?>

Kurban Bayramı nedeniyle konulan 12 bin ek otobüs seferinin biletleri satışa sunuldu

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla 12-25 Haziran dönemi de dahil otobüslerle 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngörüyoruz." dedi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Yıldırım, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Kurban Bayramı tatili nedeniyle seyahatlerin, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin de sona erdiği 14 Haziran itibarıyla yoğunlaşacağına işaret etti.

Okulların kapanma döneminin Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi dolayısıyla otobüs biletlerine yoğun talep olduğuna dikkati çeken Yıldırım, normal seferlerin biletlerinin tükendiğini söyledi.

"Tatil yörelerine yönelik talep arttı"

Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca şehirler arası otobüs firmalarına bayram tatili süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verildiğini, bu kapsamda konulan 12 bin ek seferin biletlerinin satışa sunulduğunu belirtti.

Özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını bildiren Yıldırım, "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla 12-25 Haziran dönemi de dahil otobüslerle 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngörüyoruz." diye konuştu.

Korsan firma uyarısı

Yıldırım, Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğini, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığına işaret etti.

Vatandaşları Kurban Bayramı tatilini de fırsat bilen korsan taşımacılar konusunda uyaran Yıldırım, "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alsın. Mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmesinler. " dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sporla hayata yeniden tutunan engelli yüzücü, Paralimpik Oyunları’nda altın madalyayı hedefliyor

2024-05-31 12:07 - Spor

Belçika'da Filistin destekçileri, Gent şehrinin en işlek kavşağında eylem yaptı

2024-06-04 12:03 - Dünya

Diyarbakırlı "Şalvarlı Mourinho"dan Gazze'ye destek

2024-06-03 12:53 - Çevre-Hayat

Hayalini kurduğu üniversiteden 43 yaşında birincilikle mezun oldu

2024-05-31 15:38 - Çevre-Hayat

Scudetto'nun Parıltısı: Serie A Şampiyonlarını Tanıyalım

2024-06-05 11:12 - İnsan&Hayat

Ankara'da 'İtalya Milli Günü' kutlandı

2024-05-31 23:42 - Siyaset

Afrika'dan 2022'de en az 435 ton altın kaçırıldı

2024-05-31 12:08 - Ekonomi

Kocaeli'de sıcaktan bunalanlar deniz sezonunu açtı

2024-06-02 19:17 - Çevre-Hayat

Yazılım şirketi kuran girişimci, yapay zeka destekli uygulamasıyla yurt dışına açıldı

2024-05-30 12:47 - Teknoloji

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir kadın gazeteciyi gözaltına aldı

2024-06-03 00:42 - Dünya

İlgili Haberler

Çukurova Uluslararası Havalimanı ile Şam arasında direkt uçuşlar başladı

15:43 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisi ağustosta 2,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

14:27 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarını mezgit ve istavrit süslüyor

13:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Orta Vadeli Program'ı yarın açıklayacaklarını duyurdu

13:28 - Ekonomi

Türkiye'nin ABD'ye yumurta ihracatı, kuş gribinin etkisiyle yüzde 406 arttı

11:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AK Parti, milletvekilleriyle Refah Sınır Kapısı'nı ziyaret edecek

15:52 - Gündem

Kuraklıkla boğuşan İran'daki Urumiye Gölü tamamen kurudu

15:47 - Dünya

Çukurova Uluslararası Havalimanı ile Şam arasında direkt uçuşlar başladı

15:43 - Ekonomi

Somali, ülke güvenliği için uluslararası işbirliğini genişletiyor

15:38 - Dünya

Denetimli serbestlik yükümlüleri 1534 okulun bakım ve onarımını yaptı

15:33 - Gündem