?>

Lider Galatasaray, Süper Lig'de yarın Konyaspor'a konuk olacak

Süper Lig lideri Galatasaray, 26. hafta maçında yarın deplasmanda Arabam.com Konyaspor ile karşılaşacak.

Spor - 2 yıl önce

Istanbul

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.00'de başlayacak.

Ligde geride kalan 24 müsabakada 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 60 puan topladı. Galatasaray, 26. haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 1 maç fazlasıyla 9 puan önünde lider girdi.

Konyaspor ise 24 müsabakada 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 yenilgi ile 31 puan aldı. Yeşil-beyazlı takım, 26. hafta öncesinde 8. sırada yer buldu.

İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Galatasaray'da 3 kritik eksik

Sarı-kırmızılı ekipte 3 önemli futbolcu Arabam.com Konyaspor'a karşı forma giyemeyecek.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Dries Mertens ve Fredrik Midtsjö ile sarı kart cezalısı Victor Nelsson, yarınki karşılaşmada takımlarındaki yerini alamayacak.

İstanbul temsilcisinde Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu ise yarın sarı kart görmeleri halinde, 27. haftadaki Adana Demirspor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecek.

Son 17 resmi maçı kazandı

Galatasaray, biri hükmen olmak üzere son 17 resmi maçından galip ayrıldı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde bileği bükülemeyen sarı-kırmızılı ekip, 23 Ekim 2022'de 2-2 sona eren Corendon Alanyaspor maçından sonra çıktığı tüm maçları kazandı.

Ligde üst üste 14 maçını kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da çıktığı 3 mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, bu süreçteki hükmen galibiyetini ligin 24. haftasında, depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK'ye karşı aldı.

Sarı-kırmızılılar, aldığı 14 galibiyetle Süper Lig'de üst üste en fazla maç kazanan takım rekorunun yeni sahibi oldu.

Gol yolları etkili, savunma geçit vermiyor

Galatasaray, Süper Lig'de en çok gol atan 2. takım olurken, kalesini en iyi savunan ekip olarak dikkati çekiyor.

Ligde 51 gol atan (3'ü hükmen) sarı-kırmızılı ekip, bu alanda 58 golle zirvede olan Fenerbahçe'nin 7 gol gerisinde 2. sırada yer aldı.

Söz konusu müsabakalarda 17 gol yiyen Galatasaray, ligdeki 19 takım arasında kalesinde en az gol gören takım oldu.

Deplasmanda kalesini gole kapatıyor

Sarı-kırmızılı takım, ligde deplasmanda yaptığı son 6 maçı kazanırken kalesinde sadece 1 gol gördü.

Ligde son mağlubiyetini 15 Ekim 2022'de deplasmanda 2-1'lik skorla Yukatel Kayserispor karşısında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 18 resmi maçta 17 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Kayserispor mücadelesinden sonra dış sahada 6 maça çıkan "Cimbom" tüm maçlardan galibiyetle ayrıldı. Söz konusu süreçte 21 gol atan Galatasaray, kalesinde sadece 1 gole izin verdi.

Galatasaray ile Konyaspor 44. randevuda

Galatasaray ile Arabam.com Konyaspor, Süper Lig'de yarın 44. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 43 maçta sarı-kırmızılılar 31, yeşil-beyazlılar 4 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın 82 golüne, Konya temsilcisi 28 golle karşılık verdi.

Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı 21 maçta galibiyet sayılarında 13-4 önde bulunuyor.

İki takım, Konya'daki 4 müsabakada ise berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, rakip sahada Konyaspor ile oynadığı son 2 maçı kaybetti.

Galatasaray'ın deplasmanda bulduğu 31 gole karşılık, Konyaspor sahasında 12 gol atabildi.

İki ekip arasında Konya'da oynanan 21 maçın 14'ünde Konyaspor, 5'inde ise Galatasaray gol sevinci yaşayamadı.

En farklı skorlu galibiyetler

İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 4 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0, birini de 4-3'lük skorla aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Kolombiya'da 5,9 büyüklüğünde deprem yaşandı

2023-03-10 19:44 - Dünya

YSK'nin seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

2023-03-10 22:28 - Gündem

RTEÜ, atık kum midyesi kabuğundan yangın söndürücü biyolojik toz üretti

2023-03-15 17:17 - Teknoloji

ABD'nin California eyaleti "atmosferik nehir" denilen hava şartları ile boğuşuyor

2023-03-15 19:13 - Dünya

Meteorolojiden Batı Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2023-03-11 15:37 - Gündem

Depremzede çiftçilerden duygulandıran dayanışma

2023-03-10 13:47 - Çevre-Hayat

Enkazdan can kurtaran dağcı kadınlar depremzedelerin yaralarını sarıyor

2023-03-09 15:37 - Çevre-Hayat

Meteorolojiden Sivas için kuvvetli sağanak uyarısı

2023-03-14 12:15 - Gündem

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye iç savaşının 12. yılında barış çağrısı yaptı

2023-03-10 22:22 - Dünya

İlgili Haberler

Formula 1 Belçika Prix'sinde pole pozisyonu Lando Norris'in

21:37 - Spor

Salda Gölü'nde triatlon heyecanı yaşandı

20:13 - Spor

Milli motosikletçi Can Öncü, Macaristan'da ikinci oldu

18:42 - Spor

Toprak Razgatlıoğlu, Superbike Macaristan ayağının ilk yarışını kazandı

16:17 - Spor

Formula 1 Belçika Grand Prix'sinde sprint yarışını Max Verstappen kazandı

14:28 - Spor

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Tunç: Yangınlara ilişkin 33 ilde 97 şüpheli hakkında işlem yapıldı

02:43 - Gündem

İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve gıdaya erişimi engellemesi İstanbul'da protesto edi

00:28 - Gündem

İsrail, yarın Gazze'de saldırılara birkaç saatlik 'insani ara' kararı aldığını bildirdi

23:59 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisine İsrail müdahale ediyor

23:58 - Dünya

Yüksek sıcaklıklar Yunanistan ve Kosova'da yangınlara neden oldu

23:52 - Dünya