?>

Kuraşta dünya üçüncüsü olan Ebru Atabay, başarılarıyla örnek oluyor

Özbekistan'da düzenlenen World Series Pro Kuraş Şampiyonası'nda üçüncü olan 24 yaşındaki Ebru Atabay, hem yeni madalyalar için çalışıyor hem de spora gönül verenlere destek oluyor.

Spor - 7 ay önce

Karaman

Antrenörünün keşfetmesiyle 13 yaşında judoya başlayan Batman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu Ebru Atabay, kuraş ile judoda azmi ve kararlılığıyla birçok başarıya imza attı.

Türkiye şampiyonluklarının ardından Edirne'de geçen yıl 22-23 Haziran'da düzenlenen Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan İl Özel İdare Spor Kulübü sporcusu Atabay, son olarak 16-18 Aralık'ta Özbekistan'da gerçekleştirilen World Series Pro Kuraş Şampiyonası'nda 87 kiloda bronz madalya kazandı.

"Öğrencilerime bu sporu aşılıyorum"

Ebru Atabay, AA muhabirine, 4 yıl önce başladığı kuraşta kısa sürede güzel başarılar elde ettiğini söyledi.

Kuraşta kariyeri boyunca birçok derece elde ettiğini vurgulayan Atabay, "Kuraş ve judoda milli sporcuyum. Kuraşta 2021'de katıldığım ilk Türkiye şampiyonasında şampiyon oldum. Sonrasında Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü elde ettim. Şampiyona öncesi bir sakatlık sürecim vardı. Onu atlattıktan hemen sonra şampiyonaya katıldım. Elimden gelenin en iyisini yaptığımı düşünüyorum. Kuraş olimpik bir branş olmadığı için ilk hedefim dünya şampiyonu olmak." diye konuştu.

Atabay, sporun hayatına birçok katkısı olduğuna işaret ederek, "Bir Türk kadını olarak ülkemi temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Hayatımın tamamı spordan oluşuyor diyebilirim. Antrenörlük de yapıyorum. Öğrencilerime bu sporu aşılıyorum. Bu spor öz güvenli bir birey olmamı sağladı. Eğitim hayatıma da katkısı oldu." ifadesini kullandı.

"Ebru kafasına koyduğunu yapan çok hırslı bir sporcu"

Antrenör Ahmet Ömre Türe, sporcusunun daha büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Milli sporcunun azmi ve başarılarıyla altyapıdan yetişen yeni sporculara da örnek olduğunu belirten Türe, şöyle konuştu:

"Ebru rol model bir sporcu. Altyapıdan yetişen çocuklara ablalık yapıyor. Kuraşta dünya şampiyonasının da üzerinde sayılabilecek World Series Pro Kuraş şampiyonasında dünya üçüncüsü oldu. Ebru kafasına koyduğunu yapan çok hırslı bir sporcu. Defalarca Türkiye'de ve uluslararası turnuvalarda madalya aldı ve her geçen gün üzerine koyarak devam ediyor. Bu üçüncülük aslında bir basamak. Asıl hedefimiz dünya şampiyonalarında altın madalya almak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Sadece Türkiye için değil dünya için yapacak daha çok işimiz var

2025-01-05 21:38 - Ekonomi

ABD, Suriye'ye yönelik yaptırımlarda bazı muafiyetler sağladı

2025-01-07 00:07 - Dünya

BM'den 'Suriye'de uzun vadeli istikrara yatırım' çağrısı

2025-01-08 11:17 - Dünya

Yeni yıl denetimlerinde alkollü araç kullanan 5 bin 494 sürücüye işlem yapıldı

2025-01-05 09:48 - Asayiş

Görme engelliler 'Braille alfabesi'nin hayatın her alanında yaygınlaştırılmasını istiyor

2025-01-04 12:58 - Çevre-Hayat

Güney Kore'de mahkeme, Yoon hakkındaki tutuklama kararının uzatılmasına karar verdi

2025-01-07 16:43 - Dünya

Kuraşta dünya üçüncüsü olan Ebru Atabay, başarılarıyla örnek oluyor

2025-01-10 11:37 - Spor

Güney Kore: Kuzey Kore, Doğu Denizi'ne doğru hipersonik olduğu değerlendirilen füze fırlattı

2025-01-06 09:22 - Dünya

Karayolları Genel Müdürlüğü 41 sözleşmeli personel alacak

2025-01-06 08:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahın, şiddetin, terörün devri artık sona ermiştir

2025-01-04 15:42 - Siyaset

İlgili Haberler

ABB FOMGET, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde İsrail ekibi Kiryat Gat'ı 3-1 yendi

21:32 - Spor

Galatasaray, Osimhen ve Sane için imza töreni düzenledi

21:28 - Spor

TOSFED: Türkiye Grand Prix'sinin dönüşü için Formula 1 yönetimiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz

20:12 - Spor

'Doğanşar 56. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri' başladı

19:13 - Spor

Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinde pole pozisyonu Charles Leclerc'in

18:37 - Spor

Günün Manşetleri

İzmir'de pazar şemsiyesinin hamile kadın ve çocuğunun üzerine düşmesi güvenlik kamerasında

22:13 - Gündem

Afyonkarahisar'da yaşlı çift, iki katlı evini jandarmaya bağışladı

22:08 - Gündem

Hamas, işgal devam ettiği sürece silahsızlanmalarının söz konusu olmadığını açıkladı

22:02 - Dünya

Galatasaray, Osimhen ve Sane için imza töreni düzenledi

21:28 - Spor

Denizli'de sağanak sebebiyle bazı evleri ve alt geçitleri su bastı

21:22 - Asayiş