Koruculardan teröre ortak ses: 'Edi bese' -Artık yeter-

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, çeşitli STK temsilcileri ile Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantıda, “Teröre ve şiddete edi beşe (artık yeter)” dedi.

Gündem - 11 yıl önce

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, YURTSAV binasında sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve korucularla birlikte basın açıklaması yaptı. Son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Sözen, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca teröre artık yeter dediklerini söyledi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde adı konulmayan bir savaş olduğunu belirten Sözen, “Sur’da yaşanan savaş asla Türk-Kürt savaşı değildir. Sur'da bugün hilal ile Haçlı zihniyetinin savaştığını görüyoruz. Diyarbakır’da camiler yakılmış, Kur’an-ı Kerim’ler yakılmış, ayetler yakılmış, çocuklarımızın umudu, hayali yakılmıştır. Bunların amacı Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’yı savunmak değil, bunlar geçmişte atalarımızı yenemeyen Haçlı zihniyetinin uzantılarıdır. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, orada kumanyasını o gariban vatandaşlarla paylaşıyor. Oradaki vatandaş, HDP’ye veya başka bir siyasi partiye oy vermiş olabilir. Oradaki vatandaşın suçu günahı yok, orada bütün bunları gören PKK’ya yardım eden vatandaşlarımız elbette ki onların suç ortaklarıdır. Ayaklarında ayakkabı olmayan, üstlerinde kazakları olmayan bacılarımız hani HDP, hani PKK, hani Selahattin Demirtaş diyor. Diyarbakır’da yaşanan savaşa dur demesi lazım. Hepimizin elimize silahımız yoksa kazmamızı, küreğinizi, taşımızı alıp bunları kovmamız lazım” diye konuştu.
"SİLAHLARLA HİÇBİR SORUN HALLOLMAZ"Geçtiğimiz gün Sur ilçesinde Kürt kökenli bir korucunun şehit olduğunu hatırlatan Sözen, şu ifadeleri kullandı:“Hani Kürt davasını savunmak. Geride gözü yaşlı bir eş, 8 tane yetim çocuk bıraktı. Bakın bugün annemiz burada. Eşi korucuyken şehit edilmiş, bugün diğer çocuğu Sur’da polis memuru. Aynı zihniyete karşı, babasını şehit edenlere karşı Kürt kökenli polis memurumuz orada mücadelesine babasının bıraktığı yerden devam ediyor. HDP’nin bu yarayı kaşımamasını kendilerinden istiyoruz. HDP bu yarayı kaşıyarak Türkiye’yi savaş ortamına sürüklemeye çalışıyor. Silahlarla hiçbir sorun hallolmaz. Hiçbir ülkenin meclisinde olan milletvekilleri, kalkıp halkın vergileri ile maaş alan milletvekilleri, kendi halkına ihanet edip biz öz yönetim istiyoruz, özerklik istiyoruz diyemez. Bugün devlete başkaldıran HDP’nin kapatılmasını çözüm olarak bulmuyoruz. HDP’nin yöneticileri en güzel yerde, pırıl pırıl yüksek binalarda oturuyorlar. Neden evlerinin önüne hendek kazmıyorlar?”
AYDIN YORATDİYARBAKIR
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hayatını kaybeden 7 kişinin isimleri belli oldu

2016-01-04 19:55 - Asayiş

Lodos uçakları beşik gibi salladı

2016-01-07 15:50 - Genel

Merkel’in ofisinde bomba alarmı

2016-01-06 15:04 - Dünya

İstanbul’da 10 aylık bebek donarak öldü

2016-01-06 15:08 - Asayiş

Kuveyt, İran Büyükelçisini geri çekiyor

2016-01-05 15:04 - Dünya

Twitter yönetimine ciddi uyarı!

2016-01-06 15:14 - Genel

Tam 138 kilo!

2016-01-07 16:18 - Asayiş

Koruculardan teröre ortak ses: 'Edi bese' -Artık yeter-

2016-01-08 20:04 - Gündem

Eskişehir'de sıra dışı bir evlilik teklifi daha

2016-01-04 14:36 - Gündem

Kulüpler yasası bu yıl çıkıyor

2016-01-05 15:47 - Spor

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset