?>

Kudüs Valisi İsrail mahkemesine çıkarıldı

Mahkemeye çıkarılan Kudüs Valisi Adnan Gays, İsrailli hakim tarafından şartlı tahliyesine karar verildi ancak savcının itirazı üzerine karar uygulanmadı.

Dünya - 7 yıl önce

KUDÜS

Filistin Yönetimi'ne bağlı Kudüs Valisi Adnan Gays, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Kudüs Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Kudüs Valisi Gays, mahkeme salonuna ayakları prangalı ve elleri kelepçeli bir şekilde getirildi.

Yoğun bir basın heyeti tarafından takip edilen Gays, duruşma salonunda mahkeme öncesi yaptığı açıklamada, "Bu bir zulüm ve haksızlıktır. Bu tamamen siyasi bir gözaltıdır ve uluslararası hukuk ile sözleşmelere aykırıdır. İnşallah bir gün bu zulüm bitecek ve bu kriz son bulacak." dedi.

Öte yandan mahkeme öncesi savunma heyetinden adının açıklanmasını istemeyen bir avukat, Gays'ın "suçsuz" olduğunu belirterek, İsrail'in Filistin'in Kudüs'teki sembol isimlerini hakaret amaçlı gözaltına aldığını ve Filistin'in Kudüs'teki siyasi varlığını yok etmeyi hedeflediğini söyledi.

Mahkemeye çıkarılan Gays, iddia makamınca işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan gayrimenkullerin Yahudilere satılmasını engellemek üzere Kudüs'teki Filistinlileri tehdit etmekle suçlandı.

Savunma makamı ise söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir delilin olmadığını vurgulayarak, müvekkilinin serbest bırakılması talebinde bulundu.

Karşılıklı atışma ve tartışmaların yaşandığı duruşma salonunda duruma müdahale eden İsrailli yargıç, Kudüs Valisi'nin 15 bin şekel (yaklaşık 25 bin lira) kefalet ve 7 gün ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verdi.

Karara itiraz eden İsrailli savcı, hakimden delillerin sunulması için yerel saat ile saat 18:00'e kadar vakit talebinde bulundu.

Savcının talebini kabul eden hakim, kararın uygulanması için saat 18:00'e kadar mühlet vererek, mahkemeyi sonlandırdı.

İsrail özel polis kuvvetlerinden bir ekip, cumartesi günü işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina Mahallesi'nde önünü kestiği Kudüs Valisi Gays’ı aracından indirerek gözaltına almıştı.

İsrail polisleri cumartesi günü sabah saatlerinde Kudüs İstihbarat Müdürü Albay Cihad el-Fakih’i de gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Van Gölü flamingoları ağırlıyor

2018-10-19 13:32 - Çevre-Hayat

'En kırılgan sanat'ta rekorunu egale etmek istiyor

2018-10-21 16:32 - Çevre-Hayat

Hedefi 352. madalyasını kazanmak

2018-10-16 15:02 - Spor

Suriye'ye 8 yeni okul

2018-10-20 02:02 - Dünya

İstanbul Barosu'nun başkanı belli oldu

2018-10-21 23:27 - Gündem

TSK'ya 7'nci 'uçan kale'

2018-10-18 14:32 - Gündem

Sağlık düşmanlarına gece yarısı baskın

2018-10-17 11:32 - Asayiş

1200 rakımda oba kültürünü yaşatıyor

2018-10-17 15:32 - Çevre-Hayat

Korsan yayınlara ağır darbe

2018-10-17 19:22 - Gündem

'Uçan Fransızlar' şovlarıyla dudak uçuklattı

2018-10-19 17:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Kuzey Makedonya'da halk yerel seçim için sandık başında

09:48 - Dünya

Türkiye'nin 17. 'İyilik Gemisi'ndeki yardım malzemelerinin indirme işlemleri tamamlandı

08:47 - Dünya

KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı

08:12 - Dünya

İsrail, işgal altındaki Tubas kentine buldozerlerle baskın düzenleyerek saldırı başlattı

08:03 - Dünya

Netanyahu, 2026 genel seçimlerinde yeniden aday olma niyetini açıkladı

02:48 - Dünya

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörsüz Türkiye sürecine sabotaj düzenleyenlerle mücadelemizi sürdürüyoruz

12:27 - Gündem

DSİ bütçesinin yüzde 95'i toprak ve su kaynaklarının yönetimine ayrıldı

12:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığının kampına telefonla bağlandı

12:18 - Siyaset

Trabzonspor'u Onuachu ve Augusto golleriyle taşıyor

12:12 - Spor

Sosyal yardım ödemeleri "Aile Kart" ile hızlanacak

12:08 - Gündem