?>

Kuveyt: Körfez uzlaşısı için önemli KİK zirvesi 10 Aralık'ta yapılacak

Kuveyt Başbakanı Sabah, Körfez İşbirliği Konseyi zirvesinin 10 Aralık'ta Suudi Arabistan'da düzenleneceğini belirterek, zirvenin, "Körfez uzlaşısında son derece önemli bir istasyon olacağını" bildirdi.

Dünya - 6 yıl önce

Kuveyt

Kuveyt'teki yerel gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Kuveyt Başbakanı Sabah el-Halid es-Sabah, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed Cabir es-Sabah'ın çabalarıyla Körfez uzlaşısında bazı adımlar atıldığını belirtti.

Sabah, Katar'da düzenlenen 24. Körfez Ulusları Kupası ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesinin uzlaşı adımlarından olduğunu söyledi.

Basra Körfezi'nin güvenliğiyle ilgili Hürmüz Boğazı Barış Girişimi'ne ilişkin de Sabah, bunun kabul görmesi için İran'ın diğer ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini, başarılı olması için ise uygun şartların oluşmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

KİK'ten yapılan açıklamada da zirvede, üye ülkeler arasındaki dayanışma, iş birliği ve bağlarını güçlendirecek yapıcı kararların alınmasının ümit edildiği ifade edildi.

Krizde çözüm sinyalleri

Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Nasır es-Sabah, 5 Kasım'da Kuveyt resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, yakın dönemde Körfez krizinde istenen çözüme ulaşılacağından ümitli olduklarını, ülkesinin de ara buluculuk çabalarını sürdüreceğini belirtmişti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de 5 Kasım'da Körfez krizinin çözülmesi için ülkesinin diyaloğa hazır olduğunu duyurmuştu.

Katar ve Körfez ülkeleri arasındaki kriz; Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in 5 Haziran 2017'de Katar'a siyasi ambargo kararı ile başlamıştı.

Aralık 2018'deki 39. KİK zirvesi de Umman yerine Suudi Arabistan'da yapılmıştı. Zirveye Katar, BAE ve Umman liderleri katılmamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaray'da ücret iadesi almayı unutmayın

2019-11-25 15:02 - Gündem

İhracat rakamları açıklandı

2019-11-29 14:14 - Ekonomi

İtalya, F-35'te ikinci aşamaya geçiyor

2019-11-29 00:52 - Dünya

Karate 1 Premier Lig'de Türk sporculardan 7 madalya

2019-12-01 22:23 - Spor

'Ya oğlumu alacağım ya da burada öleceğim'

2019-11-28 17:12 - Gündem

Trabzon'da kazanan yok

2019-12-02 01:02 - Spor

10 ayda bin 313 terörist etkisiz hale getirildi

2019-11-29 14:32 - Asayiş

BM: Güney Sudan anlaşmaya uymayarak yeni silahlı güç kurdu

2019-11-27 17:27 - Dünya

İpek Yolu'nda kervanların uğrak yeri: El-Aman Kervansarayı ve Başhan

2019-11-28 16:52 - Çevre-Hayat

Doğu'da hava sıcaklıkları gece sıfırın altına düştü

2019-11-26 14:52 - Gündem

İlgili Haberler

Gazzeli anne Refah'taki sözde yardım merkezinden un almaya gitti, bedelini hayatıyla ödedi

13:47 - Dünya

Ukrayna: Rusya'nın 9 füze ve 206 İHA ile saldırısında 3 kişi öldü

13:18 - Dünya

Güney Afrika’da okul etkinliğinde uçan şişme zıplama kalesinden düşen 2 çocuk yaralandı

13:08 - Dünya

Los Angeles'ta göçmenlerin gözaltına alınmasına tepki

12:58 - Dünya

ABD Yüksek Mahkemesi, DOGE'nin sosyal güvenlik bilgilerine erişebileceğine hükmetti

11:52 - Dünya

Günün Manşetleri

TDV bayramda ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

13:58 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 24 şüpheli "etkin pişmanlık" ifadesi verdi

13:52 - Gündem

Gazzeli anne Refah'taki sözde yardım merkezinden un almaya gitti, bedelini hayatıyla ödedi

13:47 - Dünya

Astronot Atasever, uzay çalışmalarıyla geçen son 1 yılını AA'ya değerlendirdi

13:42 - Ekonomi

Kuşadası'nda yabancıları hedef alan dolandırıcıların yöntemi açığa çıkarıldı

13:37 - Gündem