?>

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin dördüncü dava

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 68'i tutuklu 100 kişi hakkında açılan dördüncü davanın ilk duruşması başladı.

Gündem - 9 yıl önce

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 68'i tutuklu 100 kişi hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede zincirleme sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık" suçlarından açılan dördüncü davanın ilk duruşması başladı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 ayrı iddianameyle 384 sanık hakkında açılan davanın, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile şikayetçi ÖSYM avukatları katılıyor.

İddianamede, 2010 KPSS eğitim bilimleri, genel kültür ve yetenek alanlarındaki soruların sınavdan önce elde edilerek dağıtıldığının jandarma kriminal, emniyet bilişim uzmanlığı, TÜBİTAK raporları, şüpheli, şikayetçi ve tanık beyanlarına göre kesin olduğu kaydedildi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan bazı şüphelilerden, 2010'da yapılan KPSS sorularının nasıl sızdırıldığına ilişkin itiraflar gelmesiyle 13 bin 51 şüphelinin durumu mercek altına alınırken, olağanüstü hal kapsamında hazırlanan ve 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, bu sınavla ilgili iddialara ilişkin düzenlemelere de yer veriliyor.

Bu KHK ile 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar esas alınarak atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam edecek ancak bu sınav sorularını veya cevaplarını hukuka aykırı şekilde sınav öncesinde veya sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

Aynı sınava giren ve soruşturma sonucunda hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlerin görevleri ise devam edecek.

Yaklaşık 800 bin kişinin girdiği sınavda, usulsüzlük yaptığı şüphesi bulunan 13 bin 51 kişinin durumu Devlet Personel Başkanlığınca ele alınacak.

Savcı Erkman'ın yürüttüğü soruşturmada sınav sorularını önceden elde ettiğine dair kuvvetli suç şüphesi oluşan, aralarında kamuya yerleştirilenlerin de bulunduğu 13 bin 51 şüphelinin listesi Devlet Personel Başkanlığına gönderilirken, bu kişilerin Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Sağlık ve Maliye Bakanlıkları ile TBMM, TRT ve MİT'in de arasında olduğu kurum ve kuruluşlara yerleştirildiği belirlenmişti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

2016-08-21 19:59 - Genel

İzetbegovic: Türk halkının kazanacağına emindim

2016-08-22 14:55 - Genel

'Umuda yolculuk' 3 ayın zirvesinde

2016-08-20 15:02 - Genel

'En ağır şekilde cezalandırılmasının takipçisi olacağız'

2016-08-20 14:37 - Gündem

Ağaçören Kaymakamı FETÖ/PDY’den tutuklandı

2016-08-18 12:22 - Genel

Manchester City deplasmanda coştu

2016-08-17 03:22 - Spor

'Düşmanlara vereceğimiz en büyük cevap kardeşliğimizdir'

2016-08-18 16:22 - Siyaset

38 bin kişi tahliye edilecek

2016-08-17 11:52 - Siyaset

2692 kişinin memuriyeti sona erdi

2016-08-17 11:52 - Gündem

Bakan Zeybekci: Yeni nesil Serbest Bölgeler Kanunu geliyor

2016-08-18 16:44 - Siyaset

İlgili Haberler

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

01:02 - Gündem

TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

00:23 - Gündem

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Gündem

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack: SDG, YPG'dir. YPG, PKK'nın bir türevidir

23:13 - Gündem

Beşiktaş'taki alt geçitte özel halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 8 şüpheli tutuklandı

01:02 - Gündem

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmalarının kapsamını genişletti

00:48 - Ekonomi

Beşiktaş Kulübü, Orkun Kökçü'nün transferi için görüşmelere başlandığını duyurdu

00:32 - Spor

TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

00:23 - Gündem

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Gündem