?>

Küçük Ravzanur yaşından fazla hastalıkla mücadele ediyor

Bursa'da yaşayan ve çeşitli hastalıklarla mücadele eden 4 yaşındaki Ravzanur, annesi ve ağabeyinin sevgisiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Bursa

Mustafakemalpaşa ilçesinde annesi ve ağabeyiyle yaşayan küçük Ravzanur Çakır, hidrosefali (beyinde su toplanması), spina bifida (omurgada boşluk oluşması), skolyoz (omurga eğriliği) ve hipertansiyon ile bunlara bağlı ortaya çıkan gelişim geriliği ve organ yetmezliği gibi hastalıkları nedeniyle haftanın hemen her gününü hastanelerde geçiriyor.

Annesinin yardımıyla tedavilere gidebilen yüzde 90 engelli kız, otobüsle yapılan yolculuklarda hastalıkları nedeniyle zorluklar yaşıyor.

Ravzanur'un hastalıklarına karşı tek başına mücadele veren anne Bergen Kalaycı, kızının konuşması ve sağlığına kavuşması için yardım bekliyor.

Anne Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının hidrosefali hastası olduğunu gebeliğinin 7'nci ayında öğrendiklerini söyledi.

"3 günlükken ağır bir ameliyat geçirdi"

Kızının belinde bir keseyle dünyaya geldiğini ve henüz 3 günlükken bu nedenle ağır bir ameliyat geçirdiğini belirten Kalaycı, "40 gün sonra da hidrosefali nedeniyle başına şant cihazı takıldı. Bugüne kadar 2 defa nöbet geçirdi. Her ay rutin çekimlerimiz var, sürekli hastaneye gidip geliyoruz." dedi.

Kalaycı, hastalıkları nedeniyle 2 yıl kadar önce Ravzanur'a böbrek yetmezliği teşhisinin de konulduğunu dile getirdi.

Ravzanur'un mesanesi normal çalışmadığı için idrarın böbreklerine gittiğini aktaran Kalaycı, "Sol böbreği iflas etti, sağ böbreği ise çalışıyor. Biz bu sebeple sonda kullanıyoruz. Skolyozu da var, bunun tedavisi var ancak böbreklerdeki sorun öncelikli olduğu için bunu halletmeye çalışıyoruz. Diğer böbreği de iflas ederse diyalizi kaldıramaz. Ravzanur 4 yaşında ama görünüş itibarıyla 1 yaşında bile değil, sadece 7 kilogram." ifadelerini kullandı.

Dil ve fizik tedavi seanslarının artırılması için destek bekliyor

Kalaycı, maddi durumlarının iyi olmadığını belirtti.

Çocuğuyla evlere temizliğe giderek kızının tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığını bildiren Kalaycı, "Komşularım da yardımcı oldular. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. Şu an tek geçim kaynağım kızımın engelli maaşı, başka hiçbir şekilde desteğim yok. Ailemin de kendilerine göre durumları var. Kimseye de diyemem." ifadelerini kullandı.

Anne Bergen Kalaycı, şunları kaydetti:

"Kızımın sırtında bir kesesi var, bunun tedavi edilmesini istiyorum. Batımı var. Henüz konuşamıyor. Devlet ayda 8 seans veriyor ancak bunun 4'ü dil, 4'ü fizik tedavi. Bu çocuğun konuşmaya da ihtiyacı var. Kızımın kazanılmasını istiyorum. Bana bir şey olsa çocuğuma kim bakar, diye endişem de var. Kızımın engelli maaşı ve kaymakamlık yardımıyla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Elektriğim, suyum, doğal gazım geliyor. Ekmek almaya bile param kalmıyor. İmkanım olsa kızım için her gün Bursa'ya gider gelirim."

Ravzanur için sağlanan dil ve fizik tedavi seanslarının artırılmasını talep eden Kalaycı, kızının sağlığına kavuşması ve konuşmaya başlaması için yetkililerden destek istedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Liverpool geriden gelerek kazandı

2020-03-08 00:07 - Spor

Sporu yöneten kadınlar

2020-03-08 16:12 - Spor

UMHD'den düzensiz göçmen raporu

2020-03-02 19:42 - Gündem

ePttAVM'ye birincilik ödülü

2020-03-07 19:45 - Ekonomi

Karadeniz yaylalarını aratmayan adres: Akdağ

2020-03-07 16:02 - Gündem

Allianz Grubu 2019 finansal hedeflerini tutturdu

2020-03-04 18:01 - Genel

Muslera, Uruguay Milli Takımı kadrosunda

2020-03-05 21:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

2020-03-08 15:37 - Gündem

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: Kılıçdaroğlu düş artık bu milletin yakasından

2020-03-07 21:47 - Siyaset

Bakan Pekcan: Lisanslı depoculukta hedefimiz kapasiteyi 10 milyon tona çıkarmak

2020-03-08 14:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın Karaman'daki mezarı başında anıldı

17:02 - Çevre-Hayat

15 Temmuz Şehitler Makamı ile Hafıza 15 Temmuz Müzesi'nde ziyaretçi yoğunluğu

16:53 - Çevre-Hayat

Pamukkale'de sıcak hava balonları Türk bayraklarıyla gökyüzünde süzüldü

16:48 - Çevre-Hayat

Türk Kızılay İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri anısına ikramda bulundu

16:43 - Çevre-Hayat

Emekliliğini ahşaptan süs ve mutfak eşyaları yaparak geçiriyor

15:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bosna Hersek'te "Zaferin Adı Türkiye" paneli düzenlendi

20:33 - Dünya

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturmalarında 34 bin 896 iddianame düzenledi

20:27 - Gündem

15 Temmuz şehitleri, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen kortej geçişi ile anıldı

20:17 - Gündem

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir'in kabrinde tören düzenlendi

20:13 - Gündem

Edirne'de AA fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz" konulu sergi açıldı

19:53 - Gündem