?>

Libya Başbakanı Serrac: Türkiye'ye minnet duyuyoruz

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkelerinde herhangi bir tür diktatörlüğe izin vermeyeceklerini ve desteklerinden ötürü Türkiye'ye derin minnet duyduklarını belirtti.

Dünya - 5 yıl önce

ROMA 

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, İtalya’nın önde gelen gazetelerinden La Repubblica’ya yazdığı makalesinde, Libya’da totaliter bir rejim ve eylemlerinin hesabını vermeyen bir diktatörlük oluşturma amacındaki bir şahsın suçlarına dayanan bir savaş olduğunu yazdı.

Darbeci general Halife Hafter’in gaddarlığını haklı göstermek için yalanlar yaydığını ifade eden Serrac, “Trablus’un terörün aşırıcıların barınağı olduğunu savunmak deliliktir. Libyalılar ve uluslararası toplum, hükümetimizin uluslararası müttefiklerimizle birlikte Libya’daki terör faaliyetlerine son vermek amacıyla yürüttüğü çabayı gayet iyi bilmektedir.” yorumunu yaptı.

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlere (BM) seslenen Libya Başbakanı, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz asla vazgeçmeyecek ve Libya’da herhangi bir şekilde diktatörlüğün ortaya çıkmasına izin vermeyecek. Bugün Avrupa halklarının ve AB’nin bu vizyonu gerçekleştirmemizde bize destek olmalarını istiyorum. BM’nin, Libyalıları birleştirme ve siyasi bir çözüm için çalışma çabalarımızda şu ana kadar yaptığı gibi bize destek olmaya devam etmesini istiyorum.

Batı’nın temelinde yer alan siyasi ve toplumsal değerlere, Libya halkı için referans olarak sık sık bakıyoruz. Bunlara sahip ülkelerin, aynı şeyi Libya için de istemelerini talep ediyoruz."

Masum insanların evlerine geri dönmesini sağlamaya çalıştıklarını aktaran Serrac, Hafter güçlerinin sivil yerleşim yerlerine bıraktığı binlerce mayını kaldırmaları gerektiğini belirtti.

Fayiz es-Serrac, artık savunmadan taaruza geçtiklerini dile getirirken, "Bu hain milis gücünü geldikleri yere geri dönünceye kadar durmayacağız. Hafter'e kulak veren tarafları bu konuda düşünmeye ve Hafter’in baskıcı doğasına karşı gelmeye çağırıyoruz." yorumunu yaptı.

Türkiye'ye minnet

ABD, Birleşik Krallık, İtalya, Türkiye ve Cezayir’e Aralık 2019’da güvenlik anlaşmalarını faaliyete geçirmek için talepte bulunduklarını anımsatan Serrac, "BM, Hafter’in taarruzunu engellemek için somut hiçbir girişimde bulunmadığı için kendimizi savunma hakkımızı saklı tutuyoruz." ifadesini kullandı.

Bu noktada, Türkiye’nin kendilerine olan desteğine ayrıca değinen Serrac, "Saldırganlığa karşı somut önlemler alma konusunda örnek olan Türkiye'ye, hükümetimizin güçlü takdirlerini ve en derin minnettarlığını vurgulamak isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Serrac, şunları kaydetti:

"Libya, en zor zamanlarında yanında olan ülkeleri unutmayacak. O ülkelere şükranlarımızı sunacağız ve gelecekteki iş birliği için güçlü temeller tesis edeceğiz. Bu savaşa biz başlamadık fakat ne zaman ve nerede biteceğini biz tespit edeceğiz. Allah’ın izniyle demokratik, barışçıl ve refah bir Libya, zorbalığı alt edecektir."

Hem İtalya hem de Malta ile kökleri eskiye dayanan ilişkileri olduğunu belirten Serrac, bu ülkelerle ekonomik ve deniz güvenliği bağlamındaki ilişkilerden memnun olduklarını da aktardı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-06-13 02:18 - Genel

Gençlerbirliği, Kayserispor'a konuk olacak

2020-06-19 14:57 - Spor

Serena Williams ABD Açık'a katılabilir

2020-06-15 18:20 - Spor

İsveç'ten getirilen Türk hastadan immün plazma bağışı

2020-06-19 16:37 - Çevre-Hayat

İstanbul'daki sağlık tesislerine 3 bin 250 personel alınacak

2020-06-15 19:47 - Sağlık

UEFA'dan yeni kararlar

2020-06-17 23:22 - Spor

İhvan: Mursi'nin vefatıyla ilgili uluslararası bir soruşturma açılana kadar rahat etmeyeceğiz

2020-06-18 06:22 - Dünya

NATO üyesi 11 ülke ortak pilot eğitimi girişimine imza attı

2020-06-19 15:57 - Dünya

Libya Başbakanı Serrac: Türkiye'ye minnet duyuyoruz

2020-06-19 18:24 - Dünya

Otomobil satışları Avrupa'da azalırken Türkiye'de arttı

2020-06-19 14:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Arjantin Devlet Başkanı Milei, Madrid'de İspanya hükümetine hakaret etti

14:03 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, yapay zekada yetenek havuzu oluşturacaklarını açıkladı

13:57 - Dünya

Rusya: Ukrayna ile temaslar mutlaka sürecek

13:43 - Dünya

Trump'ın, 12 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasaklamasına ilişkin kararı yürürl

12:02 - Dünya

İsrail'in Gazze'de düzenlediği son saldırılarda 19 Filistinli can verdi

11:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Türk Kızılay 168 bin 584 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi

14:32 - Ekonomi

Moskova Borsası, Bitcoin endeksini yayınlamaya başlayacak

14:18 - Ekonomi

Kurban Bayramı'nın üçüncü günündeki 722 trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti

14:08 - Gündem

Arjantin Devlet Başkanı Milei, Madrid'de İspanya hükümetine hakaret etti

14:03 - Dünya

İngiltere Başbakanı Starmer, yapay zekada yetenek havuzu oluşturacaklarını açıkladı

13:57 - Dünya