?>

KOSGEB 2025'te 52 bin KOBİ'ye destek sağlayacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), bu yıl çeşitli alanlarda 52 bin KOBİ'ye destek verecek.

Ekonomi - 6 ay önce

Ankara

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, KOSGEB, KOBİ'lerin yeniliklere uyum sağlayabilmeleri amacıyla birçok alanda destek programları sunarak, onlara rehberlik ediyor.

Başkanlık, kalkınma hedefleri doğrultusunda destek limitlerini yeniden belirlerken desteklerini yalınlaştırdı ve KOBİ'lerin güncel ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeye yönelik adımlar attı.

Bu kapsamda, 2025 yılında Türkiye'nin vizyon ve idealleri hedefine katkı sağlayacak 52 bin KOBİ ve girişimci desteklenecek.

Girişimcilik destekleri kapsamında geçen yıl 7 bin 41 kadını girişimciye katkı sağlayan KOSGEB, bu yıl sayıyı 8 bin 500'e çıkarmayı planlıyor. Kurum tarafından 2025'te kadınlara sağlanacak bu desteklerin, toplam girişimcilik destekleri içindeki payının yüzde 27'yi bulması bekleniyor.

Hedef yüksek teknoloji üretimi

Sanayi çarklarının en önemli dişlisi olarak görülen, ekonomik ve sosyal kalkınmada kritik yere sahip olan KOBİ'lerin uluslararası pazarlara açılmalarına, ihracat kapasitelerini geliştirmelerine katkı sağlamak hedefiyle çalışan KOSGEB, bu doğrultuda desteklerini artırarak devam ediyor.

Özellikle KOBİ'lerin KOSGEB destekleriyle orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında üretimini artırmaları için de çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda 2025'te 2 bin 200 işletmeye destek sağlanması planlanıyor. Ayrıca orta yüksek ve yüksek teknolojili işletmelere yapılan desteklerin tüm KOSGEB destekleri içindeki payının da yüzde 26'yı bulması hedefleniyor.

Böylelikle ülkenin, katma değer yaratarak uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artıracak yüksek teknoloji ürünlerinin meydana gelmesi ve ticarileşmesi planlanıyor.

"İkiz dönüşüm" projelerine destek

KOSGEB, son dönemde yoğunlaşan çevresel etkiyi azaltmayı ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemeyi hedefleyen yeşil dönüşüm alanında da projelere destek verecek. Bu kapsamda 1100 işletme desteklenecek.

Başkanlık, ikiz dönüşümün diğer ayağı olan dijital dönüşüm konusunda da işletmelerin yanında olacak. KOSGEB'in bu yıl dijital dönüşüm konusunda yatırım giderlerini destekleyeceği işletme sayısının 120'yi bulması bekleniyor.

2 binden fazla işletmeye kapasite geliştirme desteği verilecek

KOSGEB, teknolojik ürün yatırımlarına da destek sağlıyor. Bu kapsamda 2025'te KOSGEB destekleriyle yatırımı yapılan teknolojik ürün sayısının 50 olması hedefleniyor. Başkanlıkça yerli üretimine destek sağlanan ürün sayısının bu yıl 15 olması planlanıyor.

KOBİ'lerin ihracatının artırılması için yürütülen çalışmalara destek sunan kurum, bu yıl KOBİ'lerin ihracat içindeki payını yüzde 34'e çıkarmayı öngörüyor.

Başkanlık, finansman alanında da işletmeleri desteklemek için çalışma yürütüyor.

KOSGEB'in, 2025'te finansman desteği sağlayacağı işletme sayısının 1250 olması planlanıyor.

İşletmelerin kapasitesini geliştirmesi için de hassas davranan KOSGEB, bu yıl 2 bin 200 işletmeye destek sunmayı öngörüyor.

Kurum, bu yıl desteklerinde imalat sanayisinin payını da yükseltmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda geçen yıl yüzde 72,6 olan Başkanlık destekleri içindeki imalat sanayisinin payının bu yıl yüzde 74'ü bulması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da resmi törenle karşılandı

2025-02-12 07:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya turuna bölgesel işbirliği ve dayanışma damgasını vurdu

2025-02-14 15:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Trabzon'daki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

2025-02-12 17:23 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin halkına ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez

2025-02-10 12:17 - Siyaset

Edirne'de yarım asırdır evli çift, mutluluklarını huzurevinde de sürdürüyor

2025-02-13 12:07 - Çevre-Hayat

Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan genç milli eskrimcilerin hedefi Avrupa şampiyonluğu

2025-02-11 12:08 - Spor

Tefeciler ve dolandırıcılara yönelik 'Hücre-11' operasyonunda 23 şüpheli yakalandı

2025-02-12 09:32 - Asayiş

Kristal karıyla ünlü Sarıkamış Kayak Merkezi'nde yoğunluk yaşanıyor

2025-02-09 18:28 - Çevre-Hayat

'Aydınlık Gelecek Ödülleri' sahiplerini buldu

2025-02-10 23:46 - Spor

İlgili Haberler

Boeing'in 3 binden fazla çalışanı greve gitti

21:08 - Ekonomi

Tesla'dan Elon Musk'a yaklaşık 29 milyar dolarlık hisse ikramiyesi

18:27 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği yönetimini kabul etti

17:13 - Ekonomi

Türkiye fındık ihracatından 11 ayda 2,4 milyar doları aşkın gelir sağladı

15:48 - Ekonomi

Gençlik düşünce kuruluşu TrNext, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında hayata geçirildi

15:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi'nde 3. eleme turu heyecanı başlayacak

00:28 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu ilk maçları başlayacak

00:22 - Spor

İsrail'in ablukasını kırmak için onlarca teknelik yardım filosu Gazze'ye doğru yola çıkacak

23:47 - Dünya

Balıkesir'de arazide çıkan yangın kontrol altında

23:13 - Gündem