?>

Kumpas davalarının hakim ve savcılarının tutukluluk hali sürecek

FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili 54 eski hakim ve savcının yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili olarak, binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 eski hakim ve savcının yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyetine, Daire Üyesi Mehmet Öztunç başkanlık yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Daha sonra mahkeme heyetince Yargıtay Cumhuriyet Savcısının tutukluluğa ilişkin mütalaasına yönelik sanıklara söz verildi.

Kamuoyunda eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u tutuklayan hakim olarak bilinen tutuklu sanık Vedat Dalda, örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" kullanıcısı olmadığını iddia ederek tahliyesini istedi.

Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı sırada yakalanan sanık eski hakim Bülent Kınay ise tahliyesini istemediğini, mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ettiğini belirtti.

Diğer sanıklar da tutukluluk hallerine itiraz ederek, tahliye talebinde bulundu.

Daha sonra ara kararı okuyan Mahkeme Başkanı Öztunç, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Öztunç, sanıklardan Kınay ile eski savcı Sadrettin Sarıkaya ve eski hakim Mehmet Ekinci'nin mal varlıkları ve banka hesapları üzerine konan tedbirin kaldırılmasına hükmedildiğini kaydetti.

Duruşma, 26 Aralık 2017'ye ertelendi.

Muhabir: Kemal Karadağ

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Hamilelikte diş kaybı önlenebilir'

2017-10-30 17:02 - Sağlık

Kışlaya arkadaşını bırakmak için gitmiş

2017-10-27 23:32 - Gündem

Konutta en yaşlı Fatih, en genç Esenyurt

2017-10-27 17:10 - Genel

Anadolu 'yöresel ürün' zengini

2017-10-29 17:32 - Ekonomi

Macaristan hükümeti Soros'u araştıracak

2017-10-27 08:02 - Dünya

Bingöl'de üzerine televizyon düşen çocuk öldü

2017-10-31 04:02 - Asayiş

Şehrin yeşiline 'kadın eli' değdi

2017-10-30 17:44 - Çevre-Hayat

250 polisle dev operasyon!

2017-10-27 23:02 - Asayiş

Dünyanın en zengini belli oldu

2017-10-28 00:02 - Dünya

Mobil uygulama gelirleri ve indirilme sayıları açıklandı! - Teknoloji Haberleri

2017-10-27 05:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

Antalya'da "Güvenli Okullar" projesiyle her okula bir polis görevlendirildi

12:37 - Gündem

Türkiye Innovation Week yarın başlayacak

12:13 - Gündem

Bu yıl çıkan 6 bin 800 orman yangınında toplam 80 bin hektar alan yandı

11:38 - Gündem

Sağlık Bakanlığının 2 bin 764 sürekli işçi alım ilanı Resmi Gazete'de

10:32 - Gündem

Türkiye'ye dönen Küresel Sumud Filosu aktivisti Özkan, gazetecilere konuştu

06:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Antalya'da "Güvenli Okullar" projesiyle her okula bir polis görevlendirildi

12:37 - Gündem

İsrail'in Gazze'de 2 yıldır sürdürdüğü soykırımı, ekonomisini de vuruyor

12:33 - Dünya

Depremden kurtardığı böcek yumurtalarıyla "Hatay sarısı ipeği"ne tescil kazandırdı

12:28 - Ekonomi

PTT uluslararası posta alanında Türkiye'nin gücünü pekiştiriyor

12:18 - Ekonomi

Türkiye Innovation Week yarın başlayacak

12:13 - Gündem