Küçük Asiye'yi yaralayan pitbull silah sayıldı

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in yaralanmasına neden olan 2 pitbull cinsi köpek, mahkemece "silah" olarak nitelendirildi.

Asayiş - 2 ay önce

Yaklaşık 5 yıl önce küçük Asiye'nin ağır yaralanmasına neden olan pitbull saldırısına ilişkin davada 6 sanığa verilen cezaların gerekçeleri açıklandı.
Gaziantep 27. Asliye Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık 2021'de meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Asiye Ateş'in sitedeki basketbol sahasında bulunduğu sırada 2 pitbullun saldırısına uğrayarak ağır yaralandığı hatırlatıldı.
Kararda, olay tarihinden yaklaşık 7 ay önce siteye getirilen köpeklerden "Asil" isimli siyah renkli pitbullun sanık Mustafa Y, "Zomo" isimli sarı renkli pitbullun ise sanıklar Mustafa E. ile Süheyla K. tarafından sahiplenildiğinin belirlendiği ifade edildi.
Sarı renkli köpeğe ilişkin kulübenin Süheyla K'nin talimatıyla yaptırıldığı, aşı ücretlerinin ödendiği ve sosyal medya hesabında köpekle çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu belirtilen kararda, bu verilerin sanıkla köpek arasındaki bağı ortaya koyduğuna işaret edildi.
Dosyada yer alan fotoğraflar ve tanık beyanlarının da siyah renkli köpeğin Mustafa Y'ye ait olduğunu gösterdiği aktarılan kararda, sanıkların köpeklerin sahipliğini reddeden savunmalarına itibar edilmediği kaydedildi.
Gerekçeli kararda, sitenin güvenlik kamera sistemine erişim yetkisinin yalnızca site yöneticisi Mustafa E'de bulunduğu, olayın hemen ardından olay yerini gösteren kamera kayıtlarının uzaktan erişimle silindiğinin tespit edildiği, söz konusu işlemin Mustafa E'nin talimatıyla ağabeyi Mahmut E. tarafından gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği belirtildi.
Sanık Zeynep C'nin köpeklerle sık sık ilgilendiği, site içinde gezdirdiği ve beslenmeleriyle ilgilendiği, sanık Zeliha C'nin ise Süheyla K'nin izniyle köpekleri dolaştırdığı sırada mağdur çocuğun da yanında bulunduğu bilgisi verildi.
Kararda, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılması yasak olan pitbulların çocukların bulunduğu alana sokulmaması gerektiğinin bilinmesine rağmen sanıkların bu kuralları kasten ihlal ettiği, bu nedenle mağdurun yaralanmasına sebebiyet verdikleri vurgulandı.
Mahkeme kararında, "Sanıkların olası kastla yaralama suçundan sorumlu tutulmaları gerektiği, olayda yer alan köpeklerin TCK'nin 6. maddesi uyarınca silah olarak nitelendirildiği anlaşılmıştır." değerlendirmesine yer verildi.
Güvenlik kamerası görüntülerine de değinilen gerekçeli kararda, pitbulların 4 yaşındaki mağdurun başını ısırarak uzun süre bırakmadığı, çocuğu kurtarmaya gelenlerin müdahalesine rağmen saldırının bir süre devam ettiği ve olay yerinin kan içinde kaldığının görüldüğü belirtildi.
Sanıkların, kasten yaralama suçunu "silah" sayılan pitbullarla ve beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı işlemeleri nedeniyle cezalarında artırım yapıldığı, pişmanlık göstermemeleri nedeniyle de lehlerine indirim uygulanmadığı ifade edildi.
Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık 2021'de 2 pitbullun saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı.
Saldırgan iki pitbull ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.
Mahkeme 3 Nisan'daki kararında, site yöneticisi Mustafa E, site sakini Mustafa Y, site yönetiminde sekreter olarak çalışan Süheyla K, çaycı olarak çalışan Zeliha C. ile kardeşi Zeynep C'yi "olası kastla yaralama" suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırmış, Mustafa E'nin ağabeyi Mahmut E'ye ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Mimar Sinan'ın vasiyeti gereği Süleymaniye Camii önünde aşure dağıtıldı

2026-06-25 17:57 - İslam-Hayat - Safer 1448

Türk balerin Nilay Tahiroğlu, Bolşoy Sahnesi'nde Türkiye'yi temsil edecek

2026-06-23 12:19 - Magazin

Kur'an kurslarında 4-6 yaş grubundaki 230 bin öğrencinin eğitimi tamamlandı

2026-06-25 11:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda 22 Haziran'da 53 bin 396 yolcuyla rekor

2026-06-24 14:53 - Çevre - Seyahat

Rus turistler için Orta Doğu’ya seyahat kısıtlamaları kaldırıldı: Yeni dönem başladı

2026-06-20 20:01 - Özel Haber

Avrupa 'omega blokajı' kaynaklı sıcak hava dalgasıyla kavruluyor

2026-06-22 17:43 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Kuznetsov: Türkiye, 2026 Dünya Kupası’nın en büyük hayal kırıklığı oldu

2026-06-22 17:39 - Özel Haber

UNICEF: Gazze'de "sözde ateşkes" sürecinde 260'tan fazla çocuk öldürüldü

2026-06-25 14:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Rusya ve Türkiye adalet alanında yeni iş birliği programı imzaladı

2026-06-24 22:18 - Özel Haber

Tekirdağ NKÜ'de Ali Eriş Zebra Balığı Yetiştirme ve Araştırma Laboratuvarı açıldı

2026-06-19 17:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

28 ildeki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 69 şüpheli tutuklandı

12:02 - Asayiş

Kayseri'de asayiş operasyonunda 104 zanlı yakalandı

15:02 - Asayiş

Adana'da içme suyu tünel hattında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

14:22 - Asayiş

Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü kamyonete çarptı, 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

10:58 - Asayiş

Haksız yollarla Türk vatandaşlığı kazandırdığı belirlenen suç örgütü operasyonunda 32 zanlı tutuklandı

21:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 234'e

21:17 - Dünya

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem