?>

Liseden beri kopmayan bağla hem dünür hem üniversitede sınıf arkadaşı oldular

Erzincanlı Neşe Adıgüzel ve Yasemin Sarıgül, liseden beri kopmayan bağla hem dünür hem de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin (EBYÜ) 60+ Tazelenme Üniversitesinde sınıf arkadaşı oldu.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Erzincan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile EBYÜ arasında imzalanan protokol kapsamında geçen yıl hayata geçirilen 60+ Tazelenme Üniversitesi projesine 60 yaş üstü kişiler katılıyor.

????

Proje kapsamında yeniden üniversite okuyan ve 1978-1979 yıllarında Erzincan Kız Meslek Lisesi’nden okul arkadaşı Neşe Adıgüzel ile Yasemin Sarıgül, eğitim süreçleri boyunca bağlarını koparmadı.

Liseyi bitirdikten sonra arkadaşlıkları devam eden ve daha sonra 2010 yılında dünür olan Adıgüzel ile Sarıgül, 46 yıl sonra EBYÜ 60+ Tazelenme Üniversitesinde de birlikte eğitim alıyor.

Evden sabah birlikte çıkıp kampüse gelen iki arkadaş, üniversitede aynı sınıfta eğitim görüp gün boyu birlikte zaman geçiriyor.

"Bu anılarına şahitlik etmek bizleri mutlu ediyor"

60+ Tazelenme Üniversitesi EBYÜ Kampüs Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Sevda Öztürker, Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle bazı güzel anılara da şahitlik ettiklerini söyledi.

Dostlukları 46 yılı bulan öğrencilerinin olduğunu ifade eden Öztürker, şöyle konuştu:

"Neşe Adıgüzel ile Yasemin Sarıgül'ün lise hayatında başlayan ve devam eden bir süreci birlikte yaşamanın da mutluluğunu paylaşıyoruz. Aynı zamanda bunu ileriye götürecek olursak, bu öğrencilerimizin de dünür olduklarını da biliyoruz. Bu anılarına şahitlik etmek bizleri mutlu ediyor. Onları toplumsal hayatın içerisinde tutmak, yaşamdan kopmamalarına destek olmak, bizlerin en büyük hedefleri arasında. Dolayısıyla da bu projenin bir somut örneğini birlikte yaşamış oluyoruz."

"Bundan 46 yıl önce aynı sırada değildik ama aynı sınıftaydık"

Öğrencilerden Neşe Adıgüzel ise Erzincan Kız Meslek Lisesi’nden mezun olduğunu belirterek, "Ben 1978-1979 yıllarında Erzincan Kız Meslek Lisesi mezunuyum. Yıllar sonra arkadaşım Yasemin Sarıgül ile birlikte kızımı onun oğluna vererek dünür olduk. Tabii ki dünürlükten önce geçmişe dayanan çok eski bir arkadaşlığımız var. Kendisiyle birlikte Tazelenme Üniversitesine gelmeye karar verdik. Çocuklarımız da bize destek oldular. Çok mutluyuz. Bundan 46 yıl önce aynı sırada değildik ama aynı sınıftaydık." dedi.

Yasemin Sarıgül de arkadaşı ile ilerleyen süreçte dünür olduklarını anlattı.

Her fırsatta arkadaşı ile bir araya gelmeye çalıştıklarını söyleyen Sarıgül, "Burada eskiden liseli yıllarda yaşadıklarımızı yeniden yaşıyor gibi oluyoruz. Yaşın vermiş olduğu olgunlukla burada daha rahat hareket ediyoruz. Evlerimiz de birbirine yakın, beraber gelip gidiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İmalatçı KOBİ'lere 30 milyar liralık yeni destek paketi müjdesi

2025-05-23 09:12 - Ekonomi

Makine sektörü Sakarya'da düzenlenen zirvede bir araya geldi

2025-05-22 15:17 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde şirket faaliyetleri mayısta daraldı

2025-05-22 14:58 - Ekonomi

Galatasaray, 25. şampiyonluğunu kutluyor

2025-05-24 21:28 - Spor

BM: Esed'in devrilmesinin ardından 1,5 milyondan fazla Suriyeli geri döndü

2025-05-23 14:42 - Dünya

Wroclaw Stadı'nda ilk kez bir Avrupa kupası finali oynanacak

2025-05-27 14:28 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan ediyoruz

2025-05-23 15:52 - Siyaset

7. Etnospor Kültür Festivali'nde üçüncü gün coşkusu

2025-05-24 13:32 - Spor

Misafirperver gönüllüler hasta yakınlarını yalnız bırakmıyor

2025-05-23 11:58 - Çevre-Hayat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çin Ulaştırma Bakanı Liu Vey ile görüştü

2025-05-23 10:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Diyarbakır'da bendir çalan gençler törenlerin ve düğünlerin aranan grubu oldu

13:17 - Çevre-Hayat

Yeşil Vatan'ın "turuncu gönüllüler"i orman yangınlarıyla mücadeleye destek veriyor

13:12 - Çevre-Hayat

Hatay'da depremzede kadınların el emeği ürünleri tüketiciyle buluşturuluyor

13:07 - Çevre-Hayat

Yardıma koştukları yaşlı ve kimsesizlerin "evlatları" oldular

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet desteğiyle kurduğu tesiste ayda ortalama 15 ton mantar üretiyor

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Malatyalı genç üretici lavantayla kıraç araziden gelir sağladı

13:52 - Ekonomi

Türk doğal taşı 11 ülkede tanıtılacak

13:47 - Ekonomi

Baykar ile Korean Air arasında iş birliği anlaşması imzalandı

13:43 - Ekonomi

Günün ilk yarısında 42 ilde 35 derecenin üzeri sıcaklık görüldü

13:38 - Gündem

Kış tatili için yapılan seyahat harcamaları iki yılda yaklaşık 4 katına çıktı

13:33 - Ekonomi