?>

Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyareti ile ilgili açıklama

Kremlin Dış Politika Danışmanı Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya - 7 yıl önce

MOSKOVA

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde iki ülke ilişkilerindeki temel konuların yanı sıra Suriye meselesi dahil bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının beklendiğini bildirdi.

Uşakov, gazetecilere, Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Putin'in Ankara'da Suriye'deki duruma ilişkin gerçekleştirilecek ortak zirve öncesinde Erdoğan ile görüşeceğini aktaran Uşakov, görüşmede Suriye krizi, enerji alanında iş birliği ve Türk domatesinin ithalatı gibi konuların ele alınacağını belirtti.

Uşakov, "Putin ve Erdoğan görüşmesinde iki ülke ilişkilerinin gündeminde yer alan temel konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca elbette Suriye meselesi dahil bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak." şeklinde konuştu.

Türkiye ile yapılacak görüşmelerde sanayi, ulaştırma ve inşaat alanlarıyla ilgili iş birliklerinin de konuşulacağını kaydeden Uşakov, "GAZel Business" projesi kapsamında araçların montajıyla ilgili üretim alanında iş birliği yapılabileceğini söyledi.

Rus otomotiv devi GAZ Grup'un, Türkiye'deki yatırımlarını arttırmayı hedeflediğini aktaran Uşakov, "GAZ Grup Türkiye’de iştirak kurmayı ve GAZel Next, Ural Next ve otobüslerin yeni modelleriyle de Türkiye'ye açılmayı planlıyor." dedi.

Enerji alanının yanı sıra tarım alanının da büyük önem taşıdığına işaret eden Uşakov, "Şu anda 12 Türk şirketinden domates ithal ediyoruz. ‘Meşhur’ domatesler de mutlaka Türk ve Rus liderler arasında konuşulacaktır." diye konuştu.

Uşakov, turizmde ise Türkiye’nin tekrar Rus turistlerin en gözde ziyaret noktası haline geldiğinin altını çizerek, "Geçen yıl toplam 4,7 milyon turist Türkiye'yi ziyaret ederek, 2014'teki rekor seviye olan 4,5 milyonluk seviyeyi aştı." ifadesini kullandı.

Yuriy Uşakov, Putin-Erdoğan görüşmesinin ardından iki ülke arasında farklı alanlara ilişkin ikili anlaşmalar imzalanacağını belirtti.

İletişim ve enformasyon teknolojileri alanında iş birliği memorandumu, kadın ve çocuk hakları sosyal politikalar iş birliği memorandumu ve spor alanında iş birliği memorandumu ile Rusya Doğrudan Yatırım Fonu kapsamında iki anlaşmaya imza atılacağını kaydeden Uşakov, görüşmede Akkuyu ve Türk Akımı'na ilişkin konuların da ele alınacağını ifade etti.

Muhabir: Ali Cura, Emre Gürkan Abay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

24 yıllık hasretleri son buldu

2018-04-02 18:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'a 'İsrail'e müdahale etmeyecek misiniz?' dedim

2018-04-01 01:05 - Genel

Kaza yapan avukat, canından oldu

2018-04-01 22:02 - Asayiş

'Hiçbir zaman 'FETÖ ile mücadele etmeyin' demedik'

2018-03-29 03:02 - Siyaset

Otomobilden hırsızlık yapan şahıs kameraya yakalandı

2018-03-31 03:02 - Asayiş

Honda’nın şehirli motosikleti CB125F yollarla buluşuyor

2018-03-27 17:19 - Ekonomi

Skrtel'den 'iyiyim' mesajı

2018-03-27 01:02 - Spor

Film yapımcıları 'Tuthaliya'nın 3 bin yıllık kılıcının peşinde

2018-03-30 15:32 - Kültür Sanat

'Dünyanın en büyük 10 projesinden 6'sı Türkiye'de yapılıyor'

2018-03-31 21:02 - Siyaset

Bilecik'te 12 öğretmen FETÖ/PDY'den gözaltında

2018-03-28 13:20 - Genel

İlgili Haberler

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürd

01:08 - Dünya

ABD'li Temsilci Barrack: Lübnan ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacak

23:57 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Mehmetçikler caydırıcı güç olarak orada kalmaya devam edecek

23:33 - Dünya

Türk Kızılay, Suriye'nin Süveyda ilindeki sivillere 2 tır insani yardım gönderdi

23:18 - Dünya

Süveyda'da Bedevi ailelerin tahliyesi için oluşturulan konvoy kent merkezine girdi

21:48 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze'de "savaş hedeflerine çok yaklaştıklarını" öne sürd

01:08 - Dünya

Fenerbahçe, hazırlık maçında Al-Ittihad ile karşılaşacak

00:17 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda 13 maç yapıldı

00:02 - Spor

ABD'li Temsilci Barrack: Lübnan ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacak

23:57 - Dünya

UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu tek maçla başladı

23:52 - Spor