?>

Koyun ve kuzuların ardında geçen bir ömür

Kayseri'de babasından miras kalan 30 kuzu ile başladığı besiciliğe 40 yıldır Erciyes Dağı'nın yaylalarında devam eden 60 yaşındaki Mustafa Yılmaz, ömrünü işine adadı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Kayseri

Baba mesleği hayvancılığı kendisine de geçim kaynağı olarak seçen 60 yaşındaki Mustafa Yılmaz, 40 yıldır Erciyes Dağı'nın yaylalarında işini severek sürdürüyor.

Hacılar ilçesinde doğup büyüyen ve babasından miras kalan 30 koyunla Erciyes'in yaylalarına çıkan Yılmaz, çocukluk yıllarında başladığı besicilik işini 40 yıldır sürdürüyor.

Zaman içerisinde sürüsü yaklaşık bin koyun ve kuzuya ulaşan Yılmaz, hava aydınlanmadan başladığı gününü, dağlarda hayvanlarıyla geçiriyor.

Yaylaların zor yollarını "Garip" ismini verdiği eşeği ile aşan Yılmaz'ın koyun ile kuzuları ise sahibini adım adım takip ediyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uğraşması zor olduğu için insanların yapmaktan çekindiği hayvancılığı severek sürdürdüğünü söyledi.

Sabah gün aydınlanmadan kalkarak yaylalara çıktığını anlatan Yılmaz, geçimini hayvancılıkla sağladığını dile getirdi.

Her gün dağlarda zaman geçirdiğini belirten Yılmaz, "Babamın zamanında 60 koyun vardı. Bana miras olarak 30 koyun kaldı. Zaman içinde bu sayıyı bine çıkarttım. Çocukluktan beri bu işi yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Her şey doğal ve temiz"

Yılmaz, yaylalarda her türlü hastalıktan uzak yaşadığını vurgulayarak, "Bu dağlarda yalnızım. Bu iyi bir duygu, herkesten uzaktasın. Allah'la baş başasın. Her şey doğal ve temiz, pırıl pırıl. Bu meslek zor. Benden sonra bu işi devam ettirecek kişi yok. Yaylalardaki alan da daraldığı için sanayide çalışıyor herkes. Bu zor işi yapmazlar. Biz zorluğuna katlanarak yapıyoruz." diye konuştu.

Erciyes Dağı'nın otu ve bitkisinin yanında havasının da hayvanlarına iyi geldiğini belirten Yılmaz, yayılan koyunların sütünün de etinin de lezzetli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklar 'fast food'un oyuncağından da uzak tutulmalı

2020-06-24 14:52 - Sağlık

Bakan Varank: İlaç sanayisini desteklemeye devam edeceğiz

2020-06-25 13:32 - Ekonomi

Hobi olarak başladığı besicilikteki başarısı örnek oldu

2020-06-25 15:50 - Çevre-Hayat

Lübnan'da ekonomik kriz protestosu

2020-06-29 12:22 - Dünya

Koyun ve kuzuların ardında geçen bir ömür

2020-07-01 14:32 - Çevre-Hayat

Nijerya'da Türk ürünlerine büyük ilgi

2020-06-25 23:32 - Dünya

Ofis mobilyası sektöründe 'sipariş' mesaisi

2020-06-26 15:37 - Ekonomi

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Büyükaslan: “İnsan artık anlık yaşamaya başladı“

2020-06-30 14:11 - Genel

Kurban kesimi 'randevu' sistemiyle yapılacak

2020-06-26 10:12 - Gündem

Yeni Citroen C4 Mayıs 2021'de Türkiye'ye gelecek

2020-06-30 20:38 - Genel

İlgili Haberler

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tarihi tabyaya yürüyüş düzenlendi

22:23 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl tilki yavrularının oyunu görüntülendi

14:58 - Çevre-Hayat

Antalya'nın mavi bayraklı falez plajları 200 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:22 - Çevre-Hayat

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Gazi Osman Paşa’nın hemşehrisi 'Okçular Tepesi'ndeki Türk Erhan Afyoncu! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:06 - En Son Yazılar

Balıkesir Marmara Adası'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

01:32 - Asayiş

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni satış hedefini açıkladı, rakam şaşırttı

23:54 - Ekonomi

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya