?>

Kütahyalı lise öğrencisinden dron yarışmalarında ulusal ve uluslararası başarı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Robot Yarışması’nın dron kategorisinde birinci olan Kütahyalı Doruk Cengiz, ay başında Adana'da gösterdiği performansın ardından elde ettiği ikinci başarının da sevincini yaşıyor.

Teknoloji - 9 ay önce

Kütahya

Bakanlık koordinesinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 16-19 Ekim'de düzenlenen ve Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Aselsan ve MESS Eğitim Vakfının paydaş olduğu 16. Uluslararası Robot Yarışması'na Kütahya’dan da öğrenciler katıldı.

Yarışmaya, Adana'da 2-6 Ekim'de yapılan TEKNOFEST 2024 Türkiye Dron Şampiyonası'nın finaline katılarak Türkiye ikincisi olan Nafi Güral Fen Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Doruk Cengiz de dron kategorisinde yarıştı.

Yarışmanın ardından danışman öğretmeni ve arkadaşlarıyla Kütahya’ya dönen ve elde ettiği başarısının mutluluğunu yaşayan Cengiz, gazetecilere, 17 farklı ülkeden 7 bine yakın kişinin katıldığı yarışmada yarıştığını söyledi.

Parçalarını yurt dışından aldığı, tasarımını ve yazılımı kendisine ait olan 200 ila 250 kilometre hıza ulaşabilen dronuyla 52 kişinin mücadele ettiği yarışmada birinci olduğunu belirten Cengiz, "Yarışmada hem Türk hem de yabancı yarışmacılar vardı. Bu yarışmada ülkemizi temsil ettim ve birinci oldum. Üç farklı pistten oluşan yarışmada 6 yarış oldu. Tüm yarışlarda birinci çıktım ve şampiyon oldum. Çok mutluydum, çok gururluyum. Çünkü Türkiye'yi temsil ettim." dedi.

Cengiz, bundan sonraki hedefinin ise katılacağı her yarışmada en güzel dereceyi alarak birincilikleri elde etmek olduğunu dile getirdi.

Okul Müdürü ve Cengiz’in danışman öğretmeni Murat Fazıl Akkoç da öğrencisinin elde ettiği başarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Doruk'un yarışma için çok çalıştığını aktaran Akkoç, "Doruk özellikle 3 aydır okulda gerçekten çok çalışıyor. Tabi 5 yıldır da ailesiyle birlikte bu işe emek veriyor. Uluslararası bir yarışmada birinci olması çok önemli. Çünkü Kütahya'mızın başarısı, Kütahya'mızın becerisini biz uluslararası bir yarışmada göstermiş olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zonguldak'ta denizde hortum oluştu

2024-10-16 12:57 - Gündem

Bakan Fidan, Ankara'da Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver ile görüştü

2024-10-17 08:52 - Siyaset

Eylülde en düşük sıcaklık Sarıkamış'ta, en yüksek sıcaklık Cizre'de ölçüldü

2024-10-17 11:32 - Çevre-Hayat

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

2024-10-17 16:08 - Medya

Ehil olmayan kişilerce yapılan anestezi uygulamaları sağlık sorunlarına neden olabilir

2024-10-16 17:28 - Sağlık

Çanakkale'de Hollywood müzesini andıran pastane

2024-10-19 14:03 - Magazin

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda 2020'den bu yana 11,2 milyar kilovatsaat enerji üretildi

2024-10-18 18:48 - Ekonomi

Orman Genel Müdürlüğü bütçesindeki "aslan payı" ormanların korunmasına gidecek

2024-10-20 11:37 - Gündem

"Yenidoğan çetesi"nin 197 suç eylemi, 30 klasörlük denetim raporunda yer aldı

2024-10-19 13:17 - Gündem

Batı Şeria'da yaralanan ABD'li öğretmen: Gereken yapılsaydı, Ayşenur bugün yaşıyor olurdu

2024-10-17 12:17 - Dünya

İlgili Haberler

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 'IDEF 2025' sona erdi

20:13 - Teknoloji

GAZAP ve HAYALET uçak bombaları ilk kez IDEF 2025'te sergilendi

15:48 - Teknoloji

Türk zırhlısı AŞKAR-II'nin ilk kullanıcısı KKTC oldu

14:18 - Teknoloji

IDEF 2025'in alan güvenliğini ASELSAN üstlendi

13:33 - Teknoloji

ASELSAN ürünlerine yapay zeka desteği

11:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 'IDEF 2025' sona erdi

20:13 - Teknoloji

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Netanyahu yönetimine baskının artırılması" çağrı

19:47 - Siyaset

Orman yangınlarıyla ilgili 3 şüpheli tutuklandı

19:33 - Gündem

Bulgaristan'daki yangının Türkiye tarafına geçmemesi için önlemler alındı

19:28 - Dünya

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TercihFest 2025'te üniversite adaylarıyla buluştu

17:58 - Gündem