"Kuzeyin Sultanı" Monterrey, 2026 FIFA Dünya Kupası'na hazır

2026 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesi Meksika adına ev sahipliği yapacak üç şehirden biri olan Monterrey, 4 maçın ev sahipliğini yapacak.

Spor - 2 ay önce

Nuevo Leon eyaletinin başkenti olan Monterrey, Meksika'nın sanayi şehri olarak kabul ediliyor.
Etrafını saran görkemli dağların ortasında, gökdelenleri ve gelişmiş sanayisiyle Meksika'da "Kuzeyin Sultanı" (La Sultana del Norte) diye anılan Monterrey, ülkenin en önemli ticaret, endüstri ve eğitim merkezi konumunda bulunuyor.
Güçlü gastronomisi ve yüksek yaşam standartlarıyla dikkati çeken Monterrey, Dünya Kupası'ndaki 4 grup karşılaşmasında futbolseverleri ağırlayacak.
Dünya Kupası maçları, Monterrey'nin Guadalupe bölgesinde bulunan, ikonik dağ manzarasıyla bütünleşen ve turnuva için resmi adı "Estadio Monterrey" olarak belirlenen stadyumda oynanacak.
Kültür ve sanat alanında da iddialı olan Monterrey, şehrin merkezinde yer alan devasa Macroplaza, modern sanat müzesi MARCO, tarihi Barrio Antiguo ve Paseo Santa Lucia kanalı gibi çok sayıda simge yapıyı barındırıyor. Şehrin hemen dışında yer alan ve eski bir çelik fabrikasının dönüştürülmesiyle elde edilen Fundidora Parkı ise şehre gelenlerin ziyaret ettikleri bölgeler arasında yer alıyor.
Monterrey'in merkezi olarak kabul edilen Macroplaza, büyüklüğüyle dikkati çekiyor.
Moskova'daki Kızılmeydan'ın iki, Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nını beş katı büyüklüğünde olan Macroplaza, turnuva sırasında birçok futbolseveri ağırlayacak.
Meksika mutfağının en önemli gastronomi durakları arasında bulunan Monterrey, geleneksel yemekleri ve zengin mutfak kültürüyle turnuva boyunca unutulmaz lezzetler sunmaya hazırlanıyor.
Latin Amerika'nın en iyi 100 restoranı arasında bulunan işletmelere sahip olan şehirde kültürel miras olarak ilan edilen 547 orijinal tarif yer alıyor.
Turnuva boyunca kuzey Meksika misafirperverliğini en üst seviyede sergilemeyi hedefleyen Monterrey, geleneksel "Cabrito" (oğlak çevirme) yemeği ve zengin mutfak kültürüyle turnuvaya gelen futbolseverlerin deneyimleyeceği tatların başında geliyor.
Monterrey'deki FIFA fan zone alanı, turnuva boyunca futbol heyecanını tamamen ücretsiz ve karnaval havasında sunmak üzere tasarlandı. Latin Amerika'nın en büyük meydanlarından biri olan Macroplaza'da kurulacak taraftar alanında, dev ekranlardan canlı maç yayınlarının yanı sıra bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Valilik Sarayı ile modern binaların arasında kurulacak fan zone, binlerce taraftarı aynı anda ağırlayacak büyüklükte olacak. Alanda tüm Dünya Kupası maçları canlı ve yüksek çözünürlüklü ekranlardan yayınlanacak.
Güçlü bir futbol kültürüne de sahip olan Monterrey, CF Monterrey ve Tigres takımlarına ev sahipliği yapıyor.
Futbol tutkusunun yoğun yaşandığı şehirde iki takım arasında oynanan 'Clasico Regio' derbisi ülkenin en ateşli ve en gürültülü rekabetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Şehirdeki statların birçok maçta tamamen dolu olması ise Monterrey'i Meksika'nın tartışmasız en coşkulu futbol kentlerinden biri haline getiriyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde rol aldı

2026-06-08 12:22 - Kültür Sanat

Ermenistan yetkililerinden açıklama: Söz konusu adreste Türk vatandaşı kayıtlı değil

2026-06-07 16:24 - Özel Haber

Rekabet Kurumundan Netflix'in Türk yapımlarına yönelik uygulamalarında yeni düzenleme

2026-06-11 20:02 - Medya

İsrail ordusu: Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki askeri bölgeye İHA saldırısı düzenledi

2026-06-13 00:07 - Dünya

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Mohamed Ouahbi: 2026 Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

2026-06-13 07:17 - Spor

Türkiye'de birilerine bir şey olursa 'Ruslar yaptı' demek için zemin hazırlıyorlar! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2026-06-11 11:12 - En Son Yazılar

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi kabul etti

2026-06-10 15:18 - Siyaset

Çağın hastalığı kısırlık ve tedavide Cannabis ile yenilenme -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2026-06-11 00:36 - En Son Yazılar

Cepte dayanıklılığı ölçen BTK Piyasa Gözetim Laboratuvarı'nın geliri 2025'te 58,4 milyon liraya ulaştı

2026-06-13 11:17 - Ekonomi

Manisa'da orman yangını çıktı

2026-06-10 15:27 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya