?>

Kuşadası'nı tercih eden yabancı turistler misafirperverlikten memnun

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tatilini geçiren yabancı turistler, doğal güzelliklerin yanı sıra kendilerine gösterilen misafirperverlikten de etkileniyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Aydın

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Güvercinada, tarihi Kadıkalesi ve mavi bayraklı plajlarıyla her yıl binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapan Kuşadası'nda yaz sezonu hareketli geçiyor.

Yabancı turistlerin genelde her şey dahil otelleri tercih ettiği ilçede 33 bin 144 yataklı 237 otel hizmet veriyor.

İlçe aynı zamanda "yüzen otel" olarak bilinen kruvaziyerlerin de en çok uğradığı limana sahip. Özellikle Avrupa ülkeleri ve ABD'den çok sayıda turist kruvaziyerle gelerek ilçeyi gezme fırsatı buluyor.

Kuşadası, son yıllarda Türkiye'yi ilk kez tercih eden çok sayıda misafiri de ağırlıyor.

İngiltere'den gelerek ilçedeki bir otelde konaklayan Sammy McIntyre, AA muhabirine, Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve çok sevdiğini söyledi.

Mutlu bir tatil geçirdiğini anlatan McIntyre, "Türkiye'yi ilk defa ziyaret edişim. Bir hafta kaldık, geri döneceğiz. Burayı çok sevdik, özellikle geri geleceğiz. Siz çok arkadaş canlısı, yardımseversiniz ve bu harika." diye konuştu.

Michael Knight ise internetten araştırma yaptıktan sonra Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini, ailesiyle burada tatil yapmanın güzel ve fantastik bir deneyim olduğunu ifade etti.

"İnsanlar misafirperver"

Bulgaristan'dan gelen Djulia Manolova da Türk insanının çok misafirperver olduğunu, özellikle konaklamadaki imkanların diğer ülkelere göre daha cezbedici geldiğini anlattı.

Burada insanın kendisini iyi hissetmesi için herkesin çaba harcadığını vurgulayan Manolova, "İnsanları çok misafirperver ve bütün arkadaşlarıma, aileme burayı öneriyorum çünkü bu çok iyi bir deneyim." diye konuştu.

Almanya'dan gelen Yvonne Phillips ise çocuğuyla geldiği Kuşadası'nda tatilinin çok keyifli geçtiğini, burayı tercih ettiği için kendisini çok şanslı hissettiğini kaydetti.

Kruvaziyerle gelen Stephany Honda da 6 çocuğuyla gezdiği yerler arasındaki en güvenli ve güzel yerin Türkiye olduğunu, burada kısa süreli kalacağı için üzüldüğünü ifade etti.

"Salgın sürecinde onları kazandık"

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ise ilçede İngiltere, Almanya ve Balkan ülkelerinden gelenlerin yoğunluk oluşturduğu söyledi.

İlçede her bütçeye uygun otelin olduğunu aktaran Özden, "Salgın dolayısıyla 2020 yılında İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde tesisler açılmamıştı. O ülkelere giden bir kitle vardı, pek Türkiye'yi bilmeyen. Onlar bize geldiler ve biz onları kazandık. Aslında Türkiye'ye gelen bir daha gelmek istiyor, gelmeye devam ediyor. Çünkü Türkiye'nin sunmuş olduğu hizmet ve karşılığında aldığı para misafirin çok lehine." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir'de hasat döneminin ilk mahsulü arpa, borsaya getirildi

2023-06-23 14:32 - Ekonomi

Paris'te gaz kaçağı kaynaklı patlamada 4 kişi yaralandı

2023-06-21 19:37 - Dünya

Kosova Başbakanı Kurti, Belgrad-Priştine Diyaloğu için Brüksel'e gitmeye hazır

2023-06-20 23:48 - Dünya

Fransa'da polis Paris Olimpiyat Komitesi merkezine baskın düzenledi

2023-06-20 15:15 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-20 13:17 - Gündem

İngiltere'nin, gelişmekte olan ülkelerle ticareti artırmak için yeni planı bugün devreye girdi

2023-06-19 16:28 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (23 Haziran 2023)

2023-06-23 17:22 - Ekonomi

Kuşadası'nı tercih eden yabancı turistler misafirperverlikten memnun

2023-06-26 11:57 - Çevre-Hayat

Titanik enkazına sefer yapan denizaltının şirketi, güvenlik endişeleri hakkında defalarca uyarılmış

2023-06-21 13:27 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Grup Başkanı Özel ve grup başkanvekillerini kabul etti

2023-06-21 19:17 - Siyaset

İlgili Haberler

Antalya'da Tarım ve Seracılık Festivali'nde kadınlar kıyasıya yarıştı

17:38 - Çevre-Hayat

Amasya'da leylekler bahar mevsimiyle yuvalarına döndü

16:27 - Çevre-Hayat

Son üç papanın terzisi, dördüncüsünü giydirmeye hazırlanıyor

13:57 - Çevre-Hayat

Hakkari'de ters lalelerin süslediği Şivişk Vadisi doğaseverleri cezbediyor

13:53 - Çevre-Hayat

Doğaseverler bir günde dört mevsimin yaşandığı Muş'un güzelliklerini adımlıyor

13:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin çetelerle gizli anlaşmalar yaptığı iddiası

00:37 - Dünya

Japonya, ABD'nin gümrük tarifelerini gözden geçirmesini istiyor

00:32 - Dünya

İstanbul'da Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi

00:02 - Gündem

Almanya'da '3. Avrupa Hafızlık Yarışması' düzenlendi

22:53 - İslam-Hayat - Zilkade 1446

Merih Demiral'ın formasını giydiği Al Ahli, Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazandı

22:22 - Spor