?>

kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak

30 Nisan'da yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlandı.

Yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık; dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade ediyor.

30 Nisan'da yürürlüğe girecek

Yönetmeliğe göre, kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremeyecek ve bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamayacak. Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemeyecek.

Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik, 30 Nisan'da yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nakdi Ücret Desteği ödemeleri bugün yapılacak

2021-04-09 14:59 - Ekonomi

Manş Denizi’ni geçmeye çalışan 84 göçmen kurtarıldı

2021-04-10 23:36 - Dünya

Bakanlar, Libyalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi

2021-04-12 20:26 - Gündem

Borsa haftaya düşüşle başladı

2021-04-12 13:02 - Ekonomi

Üslûp ve hitâbet, kişinin kimliğidir..

2021-04-16 04:22 - En Son Yazılar

kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak

2021-04-16 13:11 - Ekonomi

4. Etnospor Forumu yarın toplanıyor

2021-04-09 16:16 - Spor

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2021-04-15 01:00 - Dünya

Taliban: Yabancı güçler ülkeden çekilmeden Afganistan konulu hiçbir konferansa katılmayacağız

2021-04-14 12:26 - Dünya

Myanmar ordusunun Bago'da protestoculara müdahalesinde ölenlerin sayısı 80'e ulaştı

2021-04-10 20:31 - Dünya

İlgili Haberler

Otomotiv endüstrisi haziranda 3,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

22:12 - Ekonomi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatının "Hankendi Bildirisi"nde yeni hedefler açıklandı

21:43 - Ekonomi

Hazine yarın 1 tahvil ve 1 hazine bonosu ihalesi düzenleyecek

16:13 - Ekonomi

Girişimci kadınlar için rehber hazırlanıyor

15:18 - Ekonomi

Türkiye tarımsal hasılada rekor kırarak dünyada ilk 7 ülke arasına girdi

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Brezilya'da İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

23:42 - Dünya

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı

23:38 - Gündem

Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

23:28 - Asayiş

İsrail, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları düzenledi

23:18 - Dünya

Trump, ikinci başkanlık döneminde Netanyahu'yu üçüncü kez ağırlayacak

22:43 - Dünya