Kütahya'daki darbuka kursuna katılanlar ritimle stres atıyor

Kütahya'da çoğunluk olarak kadınların katıldığı kursta, kursiyerler çalmasını öğrendikleri darbuka sayesinde ritimle stres atıyor

Magazin - 2 yıl önce

Kütahya
Cumhuriyet Caddesi'nde bir derneğe ait salonda kurs başlatan Kütahya Güzel Sanatlar Lisesi Bağlama Öğretmeni Oğuzhan Kavukçu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ritmoterapi Uzmanı Mehmet Sevim ve Ritim Perküsyon Sanatçısı Mehmet Özdemir, kadın ve erkeklere darbuka öğretip yine darbuka ile müzikli terapi uyguluyor.
Ağırlıklı olarak ev hanımları ile çeşitli meslek gruplarından kadınların yanı sıra eşleriyle birlikte kursa katılan erkekler, çalmayı öğrendikleri darbukayla stres atıyor.

Bağlama öğretmeni Kavukçu, yaklaşık 8 ay önce müzikli terapiden yola çıkarak darbuka kursuna başladıklarını söyledi.
Kursa katılanların hem darbuka öğrendiğini hem de bu sayede stresten uzaklaştığını belirten Kavukçu, "Yaklaşık 8 aydır kursiyerlerimizle beraberiz. Ritmoterapiden yola çıkarak başladık. Daha sonra darbuka kursu olarak devam ettik. Genelde kursiyerlerimiz günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için buradalar." dedi.
Kavukçu, kursiyerlerin ağırlıklı olarak çeşitli meslek gruplarında çalışan kadınlar ile ev hanımlarından oluştuğunu aktardı.

"Prag'da müzik festivaline katılacağız"

Kursa katılımın yoğun olduğunu dile getiren Kavukçu, "Haftada bir gün toplanıyor ve iki saat çalışıyoruz. Bu şekilde 30 kişiden oluşan iki grubumuz bulunuyor. Buraya gelmeden önce kimse kimseyi tanımıyordu. Burada bir aile ortamı oluştu. Allah kısmet ederse 21 Temmuz'da ekibimizle Çekya'nın başkenti Prag'da müzik festivaline katılacağız." diye konuştu.
Kursa katılan 46 yaşındaki iki çocuk annesi ev hanımı Şehnaz Türker, ortamın kendisini psikolojik olarak çok rahatlattığını belirtti.

Kursu herkese tavsiye ettiğini vurgulayan Türker, "Çocukluğumdan beri darbukaya merakım vardı. Kursun olduğu günleri iple çekiyorum. Biz buraya büyük bir keyifle geliyoruz. Burada çok güzel dostlarımız oldu. Burası bizim için bir terapi. Hiçbirimiz psikoloğa gitmiyoruz. Burada aldığımız enerji uzun süre gidiyor" dedi.
Bir çocuk annesi 32 yaşındaki hemşire Canan Bulut Ayaz, kursa arkadaş tavsiyesiyle başladığını ve büyük keyif aldığını dile getirdi.

"Çok kaliteli zaman geçiriyorum"

İki çocuk annesi Serpil Yüksel, çocukluğundan beri darbukaya ilgilisinin olduğunu anlattı.
Kursta çok kaliteli zaman geçirdiklerini ifade eden Yüksel, "Çocukluğumda abimle düğünlere katılır darbuka çalardım. Notasız bir şekilde çaldığım için hep böyle bir kurs hayal ettim. Burada geçirdiğim iki saat tüm haftanın yorgunluğunu atmama sebep oluyor. Çok kaliteli bir zaman geçiriyorum" dedi.
Eşini 8 ay önce kaybeden 50 yaşındaki Resul Can, psikolojik tedavi gördüğünü, bu kursun kendisine iyi geldiğini kaydetti.
38 yaşındaki öğretmen Erkan Rüstemoğlu, eşiyle birlikte katıldığı kursta haftanın yorgunluğunu attıklarını söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal ağlardaki Pin Up casino turnuvalarının ve yarışmalarının gözden geçirilmesi: ücretsiz ödüller nasıl kazanılır?

2024-04-30 15:04 - İnsan-Hayat

e-Ticaret sektöründe "Anneler Günü" hareketliliği yaşanıyor

2024-05-07 11:42 - Ekonomi

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Armağan: AB ülkeleri içerisinde doğum hızı en hızlı düşen ülkeyiz

2024-05-03 10:37 - Gündem

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçları açıklandı

2024-05-06 17:13 - Siyaset

Save The Children: İsrail'in Refah'ı tahliye talimatı çocuklar için ölümcül sonuçlar doğur

2024-05-06 19:28 - Dünya

Kütahya'daki darbuka kursuna katılanlar ritimle stres atıyor

2024-05-07 11:47 - Magazin

Beşiktaş'taki zincirleme kazaya neden olan aracın kontrolden çıktığı anlar kamerada

2024-04-30 18:37 - Gündem

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres yüksek hızlı tren seferleri başladı

2024-05-04 11:03 - Gündem

Muş'ta okulun elektrik ihtiyacının yarısı güneş enerjisinden karşılanıyor

2024-05-06 12:17 - Çevre-Hayat

Madencilik sektöründe "yapay zeka" kullanımı iş güvenliğini ve verimliliği artırıyor

2024-04-30 13:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Ata Demirer, "Ata Demirer Gazinosu" ile Harbiye'de sahne aldı

12:32 - Magazin

Lübnanlı şarkıcı Ragheb Alama, 15 Kasım'da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak

10:52 - Magazin

İngiliz müzik grubu Massive Attack'e, konserde Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle soruşturma

13:57 - Magazin

'DatJazz Festivali' Akdeniz'in tarihi dokusunda ilk kez düzenlenecek

12:28 - Magazin

5. İstanbul Festivali 1 Ağustos'ta başlayacak

11:18 - Magazin

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya