?>

Kovid-19 salgınında son 24 saat

Dünyada Kovid-19 vaka sayısı 49 milyonu, iyileşenlerin sayısı ise 35 milyonu geçti.

Genel - 5 yıl önce

SARAYBOSNA (AA) - Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 49 milyon 381 bini, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 244 bine yükseldi, iyileşenlerin sayısı ise 35 milyon 160 bini aştı.

Vaka sayısı ABD'de 9 milyon 934 bine, Hindistan'da 8 milyon 419 bine, Brezilya'da 5 milyon 614 bine ve Rusya'da 1 milyon 733 bine ulaştı.

İngiltere'de salgınla mücadele için ilan edilen karantinanın ilk gününde başkent Londra'da yapılan protestoda 104 kişi gözaltına alındı.

İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte'nin çarşamba günü duyurduğu yeni tedbirler devreye girdi.

Almanya'da artan vakalar nedeniyle laboratuvarların yetersiz kalmasının önüne geçmek amacıyla Robert Koch Enstitüsü (RKI) ülkedeki Kovid-19 test stratejisini değiştirdi.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Almanya’da yolcuların uçmaları için yaptırmak zorunda oldukları uçuş öncesi hızlı Kovid-19 antijen testini denemeye başlayacağını duyurdu.

Çin, dünya genelinde vaka sayılarının tekrar artışa geçmesinin ardından, Rusya, Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika, Filipinler, Hindistan ve Bangladeş'ten, Çin vatandaşları haricinde girişlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Slovenya'da, hükümetin tedbirleri bir hafta daha uzatması nedeniyle başkent Ljubljana'da protesto düzenlendi. Göstericiler ile polis arasında arbede çıkarken, 10 kişinin gözaltına alındığı izinsiz protestoda yaralananlar da oldu.

Sırbistan'da vaka sayılarının artması üzerine yeni tedbirleri görüşmek için toplanan hükümete bağlı kriz masası, açık ve kapalı alanlarda 5'ten fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklanmasına karar verdi.

Bosna Hersek'te salgının yayılmasını önlemek amacıyla bölgesel tedbirler alınırken, ülkenin Sırp Cumhuriyeti entitesinde iş bulma kurumuna kayıtlı tüm doktorların sağlık sistemine destek amacıyla göreve çağırıldığı belirtildi.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu bazı bölgelerde karantina tedbirlerini sıkılaştırdı. Karara göre, ülkedeki 2 kent ve 8 ilde, 23 Kasım'a kadar eczane ve market dışındaki mağazalar kapalı olacak ve toplu taşıma araçları çalışmayacak.

Ukrayna hükümeti pazartesiden itibaren yürürlükte olacak şekilde ülkedeki karantina bölgelerinin durumunu güncelledi. Buna göre, ülkede artık sadece "turuncu" ve "kırmızı" bölgeler kalırken, başkent Kiev "turuncu" bölge statüsüne devam etti. Ukrayna Parlamentosu, toplu taşıma ve kamu binalarında maske takmayanlara para cezası uygulanmasına ilişkin yasayı kabul etti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, vaka sayılarının artması üzerine sağlık sisteminin çökeceği uyarısında bulundu.

Singapur'da salgın döneminde "hiçbir yere gitmeyen" ilk yolcu gemisi, seyahatine başladı.

Endonezya'nın başkenti Cakarta’da düğün salonlarının sağlık kurallarına uyulması koşulu ve yüzde 25 kapasite ile yeniden hizmet vermesine izin verildi.

Avustralya'da salgında ikinci dalgayı, alınan sıkı önlemlerle yenmeyi başaran Victoria eyaletinin başkenti Melbourne'de, son bir haftadır yeni vaka kaydedilmediği açıklandı.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kovid-19'a yakalandı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Sırbistan takımlarından Partizan'da forma giyen Lazar Markovic ile Lazar Pavlovic, Kovid-19'a yakalandı.

Haftanın Öne Çıkanları

KDK'ye en fazla kamu bankalarının “bireysel kredi“ tutumu şikayet edildi

2020-11-02 19:18 - Ekonomi

Uzmanından deprem sırasında korunma yöntemleri

2020-11-03 16:11 - Gündem

İzmir genelinde 1712 çadırın kurulumu tamamlandı

2020-11-02 03:36 - Gündem

ABD'de seçimlere 2 gün kala Trump'ın yoğun programı sürüyor

2020-11-02 10:51 - Dünya

Stoklardaki 261,4 milyon fidan 'geleceğe nefes' olacak

2020-11-04 14:55 - Ekonomi

2020'nin en iyi atlet adayları belli oldu

2020-11-04 05:58 - Spor

Liverpool, Atalanta'yı farklı yendi

2020-11-04 06:01 - Spor

Lexus, Avrupa’da 1 milyon satış adedine ulaştı

2020-11-06 20:55 - Ekonomi

Kovid-19 salgınında son 24 saat

2020-11-07 01:16 - Genel

Enkaz altında çocuklar için 'yaşam üçgeni' daha kolay oluşuyor

2020-11-05 14:11 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

CHP 21 Eylül'de olağanüstü kurultaya gidiyor

01:27 - Siyaset

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci yeniden atandı

01:22 - Gündem

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

01:02 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan Venezeula'ya "uçaklarınızı düşürürüz" tehdidi

00:57 - Dünya

Alman polisin Gazze eyleminde yumrukladığı O'Brien, müdahale anını anlattı

00:37 - Dünya