?>

Kremlin: Navalnıy'ın zehirlendiği iddialarında birçok saçma unsur var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya'da tedavi gören Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlendiği iddialarında "birçok saçma unsur" bulunduğunu söyledi.

Dünya - 5 yıl önce

Moskova

Peskov, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charite Hastanesinde tedavisi süren Navalnıy'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Navalnıy'ın zehirlendiği, İsveç ve Fransa'daki bağımsız laboratuvarlarca teyit edildiKremlin Rus muhalifin ülkeye dönmekte 'özgür' olduğunu duyurdu

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünden (OPCW) Navalnıy'ın tahlil sonuçlarını almaya çalıştıklarını belirten Peskov, "Sonuçlara ulaşmak için imkanımız yok. Bunu ya Alman meslektaşlarımız ya da hastanın kendisi istemiyor. Bütün bunlar soru işareti uyandırıyor. Bu sorulara şimdilik yanıt veremiyoruz. Bu, neyin ne olduğunu tespit etmemizi zorlaştırıyor." dedi.

Navalnıy'ın zehirlenmesine yol açan Noviçok grubuna ait kimyasalın daha önce Tomsk kentinde kaldığı otel odasındaki su şişesinde bulunduğu iddiasına da değinen Peskov, "Su şişesi yurt dışına çıkarıldığı için bunu açıklayamıyoruz. Yani zehirlenme yönünde delil olabilecek şey ülkeden çıkarıldı. Bu da bir soru işaretidir." diye konuştu.

Peskov, kimsenin sözüne güvenmediklerini kaydederek, "Bu olayda çok fazla saçma unsur var." ifadesini kullanandı.

Peskov ayrıca, Navalnıy'ın yabancı istihbarat ile çalışıp çalışmadığı konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını savundu.

Navalnıy'ın zehirlendiği iddiası

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.


Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy’ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.


44 yaşındaki Navalnıy, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti.


Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül'de, Navalnıy'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Seibert, 14 Eylül'de de Navalnıy'ın zehirlendiğinin İsveç ve Fransa'daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını kaydetmişti.

Charite Hastanesi 7 Eylül'de, Navalnıy'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan çıktığını bildirmişti.

Dün, Navalnıy'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan görüntülü paylaşımda, Navalnıy'ın zehirlenmesine yol açan Noviçok grubuna ait kimyasalın daha önce Tomsk kentinde kaldığı otel odasındaki su şişesinde bulunduğu ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Doğa harikası Üçkaya gölü her mevsim ayrı güzel

2020-09-16 15:01 - Çevre-Hayat

Doğa harikası Üçkaya gölü her mevsim ayrı güzel

2020-09-16 15:52 - Günün Fotoğrafı

Ahmet Ağaoğlu'ndan Sörloth açıklaması

2020-09-16 21:41 - Spor

Sivasspor Fayçal Fajr'i transfer etti

2020-09-14 20:21 - Spor

Son şampiyon Medipol Başakşehir sezona mağlup başladı

2020-09-15 01:17 - Gündem

TBMM Başkanı Şentop İngiltere Büyükelçisi Chilcott'u kabul etti

2020-09-15 22:26 - Gündem

“Mirasımız Yerel Tohumlar” yeniden Migros raflarında

2020-09-14 14:06 - Genel

Kremlin: Navalnıy'ın zehirlendiği iddialarında birçok saçma unsur var

2020-09-18 17:46 - Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson AB'yi 'iyi niyetli olmamakla' suçladı

2020-09-17 02:01 - Dünya

Şampiyonluğa koşan yarış atlarının nalları ona emanet

2020-09-15 15:21 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya

Ukrayna ve Kanada, güvenlik ve savunma alanlarında anlaşmalar imzaladı

18:28 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bitmesi konusunda iyimserliğini koruyor

18:17 - Dünya

İspanya'da devam eden orman yangınlarında 407 bin hektardan fazla alan kül oldu

17:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Balıkesir Marmara Adası'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

01:32 - Asayiş

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni satış hedefini açıkladı, rakam şaşırttı

23:54 - Ekonomi

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem