?>

Küçük hafızlardan Mehmetçik'e dualı destek

MİDDER Eskişehir İl Başkanlığı öncülüğünde hafızlık eğitimi alan 10-15 yaşlarındaki 33 çocuk, Zeytin Dalı Harekatı tamamlanana kadar Türk askeri için her gün Fetih Suresi okuyacak.

Genel - 8 yıl önce

ESKİŞEHİR (AA) - SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de Odunpazarı Müftülüğüne bağlı Çankaya Yatılı Hafızlık Eğitim Merkezi öğrencileri, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) İl Başkanlığınca düzenlenen "Bir Fetih Suresi de Sen Oku Projesi" kapsamında, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okudu ve dua etti.

Eğitim merkezindeki 33 öğrenci ile gerçekleştirilen programda, her hafız adayı Fetih Suresi okuyarak Afrin'de "Zeytin Dalı Harikatı"na katılan Mehmetçik'e dualarla destek oldu.

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen küçük hafızlar, harekat tamamlanana kadar her gün Fetih Suresi okuyacak.

MİDDER Eskişehir İl Başkanı İbrahim Mehmet Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Eskişehir özelinde başlatıldığını, Türkiye genelinde dernek olarak yürütüleceğini söyledi.

Devletin ve TSK'nin yanında olduklarını belirten Ünal, "Afrin'de terör koridorunu temizleme operasyonunda ordumuza başarılar diliyoruz. Allah hayırlı ve güzel bir operasyon nasip eylesin." dedi.

Ünal, operasyonun şehitsiz bitmesi için dua ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"İnşallah, başarılı ve terörün tamamen ülkemizi tehdit edecek boyuttan çıktığı bir operasyon olur. Dernek olarak bizler devletimizin ve milletimizin her daim yanındayız. Küçük hafızlarımız henüz melek. Onların duaları daha çok kabul görür inşallah. Burada 33 öğrencimiz bir tespih misali duadalar. Allah'ın izniyle halkımızın, çocuklarımızın dualarıyla şanlı ordumuz problemsiz bir şekilde tekrar vatana dönecektir."

"Yerli, milli, inançlı gençler yetişiyor"

Hafızlık Eğitim Merkezi yöneticisi Muhammet Sıddık Ay da küçük hafızlardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Kursumuzda 107 öğrencimizle eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz aynı zamanda imam hatipte okuyor. Beraberinde hafızlık eğitimi alıyorlar. Erken yaşta Kur'an-ı Kerim'e hizmet ediyorlar. Yerli, milli, inançlı gençler yetişiyor inşallah." diye konuştu.

Eskişehir Hızırbey İmam Hatip Ortaokul 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ahmet Eren Aydın da Mehmetçik için Fetih Suresi okuyacaklarını duyduğunda çok sevindiğini belirterek, "Arkadaşlarımla bugün ordumuz için Kur'an-ı Kerim okuduk. Bunun için çok mutluyum. İnşallah görevde olan asker ağabeylerimiz sağ salim annelerine, babalarına kavuşur." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

'İglo evde' cağ kebabı keyfi

2018-01-18 02:02 - Çevre-Hayat

İstanbul'da şafak vakti 'çete' operasyonu

2018-01-20 12:02 - Gündem

Mahmut Tuncer’in halay capsleri gerçek oldu

2018-01-17 14:03 - Magazin

Göztepe, Poko'yu kadrosuna kattı

2018-01-16 23:11 - Spor

Kedisine sarılıp evinin yanışını izledi

2018-01-17 15:37 - Genel

Lider Beşiktaş, CEZ Nymburk'ı da devirdi

2018-01-17 13:37 - Spor

Samsung Galaxy A8 Plus 2018 n11.com'da

2018-01-17 13:52 - Ekonomi

ÖSO'nun Kürt komutanından Afrin mesajları: Afrin'de halk örgütten kurtulacağı günü iple çekiyor

2018-01-23 18:16 - Genel

Okyanuslar 2017'de son yılların en sıcak dönemini yaşadı

2018-01-19 20:32 - Dünya

Küçük hafızlardan Mehmetçik'e dualı destek

2018-01-23 20:12 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Mersin'de 4 yıl önce gömülen Fin balinasının iskeleti topraktan çıkarılıyor

09:39 - Gündem

FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik soruşturmada 6 gözaltı kararı

09:32 - Gündem

Yenilenebilir enerji kaynakları, küresel elektrik üretiminde ilk kez kömürü geride bıraktı

09:28 - Ekonomi

Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek flamenko gösterisinin geliri Gazze'ye bağışlanacak

09:23 - Magazin

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 240 sözleşmeli personel alacak

09:18 - Ekonomi