?>

Ankara'da Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma, sahil güvenlik, güvenlik korucusu ve geçici güvenlik korucusu 601 bin 250 personelin görevleri başında olacağını söyledi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle düzenlenen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıması, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Seçimlerin Türkiye'de olduğu kadar yurt dışından da yakından takip edildiğini belirten Ersoy, daha önceki seçimlerde elde ettikleri tecrübeden istifade ederek bu seçimlerde de büyük bir dikkat ve özenle sorumluluklarını yerine getireceklerini dile getirdi.

Bakanlık olarak seçim güvenliğini, kampanya ve propaganda, seçim günü oy verme ve seçim sonrası olmak üzere 3 başlık altında planladıklarını anlatan Ersoy, oy verme günü öncesi tedbirlerin miting ve toplanma alanları, stant kurulması ve broşür dağıtılması ile seçim döneminin ramazana denk gelmesi nedeniyle iftar ve sahur programlarını kapsadığını kaydetti.

Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği sağlamak amacıyla da ilgili birimlerin sürekli görevde olacağını ifade eden Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. O kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin de özgürce yapılabileceği ve ifade edilebileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir. Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken bir üçüncü gözü mutlaka kullanacağız. Yani, alınan tedbirleri dışardan izleyecek, kontrol edecek bir mekanizma da oluşturacağız.

Seçim kampanyalarında 18 yaşında küçüklere seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıttırılmasına izin vermeyeceğiz. Takdir edersiniz ki bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yaşanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturulup onları tanımadıkları insanların önüne, evine, kapısına yollamak çocuklarımız açısından bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı korumak adına uygulamayı bu şekilde devam ettirmemiz gerekiyor."

Seçim günü alınacak tedbirler

Seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli bütün personelin zorunlu haller dışında izinlerinin kaldırıldığını belirten Ersoy, "Seçim günü emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımız ve geçici güvenlik korucularımızla bugün itibariyle toplam 601 bin 250 personelimiz görevlerinin başında olacaktır." diye konuştu.

Güvenlik güçlerine yardımcı olmak amacıyla hava unsurları ile kara ve deniz vasıtaları, haber sistemleri, istihbarat birimleri, ve kamera sistemlerinin entegre şekilde bu süreçte yer alacağını ifade eden Ersoy, hassas kişiler ile enerji altyapılarının korunması için de ilgili bütün birimlerin tam kapasiteyle görevlerinin başında olacağını kaydetti.

Ankara Valisi Vasip Şahin

Ankara Valisi Vasip Şahin ise seçim takviminin 18 Mart itibarıyla başlayacağını belirterek, en önemli görevlerinin seçimlerin güvenlik içerisinde rahat ve huzurlu bir şekilde yapılmasını temin etmek olduğunu söyledi.

Görevlerinin vatandaşın iradesinin sandığa tam ve eksiksiz olarak, hiçbir baskı altında kalmadan yansımasını sağlamak olduğunu vurgulayan Şahin, bunun için tüm tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Ersoy ve Şahin'in konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz ile Ankara, Aksaray, Bartın, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Zonguldak'tan vali yardımcıları, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Çavuşoğlu, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi'yi kabul etti

2023-03-10 14:03 - Siyaset

Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinin türbin binasındaki çatının montajı bitti

2023-03-10 10:58 - Ekonomi

Deprem öğrencilerin hayallerini yıkamadı

2023-03-08 12:28 - Çevre-Hayat

Depremlerin vurduğu İskenderun'daki kuşlar "Hasan amca"ya emanet

2023-03-11 12:18 - Çevre-Hayat

41 yıllık okçuluk antrenörü kızlarından sonra torununun başarısı için çaba harcıyor

2023-03-11 14:08 - Spor

Afyonkarahisar'daki barajlarda su seviyesi kuraklığın etkisiyle büyük oranda düştü

2023-03-07 15:18 - Gündem

OHAL kapsamında deprem bölgesinde tarım sektörüne yönelik yeni tedbirler alındı

2023-03-12 10:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu "Hayata Dönüş Kredisi"nin detayları belli oldu

2023-03-07 10:32 - Ekonomi

Gençlik merkezi gönüllüleri depremzede çocukların yüzünü güldürdü

2023-03-07 18:16 - Çevre-Hayat

Nurdağı'nda yaralı hayvanlar çadırda kurulan merkezde tedavi ediliyor

2023-03-11 12:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Akademisyenler Aksaray'daki soğuk su gayzerleri üzerinde çalışma yürütüyor

13:22 - Gündem

Hatay ile Suriye'nin İdlib ve Lazkiye kentleri "kardeş şehir" oluyor

13:18 - Gündem

MEB lise son sınıf öğrencilerine "Hedef Temelli Destek Eğitimi" dersi verecek

12:48 - Gündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlıklı toplum için uğraştıklarını söyledi

12:27 - Gündem

Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü 2024'te 3,11 oldu

12:11 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul, İran-Avrupa ülkeleri nükleer görüşmelerine de ev sahipliği yapacak

14:02 - Ekonomi

Irak, terör örgütü PKK'nın fesih ve silah bırakma kararından memnun

13:58 - Dünya

Almanya'nın Köln kentinde Ford fabrikası işçileri greve gitti

13:53 - Ekonomi

AB Konseyi Başkanı Costa, Karadağ'ın, AB genişlemesinin en iyi örneklerinden biri olduğunu söyl

13:48 - Dünya

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolcu uygunluğu talimatnamesini revize etti

13:43 - Spor