?>

Libya'nın inşası için Türk firmalarına davet

Libya Planlama Bakanı Jehaimi, toplam parasal değeri 16 milyar dolar olan 184 proje başlatacaklarını belirterek, "Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz." dedi.

Dünya - 5 yıl önce

Ankara

Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi, eğitim, sağlık ve altyapı gibi öncelikli alanlar başta olmak üzere 16 milyar dolar büyüklüğünde 184 proje başlatacaklarını belirterek, "Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz. Projeleri yapıp gitmelerini değil, gerçek bir ortak olarak kalkınma projelerinde çalışmalarını istiyoruz." dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi, iki ülke arasında Türk firmaların Libya'da yürüttüğü projelerde yaşanan sıkıntıların çözümü ve yarım kalan müteahhitlik projelerinin devamını sağlamak amacıyla, heyetler arası görüşmelerin ardından mutabakat zaptı imzaladı.

Jehaimi, imza töreni sonrasındaki açıklamasında, bugünün dost ve kardeş iki ülke arasında ortak iş birliği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Jehaimi, "İmza koyduğumuz rehber belge çok önemli. Şu ana kadar iki ülke arasında askıda kalan, problem yaratan sorunları giderecek nitelikte." diye konuştu.

Türk firmalarının Libya için yeni olmadıklarını ve Libya'nın onlar için gurbet sayılmadığını dile getiren Jehaimi, "Türk firmaları onlarca yıldır işlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Çok iyi bir imajları olduğunu da söyleyebilirim.

Türk firmalarının Libya'daki kalkınma projelerindeki oranlarına bakılırsa, bu projelerin yüzde 20'sini üstlendiler, buna aslan payı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Libya'nın çok zor günler geçirdiğini ve bunların olumsuz yansımalarının bütün projeleri etkilediğini anlatan Jehaimi, çekişmeler bittikten sonra çok kapsayıcı bir kalkınma planıyla Libya'nın yeniden imarının söz konusu olacağını ve plan üzerinden çalışmalarının süreceğini belirtti.

Ülkede çalışmaların başlamaması için herhangi bir neden bulunmadığını belirten Jehaimi, şunları kaydetti:

"Bu projelerin hayati olan kısımlarına başlayabiliriz. Türk firmalarını da seçmiş bulunmaktayız. Hazırlıklarımızı başlatmış bulunuyoruz. İmzaladığımız belge sayesinde işlerimiz çok düzenli devam edecektir. 184 proje başlatacağız. Neredeyse aslan payı altyapıyla ilgili.

Bizim için hayati olan eğitim, sağlık ve altyapı gibi alanlar öncelikli projeler arasında. Projelerin toplam parasal değeri 16 milyar dolar. Kalkınma alanında bir çok sorunla karşı karşıya kaldık. Her şeye rağmen durumumuz her geçen gün daha iyiye gitmekte.

Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz. Projeleri yapıp gitmelerini değil, gerçek bir ortak olarak kalkınma projelerinde çalışmalarını istiyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Belarus’taki protestoların üçüncü gününde 1000’den fazla kişi gözaltına alındı

2020-08-12 18:12 - Gündem

Beyrut Limanı Müdürü Kuraytim ve Gümrükler Müdürü Zahir de gözaltına alındı

2020-08-08 02:57 - Dünya

Ekonomide normalleşme değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

2020-08-07 12:02 - Ekonomi

Turkcell, Çin Kalkınma Bankası ile 500 milyon avro tutarında kredi anlaşması imzaladı

2020-08-10 15:01 - Genel

Kayserispor'da Bayram Bektaş dönemi

2020-08-10 16:37 - Spor

Türk mobilya sektöründen 7 ayda 1,8 milyar dolarlık ihracat

2020-08-10 18:02 - Ekonomi

Rusların 'turizmin başkentindeki' tatil özlemi sona erdi

2020-08-10 18:07 - Gündem

Libya'nın inşası için Türk firmalarına davet

2020-08-13 19:03 - Dünya

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu aştı

2020-08-07 02:02 - Dünya

Trump: Rusya'nın Oval Ofis'te görmek istediği en son kişiyim

2020-08-08 07:12 - Dünya

İlgili Haberler

Gazze’de yağmur altında kalan çadırlar Filistinlilerin yaşadığı dramı derinleştiriyor

11:02 - Dünya

Venezuela lideri Maduro, ABD halkına seslendi: Güney Amerika'da yeni bir Gazze mi istiyorsunuz?

10:42 - Dünya

ABD bazı tarımsal ürünlere gümrük vergisi muafiyeti getirdi

01:57 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama sesleri duyuldu

22:37 - Dünya

Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeden BMGK gündemindeki Gazze tasarısına destek açıklaması

22:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Doğal gaz ithalatı eylülde yüzde 6,7 arttı

11:28 - Ekonomi

Serbest bölgelerde 10 aylık ticaretin yaklaşık yarısını ihracat oluşturdu

11:22 - Ekonomi

Türkiye'de sayıları 136'ya ulaşan ekoturizm alanları ekonomiye yıllık 2 milyar lira katkı

11:17 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı Filistin Devleti'nin kuruluşunun 37. yılını kutladı

11:13 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik, KKTC'nin kuruluşunun 42. yılını kutladı

11:08 - Siyaset