?>

Libya Başbakanı Dibeybe: İnsanların ölümüne sebep olanlar yetkili olmaya layık değildir

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, insanların ölümüne sebep olanların yetki sahibi olmaya uygun olmadıklarını söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

İstanbul

Dibeybe, başkent Trablus'ta iki gün süren çatışmaların ateşkesle son bulmasının ardından başkentteki bazı belediye başkanları ve şehrin önde gelenleriyle buluştu.

Toplantıda konuşan Dibeybe, çatışmalar sırasında Noflin bölgesinde kendi ailesinin bulunduğu yerin yakınına da roket düştüğünü söyledi.

Libya'da olanlarla uluslararası toplumun ilgilenmediğini belirten Dibeybe, "Sudan'da yaşanan savaştan ibret almalıyız. Buna benzer bir senaryonun Libya'da tekrar yaşanmasını istemiyoruz. İnsanların ölümüne sebep olanlar yetkili olmaya layık değildir. Bu, ben bile olsam." dedi.

Libya halkı için yalnızca istikrar ve mutluluk istediklerini dile getiren Dibeybe, "Bizler din için, vatan için ölürüz. Ancak, bir makam ve yönetim uğrunda ölmek kınanacak ve kabul edilmeyecek bir şeydir." ifadelerini kullandı.

Dibeybe, istikrarın parayla ölçülemeyeceğini, Libyalıların canlarıyla oynayanlara karşı sert tedbirler alacaklarını vurguladı.

Salı günü ateşkes sağlanmıştı

Trablus'un Ayn Zara bölgesi ve güneyi, hafta başı Libya Başkanlık Konseyi Başkanlığına bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi "Rada" ile Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı "444 Tugayı" arasında çatışmalara sahne olmuştu.

Libya basınında, çatışmanın fitilini, "Rada"nın "444 Tugayı" komutanı Mahmud Hamza’yı alıkoymasının ateşlediği yönünde haberler çıkmıştı.

Ulusal Birlik Hükümeti, salı günü Mahmud Hamza'nın teslim edilmesinin ardından ateşkesin sağlandığını duyurmuştu. İki gün süren çatışmalarda 55 kişinin öldüğü, 146 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 trilyon 332 milyar lira oldu

2023-08-10 15:09 - Ekonomi

Cengiz Ünder, Fenerbahçe taraftarının önüne çıkmak için sabırsızlanıyor

2023-08-14 18:12 - Spor

Denizli'de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

2023-08-15 15:28 - Asayiş

Milli üzüm çeşidi "Borsakarası" tanıtıldı

2023-08-17 00:58 - Gündem

RAMS Başakşehir sezonu Alanya'da açacak

2023-08-13 10:22 - Spor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü: Sudan'daki gıda güvenliği durumu son derece endişe ve

2023-08-11 14:58 - Dünya

Kutup seferleri bilimsel atılımın bir ayağı olacak

2023-08-15 11:22 - Teknoloji

Futbolda haftanın programı

2023-08-11 09:27 - Spor

TÜİK haziran ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

2023-08-11 10:53 - Ekonomi

Rusya’da personel kıtlığı sorunu derinleşiyor

2023-08-11 11:33 - Dünya

İlgili Haberler

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump, 80. BM Genel Kurulu'na hitap etti

18:47 - Dünya

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

BM Komisyonu, Netanyahu ve Herzog'un Gazze'deki soykırımı kışkırttığını bildirdi

17:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem

PFDK'den Fenerbahçe ve Ali Koç'a para cezası

22:12 - Spor

Fed Başkanı Powell para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

22:07 - Ekonomi