?>

Kremlin: ABD'nin Wagner'e yönelik suçlamaları asılsız

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin uzun süredir Rus güvenlik şirketi Wagner'i "şeytanlaştırmaya" yönelik açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Washington'dan gelen bu tür açıklamalar asılsızdır. Hiçbir zaman net bir iddia görmedik veya okumadık." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin Wagner grubunu "önemli bir ulus ötesi suç örgütü" olarak tanımlamasını değerlendirdi.

ABD'den Rusya destekli Wagner Grubu'na yeni yaptırım

ABD'nin Wagner'e yönelik bu tür açıklamaları yıllardır yaptığını söyleyen Peskov, "Washington'dan Wagner'i şeytanlaştırmaya yönelik bu tür açıklamaları ilk kez duymadık. Bu uzun yıllardır devam ediyor." diye konuştu.

Wagner'e yönelik suçlamalara ilişkin kanıtların ise bulunmadığını söyleyen Peskov, "Ancak, Washington'dan gelen bu tür açıklamalar asılsızdır. Hiçbir zaman net bir iddia görmedik veya okumadık. Orta Afrika Cumhuriyeti hakkında konuşuyorlar ancak kamuya hiçbir kanıt sunulmuyor. Bu da Washington'dan gelen açıklamaların anlamını önemli ölçüde değersizleştiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Wagner bünyesinde Ukrayna'da savaşan mahkumların affedilme süreciyle ilgili de konuşarak "Mahkumların affedilmesine ilişkin tüm sürecin Rus yasalarına göre yapıldığını teyit edebilirim." ifadesini kullandı.

Prigojin, Wagner'in suçlarına ilişkin bir şey bulamadıklarını söyledi

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Wagner'in suçlarına ilişkin "iç denetim" yaptıklarını ancak bir şey bulamadıklarını bildirdi.

Aynı zamanda "Kremlin'in aşçısı" olarak da anılan Prigojin, kendisine ait "Konkord" adlı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden ABD'nin Wagner'i "önemli bir ulusötesi suç örgütü" olarak tanımlamasını değerlendirdi.

Wagner'in suçlarına yönelik "iç denetim" yaptıklarını anlatan Prigojin, "Ancak itibar zedeleyici bir şey bulamadık." iadesini kullandı.

Prigojin, Wagner’in suçlarına ait bilgisi olanların, bu bilgileri Wagner’le veya basınla paylaşmaları gerektiğine işaret ederek, "Böylece Amerikalı meslektaşlarımıza yaklaşımlarını oluşturmalarına yardımcı olabiliriz." yorumunda bulundu.

ABD yönetimi, Wagner'i dün "önemli bir ulus ötesi suç örgütü" olarak tanımlayarak grup ve kurucusu Yevgeniy Prigojin ile bağlantılı bazı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine eklemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterisine hazırlanıyor

2023-01-25 14:02 - Gündem

TFF'den İlhan Cavcav için anma mesajı

2023-01-22 10:24 - Spor

Polis olma hayali kuran lösemi hastası Emir ilk karnesini aldı

2023-01-20 13:43 - Çevre-Hayat

Karaköy'deki Ermeni kilisesinde yangın

2023-01-23 23:39 - Asayiş

Gaziantep, Konya, Hatay ve Bursa'daki bazı yatırımlara "proje bazlı teşvik" verilecek

2023-01-21 09:32 - Ekonomi

Kayserispor'dan "zemin" açıklaması

2023-01-25 10:56 - Spor

Kazım Karabekir, vefatının 75. yılında Kars'ta anıldı

2023-01-26 15:03 - Gündem

Merzifon dokuması kadınların elinde geleceğe taşınıyor

2023-01-24 12:52 - Çevre-Hayat

Kremlin: ABD'nin Wagner'e yönelik suçlamaları asılsız

2023-01-27 13:07 - Dünya

Anadolu leoparı iki ayrı bölgede yeniden görüntülendi

2023-01-26 12:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

ABD bazı tarımsal ürünlere gümrük vergisi muafiyeti getirdi

01:57 - Dünya

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama sesleri duyuldu

22:37 - Dünya

Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeden BMGK gündemindeki Gazze tasarısına destek açıklaması

22:33 - Dünya

İsveç'in başkenti Stockholm'de otobüsün durağa çarpması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi

20:13 - Dünya

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze'de biri kadın 2 Filistinliyi öldürdü

18:12 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD bazı tarımsal ürünlere gümrük vergisi muafiyeti getirdi

01:57 - Dünya

1915 Çanakkale Köprüsü Dünya Diyabet Günü nedeniyle maviye büründü

01:02 - Gündem

Bakan Kurum: Yüzyılın Konut Projesi'ne 2 milyon 879 bin geçerli başvuru yapıldı

00:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgemizdeki 350 bininci konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz

23:37 - Gündem

TEFAS'ta TL nakit yükümlülük yerine getirme saati uzatıldı

22:52 - Ekonomi