?>

Kovid-19 döneminde tüketici elektroniğine ilgi arttı

"Evden çalışılan süre arttı ve ürünler hakkında daha fazla araştırma yapılabiliyor. "

Genel - 5 yıl önce

LG Türkiye Pazarlama Müdürü Erkan Terzi, Kovid-19 döneminde evde geçirilen sürenin arttığını ve ürünler hakkında daha fazla araştırma yapılabildiğini belirterek, "Bu durum tüketici elektroniği alanındaki markalara satış noktasında pozitif olarak bir dönüş sağladı." dedi.

Erkan Terzi, yaptığı açıklamada, Kovid-19 döneminde tüketici alışkanlıklarının değiştiğini belirterek, "Yeni bir dünya düzeni söylemine katılıyorum. Çok ilginç rakamlar var.

Türkiye'de dijital medyanın reklam alanındaki kullanımı normalde yüzde 20-21 seviyesindeyken, şu anda bu rakam markalar açısından yüzde 55'i gösteriyor. Dijital taraftaki kullanım, tüketici alışkanlıklarından dolayı artmış durumda." ifadelerini kullandı.

Kovid-19'un etkilerinin sektörel olarak farklılıklar gösterdiğine dikkati çeken Terzi, bazı sektörlerde kapanma durumuna giden birçok şirket olduğunu, ancak bazı sektörlerdeki satışlarda da ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi.

Terzi, evden çalışmayla birlikte insanların Kovid-19 döneminde evde daha fazla vakit geçirdiğini ve evdeki ürünlerine daha fazla dikkat ettiklerini belirterek, "Bu durum tüketici elektroniği alanındaki LG gibi markalara satış noktasında pozitif olarak bir dönüş sağladı. Evden çalışılan süre arttı ve ürünler hakkında daha fazla araştırma yapılabiliyor." diye konuştu.

- "Televizyon, Kovid-19 döneminde merkeze konulan bir ürün oldu"

Kovid-19 döneminde insanların ev ürünlerine ilgisinin arttığına işaret eden Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin, tüketicilere buzdolabında uzun süre ürünlerini koruyabilecek teknolojileri anlatıyoruz. Bunun yanı sıra bazı ürünlerimizde bakterileri yok eden teknolojiler sunuyoruz. Bu teknolojiler tüketiciler için Kovid-19 döneminde çok daha önem taşıyor.

Öte yandan, televizyon özellikle Kovid-19 döneminde merkeze konulan bir ürün oldu. İnsanlar daha büyük ekranlı, akıllı ve daha yüksek görüntü kalitesine sahip yeni televizyon almaya başladı. Biz de bu noktada dünyanın en iyi teknolojilerini sunuyoruz.

Ayrıca, evden çalışmayla birlikte laptop ekranları yetmemeye başladı ve iş monitörleri tarafında bir talep oluştu. Hem evlerin ofise dönüşümü hem de evde daha fazla vakit harcamamız tamamen bu ürünlere odaklanmamızı sağladı."

Terzi, televizyon kısmında Türkiye'de çok iddialı olduklarını belirterek, "Bunun yanı sıra beyaz eşya, IT ürünleri, klima, mobil telefonlar gibi alanlarda, tüketici elektroniğinde Türkiye'de müşterilerimize en iyi ürünleri sunmaya devam ediyoruz." dedi.

- "2021'de farklı ürün kategorilerinin Türkiye'ye geleceğini düşünüyorum"

Kovid-19'un etkisiyle tüketici alışkanlıklarında meydana gelen değişimle birlikte LG'nin farklı ürün kategorilerinin 2021'de Türkiye'ye geleceğini düşündüğünü anlatan Terzi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de çok çeşitli teknolojileri tüketicilere sunuyoruz. Örneğin, ThinQ, akıllı yönetim denilen, uzaktan ürünleri kontrol edebildiğiniz bir sistem. Mobil telefonlardan buzdolabına, televizyondan çamaşır makinesine kadar uygulama üzerinden ürünlerin yönetilmesini sağlayan bir teknoloji. Diğer markalarda da uzaktan yönetim yapılabilen ürünler var.

Bizim teknolojimiz, ürünlerin kendi aralarında birbiriyle iletişim sağlayabilmesi özelliğiyle öne çıkıyor. Ürün entegrasyonu ile bunu kastediyoruz.

Öte yandan, Türkiye'deki tüm şehirlere ürün satışı gerçekleştiriyor ve servislerimizle hizmet sağlıyoruz. Satış sonrası bütün desteklerimizi tüketicilerimize hızlı bir şekilde vermeye çalışıyoruz.

Ürünlerimizle ilgili birçok garanti veriyoruz. Bizim açımızdan Türkiye'nin her noktası birbiriyle aynı. Tüketicilerimiz, hangi şehirde yaşadığı fark etmeksizin bizim için çok önemli."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ağaç dallarıyla başladığı eskrimde geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor

2020-11-12 15:22 - Çevre-Hayat

Dünya Pazarlama Zirvesi

2020-11-07 12:17 - Genel

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özdağ'ın savunması istendi

2020-11-06 14:51 - Siyaset

HSK'den İzmir depremi sonrası ek tedbir

2020-11-06 20:16 - Gündem

Marmara'da hamsi balıkçının yüzünü güldürüyor

2020-11-10 21:56 - Gündem

ABD Başkanı Trump 'seçimlerde hile' iddialarını gündeme taşımayı sürdürüyor

2020-11-11 20:54 - Dünya

Kovid-19 döneminde tüketici elektroniğine ilgi arttı

2020-11-13 14:01 - Genel

Irak'ta maaşları iki aydır ödenmeyen memurlar greve gitti

2020-11-08 20:01 - Dünya

ABD ordusundan Suriye'deki üslerine takviye

2020-11-10 21:18 - Dünya

Türkiye depremzedelere evlerinin yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor

2020-11-06 16:51 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye-Mısır Dostluk Denizi-2025 Tatbikatı seçkin gözlemci günü yapıldı

17:28 - Gündem

İstanbul Havalimanı günlük 1599 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

17:23 - Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu AK Parti Adalar İlçe Başkanlığı'nda konuştu

17:17 - Siyaset

Oulai, bordo mavili formayı giymek için gün sayıyor

16:43 - Spor

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem