?>

Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeme-içme yerlerine yönelik denetim yapılacak

İçişleri Bakanlığı, yeme-içme yerlerine yönelik bugün gerçekleştirilecek "dinamik denetim" ile ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Asayiş - 4 yıl önce

ANKARA 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "Kontrollü Normalleşme" döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için "Dinamik Denetim Süreci"nin başlatıldığı hatırlatılan genelgede, ülke genelinde yeme-içme yerlerine yönelik bugün gerçekleştirilecek denetimlerle hususlara yer verildi.

Buna göre, yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerlerine yönelik olarak bugün tüm il ve ilçelerde vali ve kaymakamların koordinasyonunda azami ekip ve denetim personelinin (tüm kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilen denetim personeli ile belediye/il özel idaresi denetim ekipleri ve oda denetim ekipleriyle birlikte) katılımıyla yapılacak tematik denetimler, gün boyu sürecek.

Denetim ekiplerinin oluşumunda başta belediyeler ve il özel idareleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının imkan ve kabiliyetlerinden azami seviyede istifade edilecek. Meslek odalarının denetim sürecine aktif katılımı teşvik edilecek.

Denetimlerde iş yerlerinde başta aynı masada aynı anda oturabilecek kişi sayısına riayet edilip edilmediği olmak üzere iş yerlerinin açık ve kapalı alanları için ayrı ayrı olacak şekilde Sağlık Bakanlığı "Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"nde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası), yüzde 50 kapasite sınırlanmasına uyulup uyulmadığı, buna göre oturma düzeni planının hazırlanıp müşterilerin görebileceği şekilde asılıp asılmadığı, bu iş yerlerine girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılıp yapılmadığı ve genel olarak bu iş yerlerinde salgınla mücadele tedbirlerine uyulup uyulmadığı hususlarına özellikle dikkat edilecek.

İş yerleri sahipleri ve çalışanları ile vatandaşları, kurallara uymaya/sorumlu davranmaya davet eden rehberlik edici bir yaklaşım sergilenecek denetimlerde, kurallara aykırılıklarda ısrar, tekerrür, kuralların esaslı ihlali gibi suistimal edici tutum ve davranışlarla karşılaşılması halinde gerekli idari işlem tesisinden kaçınılmayacak.

Denetim çalışmaları sonucunda yürütülen faaliyetlere dair veriler, İl-İlçe Salgın Denetim Merkezine (İSDEM) anlık olarak girilecek ve sonuçlar, İSDEM yazılımı üzerinden ilçe, il ve ülke geneli açısından analiz edilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakanlar Soylu ve Selçuk 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' projesi kapsamında yaya geçidini kırmızıya boyadı

2021-03-30 19:55 - Siyaset

İkinci yarı başladı

2021-03-31 01:56 - Spor

Kovid-19 nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve sağlık çalışanları anıldı

2021-04-01 17:21 - Gündem

Bozkırın ortasındaki 'sahil kenti' Halfeti'de su sporları yeniden canlanıyor

2021-03-27 14:56 - Kültür Sanat

Son nefes..

2021-04-02 05:53 - En Son Yazılar

'Halı doktoru' baba ve oğulları eski dokuma halılara hayat veriyor

2021-03-26 15:31 - Çevre-Hayat

Tayland, ülkeye sığınan binlerce Myanmarlı etnik yerliyi ülkeye almadığı iddialarını yalanladı

2021-03-30 15:01 - Dünya

Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeme-içme yerlerine yönelik denetim yapılacak

2021-04-02 13:31 - Asayiş

Mısır Süveyş Kanalı'nı günlerce kapatan geminin sahibi firmadan 1 milyar dolar tazminat istiyor

2021-04-01 18:15 - Dünya

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek

2021-04-01 22:45 - Siyaset

İlgili Haberler

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:43 - Asayiş

Malatya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

20:03 - Asayiş

Hatay'da otomobil ile çekicinin çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

19:58 - Asayiş

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Asayiş

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını çıktı

16:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

TCG Anadolu TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamındaki İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

19:58 - Gündem

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

18:38 - Gündem

Togg Münih’teki IAA Mobility 2025’te yerini alacak

18:33 - Ekonomi

Ukrayna ve Kanada, güvenlik ve savunma alanlarında anlaşmalar imzaladı

18:28 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bitmesi konusunda iyimserliğini koruyor

18:17 - Dünya