Kızımın bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum." dedi.

Filiz, bağışçılara da çok teşekkür ettiğini belirterek, bu konuda duyarlılığın artması gerektiğini dile getirdi.

"Süreç şu an planladığımız gibi devam ediyor"

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Eker de çocuğa "primer immün" yetmezliği teşhisi ile nakil yapılması gerektiğini kaydetti.

Çocuğun rahatsızlığının çok ağır bir tür olduğu için hızlı ilerlediğini belirten Eker, "Aynı zamanda rahatsızlık çok nadir de bir türdü. Birçok kişiyle tedavi sürecinde fikir alışverişinde bulunduk. En uygun tedavi hazırlama rejimini oluşturmaya çalıştık. Gerekli hazırlıklar yapıldı ve nakil başarıyla gerçekleştirildi. Elif'e akraba dışı vericiden nakil yaptık. Genel durumu iyi. Süreç şu an planladığımız, beklediğimiz gibi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

MotoGP İspanya Grand Prix'sini Bagnaia kazandı

2022-05-01 16:10 - Spor

Türkiye'nin yıllık altın üretiminde hedef 100 ton

2022-04-28 12:54 - Ekonomi

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

2022-05-01 08:20 - Gündem

Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem

2022-04-27 06:24 - Gündem

Noterler en yoğun mesaiyi araç satışına harcadı

2022-04-28 12:11 - Gündem

Süper Lig'in 35. haftasında şampiyonluk heyecanı

2022-04-28 13:13 - Spor

Çebi: Zorlu bir süreçten geçiyoruz

2022-04-27 13:02 - İnsan&Hayat

Rusya, tahvil ödemesini dolar cinsinden gerçekleştirdiğini açıkladı

2022-04-29 16:25 - Dünya

Polonya Rus gazından vazgeçmeye hazır, Bulgaristan'ın desteğe ihtiyacı var

2022-04-28 11:42 - Ekonomi

Şanlıurfa'da tarlalar gelinciklerle süslendi

2022-04-28 12:41 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Trabzon'da gün batımı görülmeye değer manzaralar oluşturdu

21:08 - Çevre-Hayat

Ayder Yaylası'nda "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" etkinliği düzenlendi

18:02 - Çevre-Hayat

Samsun'daki su kayağı merkezi SUKAY adrenalin tutkunlarını ağırlıyor

17:12 - Çevre-Hayat

"Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu" İstanbul'dan başladı

16:03 - Çevre-Hayat

Erzurum'da yuvalarından düşen leylek yavruları koruma altına alındı

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletindeki sel felaketinde ölenlerin sayısı 119'a çıktı

08:52 - Dünya

Putin’in danışmanı Türkiye’de… Yurievich, Hasan Enes Karahan ile Kafkas Üniversitesi’nde

07:56 - Özel Haber

Rusya, batılıların elektronik harp sistemlerine üstünlük sağlıyor -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

05:58 - En Son Yazılar

Paylaşılamayan ülke Türkiye’nin ekolojik jeopolitiği, NATO dengesi ve Avrasya stratejisi -Ömür Çelikdönmez yazdı-

04:52 - En Son Yazılar

Trump, Ulaştırma Bakanı Duffy'i NASA'nın 'Geçici Direktörü' olarak atadığını duyurdu

04:37 - Dünya