?>

Köydeki çocukların 'kızak' keyfi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından çocuklar hafta sonunu fırsat bilerek kendi yaptıkları tahta kızaklarla kaymanın keyfini yaşadı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından çocuklar hafta sonunu fırsat bilerek kızaklarla kaydı.

Sarıkamış'a bağlı Isısu köyünde kar yağışının ardından doğa beyaza büründü. Güneşin kendini gösterdiği hafta sonu kızaklarını alan çocuklar kendilerini dışarı attı.

Köyde belirledikleri alanda bir araya gelen yaklaşık 15 çocuk tahta kızaklarıyla dakikalarca tepeye tırmanarak, kızaklarla kendilerini yokuş aşağı bıraktı.

Bunu her seferinde yapan ve yorulmak bilmeyen çocukların eğlencesi güzel görüntüler oluşturdu. Çocuklar zaman zaman kendi aralarında da yarışarak keyifli anlar yaşadı.

Şehirde yaşayan pek çok yaşıtları hafta sonunu alışveriş merkezlerinde geçirirken, yaşadıkları coğrafyanın zorluğuna rağmen sunduğu güzelliklerin de doyasıya tadını çıkaran çocuklar, güneşli havada bazıları mont bile giymeden karların üzerinde eğlendi.

Kızakla kayan çocuklardan Kadir Birlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu olduğu için kızak kaymanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Köydeki çocukların bir araya gelerek kızak yaptığını ifade eden Birlik, "Sabah erken saatlerde kalkıyoruz, köydeki kahvehanenin önünde buluşup kaymaya geliyoruz, burada çok güzel zaman geçiriyoruz." dedi.

Çocuklardan Kerimcan Gürbüz de başka köyde öğrenim gördüklerini ve kendi köylerine geldiklerinde kayak yaptıklarını belirterek, "Hafta sonu olduğu için kızakları alıp yokuştan aşağı kayıyoruz. Kardan adam yapıyoruz, kartopu oynuyoruz. Burada kayak yaparak eğleniyoruz." diye konuştu.

Batuhan Aktaş ise köydeki çocukların eğlencesinin kızakla kaymak olduğuna işaret ederek, "Sabah kahvaltı yapıp kayak yapmaya çıkıyoruz, köydeki çocuklarla buluşup kayak yapmaya gidiyoruz, kar topu oynuyoruz. Burada kayak yaptığımız kızakları da kendimiz yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Cüneyt Çelik

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mevlana'nın “Mesnevi“si 26 dilde hoşgörüye çağırıyor

2018-12-16 15:32 - Kültür Sanat

Engelli annelerinin 'maratonu'na kısa bir mola

2018-12-12 14:32 - Çevre-Hayat

Ankara'da DHKP-C operasyonu: 14 gözaltı

2018-12-10 13:52 - Gündem

İlk yarıda gol yok

2018-12-14 00:51 - Spor

'Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin amacı, onu anlamak ve yaşamaktır'

2018-12-16 02:17 - Gündem

İhlas Vakfı Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydogan Ünal, üniversiteli gençlerle buluştu.

2018-12-13 19:02 - Kültür Sanat

Köydeki çocukların 'kızak' keyfi

2018-12-16 15:32 - Çevre-Hayat

Fenerbahçe 11. galibiyetini aldı

2018-12-14 03:03 - Spor

İstanbul’da tütün kaçakçılarına dev operasyon

2018-12-14 03:10 - Asayiş

KOBİ’lere teknoloji ürünlerini kiralama hizmeti

2018-12-14 14:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

Acılı anne, düğün daveti için geldiği Sakarya'da depreme yakalanan oğlunun yasını tutuyor

13:57 - Çevre-Hayat

Kintsugiden ilham alan terapi yöntemiyle engelli annelerinin yaraları onarılıyor

13:07 - Çevre-Hayat

Camide Kur'an okumayı, sahada ise çevre bilinci ve suyun önemini öğreniyorlar

12:57 - Çevre-Hayat

Aile Yılı etkinlikleri, 12 ilde daha Kültür Yolu Festivali alanlarında yapılacak

12:42 - Çevre-Hayat

Aradan geçen yıllar depremde yitirdiği oğluna özlemini artırıyor

12:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem

Antalya Havalimanı bir günde 230 bin yolcu ağırladı

18:38 - Ekonomi

Trump, Rusya konusunda "büyük gelişmeler" olduğunu belirtti

17:43 - Dünya

Gaziantep'te geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

17:27 - Gündem

ABD'de restoranda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

16:57 - Dünya