?>

Lewandowski, Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Polonya, C Grubu'ndaki ikinci maçında Suudi Arabistan'ı 2-0 yendi. Polonyalı yıldız Lewandowski, Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Komşu ülke olmanın avantajıyla 45 bin kişilik Education City Stadı'nın tamamına yakınını dolduran Suudi taraftarın santra vuruşuyla başlayan coşkulu tezahüratları, Herve Renard'nın öğrencilerinin presli oyunuyla birleşince keyifli bir maçın sinyallerini verdi.

Maç öncesi seremonide Suudi Arabistanlı futbolcular, Arjantin maçında sakatlanan ve ameliyat edilen Yasser Al-Shahrani'nin formasıyla poz vererek, takım arkadaşlarını unutmadı.

13. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Kanno'nun şık vuruşunda kaleci Szczesny son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Suudi Arabistan'ın yüksek temposuna yetişmekte zorlanan ve rakibini faullerle durdurabilen Polonyalı futbolcular, 20 dakika dolmadan 3 sarı kart gördü.

Ceza alanına hızlı gelen ancak bitirici vuruşlarda yetersiz kalan Suudi Arabistan'ın oyununu kabullenen Polonya, 39. dakikada 5 pasla "gol dersi" verdi.

Kaleci Szczesny'nin sağ kanattaki boşluğa gönderdiği uzun pasla hareketlenen Polonyalı futbolcular, topu ceza alanındaki Lewandowski ile buluşturdu. Bu futbolcunun pasında Zielinski topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

44. dakikada Bielik ile Al Sehri arasındaki ikili mücadelede, VAR kontrolünün ardından Brezilyalı hakem Wilton Sampaio penaltı noktasını gösterdi.

45+1. dakikada Al Dawsari'nin vuruşunda sağına gelen topu yatarak çıkaran Szczesny, pozisyonun devamında Al Burayk'ın vuruşunda ise meşin yuvarlağı kornere çeldi.

İlk yarı Polonya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Lewandowski, Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı

Rakibine göre daha seyrek ama tehlikeli ataklar geliştiren Polonya, 63. dakikada direği aşamadı. Sol taraftan Frankowski'nin ortaladığı topa iyi yükselen Milik'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

82. dakikada kendi yarı alanından çıkmak için hazırlık yapan Suudi Arabistan'da, Al Malki'nin hatasını affetmeyen ve topu kontrol eden Lewandowski, ceza alanına girer girmez kaleci Al Owais'in altından meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

Dünya Kupası'nda milli takım formasıyla ilk golünü atan Lewandowski, golden sonra gözyaşlarını tutamadı.

Bu galibiyetin ardından Polonya, maç fazlası ve 4 puanla liderliğe yükseldi. Grubun diğer maçında Arjantin ile Meksika karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Seydişehir-Antalya karayoluna kar yağdı

2022-11-24 16:39 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı 86,97 dolara geriledi

2022-11-21 10:09 - Ekonomi

Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak bekleniyor

2022-11-22 17:33 - Gündem

Ege Denizi'nde fırtına uyarısı

2022-11-22 13:18 - Gündem

Anadolu Efes deplasmanda kazandı

2022-11-23 09:08 - Spor

İmei Sorgulama

2022-11-25 17:07 - İnsan&Hayat

Mavi vatanın bekçileri yılbaşından bu yana 27 bin 973 kazazedeyi kurtardı

2022-11-23 11:23 - Gündem

Black Friday Günlerinde Teknoloji Ürünleri

2022-11-26 12:21 - İnsan&Hayat

Almanya’da Müslüman mezarları tahrip edildi

2022-11-22 18:43 - Dünya

Lewandowski, Dünya Kupası'ndaki ilk golünü attı

2022-11-26 18:45 - Spor

İlgili Haberler

Milli güreşçi Beyza Nur Akkuş, 20 yaş altında Avrupa şampiyonu oldu

22:12 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış töreni gerçekleştirildi

22:08 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın yeni yardımcı antrenörü Hakan Balta oldu

21:18 - Spor

UEFA'dan Beşiktaş'a 900 bin avro para cezası

19:38 - Spor

Trabzonspor, Onuachu ile 3+1 yıllık anlaşma sağladı

19:22 - Spor

Günün Manşetleri

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya

Hamas, Gazze'de yeni ateşkes teklifine ilişkin "olumlu yanıtını" duyurdu

23:12 - Dünya

Ruanda Kurtuluş Günü resepsiyonu Ankara'da düzenlendi

23:02 - Siyaset

Bakan Yumaklı: Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı

22:48 - Gündem

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

22:43 - Dünya