?>

Kuveyt Türk’ten API Market

- Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz: - "Herkese açık bir platform olan API Marketi geliştiricilerin kullanımına açarak bu desteğimizi sürdürüyoruz. Yeni bir sistem kurmak isteyen girişimciler ve FinTech geliştiricileri Kuveyt Türk API Market sayesinde birçok hizmet ve bilgiyi hazır olarak alabiliyor"

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, Uygulama Programlama Arabirimi (API) Market platformunu hizmete sundu. Banka ilk etapta 25 adet API’sini geliştiricilere açtı. API Market aracılığıyla girişimciler ve FinTech geliştiricileri daha kolay ve daha hızlı şekilde yeni uygulamalar geliştirebilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, inovatif uygulamalarıyla sektöre öncülük eden Kuveyt Türk, Türkiye bankacılık sektörünün en kapsamlı API Market platformunu hizmete sundu. Kuveyt Türk’ün API servislerini baz alarak uygulamalar geliştirmeye olanak tanıyan yeni platformu API Market hizmete girdi.

Uluslararası şirketlerden KOBİ’lere, girişimcilerden Fintech geliştiricilerine kadar herkese açık olan Kuveyt Türk API Market, The Revised Payment Services Directive (Ödeme Hizmetleri Direktifi - PSD2) standartlarına uygun olarak Kuveyt Türk bankacılık servislerini tek bir platform üzerinden sunuyor.

API Market ile geliştiriciler Kuveyt Türk tarafından sunulan finansal servisleri kullanarak kendi uygulamalarını üretebiliyor. Geliştiricilerin yeni bir uygulama oluşturmak için Kuveyt Türk API Market platformu olan developer.kuveytturk.com.tr adresine kayıt yaptırmaları gerekiyor. Her zaman daha iyi hizmet üretme anlayışıyla hareket eden Kuveyt Türk, ilk etapta 25 adet API’sini açarak bankacılık sektöründeki en kapsamlı API Market platformunu hayata geçirmiş olacak. Kuveyt Türk gelecek dönemde kredi kartı, banka kartı ve sanal kart listeleme, kredi kartı borcu görüntüleme ve ödemesi, fatura işlemleri, cep telefonu kontör yükleme, sanal POS yönetim işlemleri gibi servisleri de API Market platformuna eklemeyi hedefliyor.

- FinTech geliştiricileri ve girişimcileri destekleyen birçok projeye imza attık

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, "Kuveyt Türk olarak inovasyona çok fazla önem veriyoruz. Bu kapsamda bu yıl içerisinde FinTech geliştiricileri ve girişimcileri destekleyen birçok projeye imza attık. Herkese açık bir platform olan API Marketi geliştiricilerin kullanımına açarak bu desteğimizi sürdürüyoruz. Yeni bir sistem kurmak isteyen girişimciler ve FinTech geliştiricileri Kuveyt Türk API Market sayesinde birçok hizmet ve bilgiyi hazır olarak alabiliyor, daha az yatırımla ve daha kısa sürede hizmet sunmaya başlayabiliyor. Ayrıca sunduğumuz API’lerle yapılandırılan uygulamalara onay veren müşterilerimiz, hesap bilgileri, hesap hareketleri, krediler, kredi taksitleri, para transferleri gibi birçok bilgi ve işleme farklı uygulamalar üzerinden ulaşma imkanına kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hummels’den milli futbolcuya övgü

2017-12-04 21:32 - Spor

İşyerine dün hırsız bugün araba girdi

2017-12-02 08:32 - Asayiş

'Dimdik ayaktayız'

2017-12-03 01:32 - Siyaset

Kahramanmaraş'ta deprem tatbikatı yapıldı

2017-12-01 00:32 - Gündem

Yılbaşı için tatil planları başladı

2017-12-04 17:16 - Ekonomi

Havalar soğuyor kar ve yağmur geliyor

2017-12-03 22:37 - Gündem

Trump'tan, eski FBI Direktörü Comey'e suçlama

2017-12-04 01:38 - Genel

Kuveyt Türk’ten API Market

2017-12-07 13:29 - Genel

'Libya'nın batısında köle ticareti oldukça yaygınlaştı'

2017-11-30 18:02 - Gündem

Fren yerine gaza basan kadın sürücü korkuluklara çarptı

2017-11-30 19:07 - Asayiş

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İstanbul'da Open Rafah grubundan "Hazreti Muhammed'e sevgi, Gazze'ye refah" yürüyüşü

01:48 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İletişim Başkanlığından Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele gücüne ilişkin açıklama

01:43 - Gündem

Musk, ABD'lilerin yeni siyasi parti isteyip istemediklerine yönelik anketin sonuçlarını açıklad

01:07 - Dünya

İsrail'de binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteri

00:57 - Dünya

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

00:53 - Dünya