?>

Kudüs’te Filistinlilerden Fransa'nın İslam karşıtı tutumuna protesto

Filistinliler, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ifadeleri ve bazı Fransız yetkililerin İslam karşıtı uygulamalarını protesto etti.

Dünya - 5 yıl önce

Kudüs

Akşam saatlerinde Doğu Kudüs’ün kuzeyindeki Er-Ram Mahallesi'nde toplanan yüzlerce Filistinli, Fransa'da Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasına ve Cumhurbaşkanı Macron'un bunları yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemesine tepki gösterdi.

“Anam babam sana feda olsun ya Resulullah”, “Lideri Muhammed olan bir ümmet baş eğmez”, “Ey Macron Ey Allah’ın düşmanı” şeklinde sloganlar atarak tekbir getiren Filistinliler, Kelime-i Tevhid bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Fransa'dan yapılan açıklamaların apaçık bir İslam ve Müslüman düşmanlığı olduğunu belirten göstericiler, Hazreti Muhammed ümmetinin Fransa’ya boyun eğmeyeceğini ve Hazreti Muhammed’in emrinde olduklarını vurguladı.

Nasıra’daki Fransız Enstitüsüne ışıklı tepki

Öte yandan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail’in kuzeyindeki Nasıra kentinde bulunan Fransız Enstitüsünün duvarlarına ışıklı karikatürlerle tepki gösterildi.

İsrail vatandaşı Filistinlilerin yoğun yaşadığı kentte bulunan Fransız Enstitüsünün duvarlarına Macron’un karikatürleri yansıtıldı.

Filistinli aktivistler ayrıca, duvarlara ayrıca Hazreti Muhammed’in adı ile Kur’an-ı Kerim’den ayetleri yansıtarak Fransa’yı protesto etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ifadeleri ve bazı Fransız yetkililerin İslam karşıtı uygulamalarına Arap ülkelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Fransa'da Macron yönetiminin son zamanlarda Müslümanları ve ibadet yerlerini hedef almasıyla ülkenin farklı şehirlerinde benzer uygulamalar görülmeye başlandı.

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni "anmak için" resmi binaların duvarlarına, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran'da son 24 saatte 337 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2020-10-26 19:21 - Dünya

İstanbul yeni güne sisle başladı

2020-10-25 10:31 - Gündem

İstanbul'da 'dört nala' halkın güvenliğine koşuyorlar

2020-10-26 15:38 - Genel

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır: TOGG, mobil akıllı cihaz projesi olarak öne çıkıyor

2020-10-27 18:26 - Teknoloji

Vodafone ReWorld'e 121 takım başvurdu

2020-10-27 14:02 - Ekonomi

Fenerbahçeli futbolcular 'kafayı' çalıştırdı

2020-10-26 15:37 - Spor

Yumurta fiyatlarında 'denge' hesapları

2020-10-22 15:16 - Ekonomi

Fedakar öğretmenler öğrencileri üşümesin diye 4 derslikli okul yaptırıyor

2020-10-27 16:11 - Çevre-Hayat

BM: İsrail, Filistin'de insan hakları alanında çalışan BM personelinin vizelerini yenilemiyor

2020-10-26 23:41 - Dünya

Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş vefat etti

2020-10-27 02:07 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı sürüyor

08:42 - Dünya

Kolombiya, İsrail'in tüm diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı

05:23 - Dünya

Küresel Sumud Filosu’na dünya çapında destek

05:03 - Dünya

Ukrayna: Kiev bölgesine saldırı sonucu Çernobil Nükleer Santrali'nde elektrik kesintisi oluştu

01:38 - Dünya

Elon Musk'ın serveti 500 milyar doları gördü

01:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-eylül döneminde yüzde 9,15 büyüdü

10:02 - Ekonomi

İstanbul'da 4. Marmara Uluslararası Kent Forumu başladı

09:37 - Ekonomi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ operasyonunda 13 zanlı gözaltına alındı

09:33 - Asayiş

Süper Lig'de 8. haftanın perdesi yarın açılacak

09:28 - Spor

Küresel piyasalar Fed'e yönelik faiz indirim beklentilerinin güçlenmesiyle pozitif seyrediyor

09:12 - Ekonomi